Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maso pust

Od: masomaso odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

Postíte se o Velikonocích, dodržujete masopust, (ne)jíte maso?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mě tyhle hromadné akce nějak připomínají legendární norimberské trychtýře a mám tudíž značné nutkání naschvál udělat přesný opak. Takže všude protlačují Suchý únor - no tak dobře, jdem do suchýho. Ale dobrýho, takže Rulanda, Míllerka atd.

Takže když Masopust - tak gulášek, králíček, holt masíčko - a to běžně maso nějak přehnaně nepreferuji, často si dám smažený hermoš, nebo třeba ovodné knedlíky a pod

etana*

Proč ne...jen mi to v současné době určitého odkouzlení, zcela svobodného výběru víry včetně ateismu připadá jako zbytečně halasné vlamování se do otevřených vrat :)

hodnocení

2x

Maso nejím pouze kdfyž mámé bezmasé jídlo-třeba dnes-na oběd jen vývar se zelenivou a nudličkami a hlavní 4 plátky HK s vajíčkem jako hemenex. jindy když si třeba dáme smažák, nebo občas čočku na kyselo jen s volským okem, případně se chystám udělat si rýžový nákyp!

Uf, to jsem si oddechl, páč jsem špatně 2x četl Váš text, že nejíte maso. Nějak jsem si to nedovedl u Vás představit.

Ale po třetím přečtení jsem pochopil Váš text.

Mám to taky tak, jen to bezmasé jídlo mám velice málo.

:)

Jj maso v jakékoliv úpravě, včetně řízkové pochoutky !

I když přiznám se, tuhle , no tuhle, skoro rok zpět jsem vnoučkovi uvařil dětský guláš- krupičnou kaši, pochutnali jsem si oba dva!

...vnoučkovi uvařil...

jste dobrej, já jen konzument, nevařím, páč neumím a jsem líný.

No jo trošinku se snažím . pro nabuzení chuti-pondělní "Můj" katův šleh s bramboráčkem ; a předchzí moje kuchtění pečený guláš a stejk s bramborami, fazolkami ve smetanové omáčce a vařeným vejcem

Maso pust
Maso pust #2
Maso pust #3

hodnocení

1x
Ne, maso jím a nesleduji žádné svátky
jirk*

A jak je to u Vás o Vánocích?

Loni v práci *ee*

Jj Vánoce -na Štědrý večer jsem si leta bral dobrovolně službu. deveťáka! Nejlepší v celém roce-celou službu klídek a skoro celou noc spánek,tedy s výjímkou půlnočního hlášení na vyšší stupeň velení!

hodnocení

1x

Já jsem se nerozhodl změnit požívání masa jako Vy, takže se nepostím a maso si dávám skoro furt.

hodnocení

0x

Nevim.

Nepamatuju si, co sem mel k obedu predvcirem, jak bych si mel pamatovat, co jim na Velikonoce.

veg
hodnocení

0x

Překvapuje mě, jak zdejší progresivisté odmítají globální agendu WEF snižování konzumace masa a vajec a zvyšování konzumace hmyzu. *smich*

Připomíná mi to první uprchlickou vlnu (2015), kdy mnozí verbální zastánci imigrace také odmítali vzít si imigranta domů. Od slov k činům prostě někdy vede dost dlouhá cesta, že, ehm ehm.

nerentier

Je to zkrátka forma NIMBYsmu.

hodnocení

0x

Maso normálně jím, nevydržel bych to

V minulých stoletích to chápu. Lidé si ještě chtěli dát naposledy do nosu, zásoby se ale pomalu tenčily, tak snědli, co se dalo a pak se do Velikonoc postili. Nic proti tomu. V této době se pořádaly svatby a různé společenské akce. Lidé se veselili a připravovali se na dobu, kdy bude hůř.

Dneska to tak nevidím. Kdo není opravdu kovaný věřící, nemá důvod půst dodržovat. I když by to třeba jeho zdravotnímu stavu prospělo. Takže vařím, co mám. Někdy je maso, někdy je oběd bezmasý. Dneska se nedá chovat podle náboženství, ale podle toho, zda byly někde slušné slevy a nějaké maso se povedlo ukořistit. Nekupuji už to, co chci vařit, ale to, co seženu ve slevě a podle toho přizpůsobím jídelníček.Občas si připadám, že vyrážím "na lov" a pak se vracím úspěšně s kořistí či neúspěšně bez ní. Prostě mě někdo předhonil. A tím pádem zase dodržím půst. Než něco kloudného zase seženu. :-DJaga.

Měla bych chuť na rajskou. Včera hovězí maso, nejobyčejnější kližka - 330 Kč/kilo. Odešla jsem bez nákupu. Takže to zase svedu na velikonoční půst. *smich*

etana*

V dobách minulých bylo pro lidi křesťanství stejně přirozené jako pro nás dejme tomu televize nebo knížky, ne zábava či nutnost, ale přirozená součást života. Nedrželi velikonoční půst, protože všechno maso předtím sežrali, ale z úplně jiných důvodů, které my těžko pochopíme nebo jsou nám už cizí.

Dnes bereme takový půst jen jako zdravotní příležitost nebo zkoušku, co vydržíme (spíš nevydržíme). Dívat se na svět před dvěstě léty prizmatem současnosti nejde.

Ale chápu vás naprosto, dnes si dáváme půst kvůli cenám.

fram
hodnocení

0x

Půst nevím co je, ve škole nás to neučili. *nevi* Jezení masa pouze v sobotu a neděli má něco do sebe...*mnam*

Jím Dobré Maso. TJ. čestvé a chutně upravené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]