Vodu z jakéhokolivteplého kohoutku bych nepila. Nejde o plyn, ale i v té soustavě, kde ta teplá protéká a stagnuje, se mohou množit určité bakterie, např. legionella. Jestli, tak napustit si studenou a ohřát v konvici nebo na vařiči.
@nunici Vy máte vrozvodu TUV vodu na bodu varu? To jako vážně?
zaseja
lisko5, voda z karmy je něco jiného, do ní teče studená voda, která se čerstvě ohřeje a rovnou odtéká do baterie a je spotřebována, to je tak rychlý proces, že se bakterie nemají čas namnožit, to není zásobník - bojler, kde mají čas se namnožit, v podstatě piješ ty bakterie, které jsou už v té studené obsažené a té by ses napít nebála a ani bát neměla, ta je nezávadná.
cecik
Legionella při teplotě 66°C umírá do 2 minuty.
takže pokud máte i bojler, tak bych se toho asi nebál
@ferax: Jste si jistý kolego? Můj bojler jisté nejmenované tuzemské firmy udržuje v ECO režimu teplotu na 54 stupních. Nicméně jednou za čas (cca každé tva týdny) nahřeje vodu jednorázově na 65 celsia právě kvůli likvidaci legionely.
gotregzagary® - Ok, pokud je to nějaký bojler řízený elektronikou, tak je to možné (nesetkal jsem se s tím). Běžné bojlery mají pouze provozní a havarijní termostat. Ty se samy nenastaví.
Kde je to psáno že se nesmí? Vy jste ze všeho asi hooodně vyděšen ! A jen tak mimo proč chcete pít teplou vodu z klarmy když víte že měď ce dostane do vody a víte že se měděné nádobí nesmí používat?! Jste jen obyčejný TROLL
Jen tak mimo -když chi pít teplou vodu, tak si udělám kafe nebo čaj, popř vývar, úpolévku ale ještě pít čistou teplou vodu? to by se normální člověk asi pogrcal.
Nevěděl jsem to, že se to nesmí. opravdu mě to zajíma,tak jen zjišťuji informace
teda Vy jste pěknej trotl ! Já Se Vás ptal kde je psáno že se nesmí vařit v Cu nádobí . Radit.odpovídat takovým jako jste Vy je jako házet perly sviním !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.