Hezký den, prosím o radu ☺ Rodičovskou dovolenou mám do března 2023. Jsem zároveň zaměstnaná na dobu neurčitou s tím, že bych se měla po rodičovské vrátit. Jenomže teď jsem dostala nabídku jiného pracovního místa, které prostě musím a moc moc moc chci vzít. Je úplně v jiném oboru. A teď se ptám, musím hned podávat v původní práci výpověď nebo můžu čekat nějakou chvíli, nebo jak Nebo mít jakoby dvě práce najednou s tím, že až bude rodičovská končit, tak bych oznámila v původním zaměstnání, že nenastoupím? Přeci jen by to zase byla dobrá zadní vrátka, alespoň na chvíli, kdyby cokoliv... Prosím, poradíte mi? Děkuji
Březen 2023 je příští měsíc, na co chcete čekat? To je krajně nesolidní jednání, zaměstnavatel vás čeká v určitém termínu a má mít čas se připravit. Tak šup výpověď nebo spíš dohodu se zaměstnavatelem a nadále jednat fair, nebo se vám to jednou vymstí.
tedinka
Spletla jsem se, březen 2024
makak
Firmy často netusi,kdy se jim má která osoba vrátit. Pak je překvápko. samozřejmě zjisti,že po těch x letech už toho zaměstnance nepotřebuje a musi mu oznamit,ze pozice byla bohužel zrušena...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.