Nejste přihlášen/a.
Evropská komise povolila letos, aby odtučněný prášek z Acheta domesticus (cvrčka domácího) byl používán ve vícezrnném chlebu a pečivu, keksech a slaných tyčinkách, cereálních tyčinkách, suchých směsích pro pečené výrobky, sušenkách, sušených výrobcích na bázi plněných a neplněných těstovin, omáčkách, zpracovaných výrobcích z brambor, pokrmech na bázi luštěnin a zeleniny, pizze, výrobcích na bázi těstovin, sušené syrovátce, náhražkách masa, polévkách a koncentrovaných polévkách nebo polévkách v prášku, snacích na bázi kukuřičné mouky, nápojích podobných pivu, čokoládových cukrovinkách, ořeších a olejnatých semenech, snacích jiných než lupíncích a masných polotovarech určených pro běžnou populaci.
Ty bláho, takže z další konspirační teorie je pravdivá praxe? Poslední dobou je toho nějak moc
inu, zatím se nechystám. Nicméně je označeno, pod kterým "E" se to bude prodávat? Nějak jsem to tam nenašel
Kdyby jen Elvis. Marylin taky, Adolf taky jistě přežil kdesi v jižní Americe a amíci nikdy na Měsíci nebyli.
Kluci, vložte mi o těchto vašich informacích nějaké linky. Rád bych se o zmíněných tématech dozvěděl více
Takže si to shrneme: žádné relevantní informace, natož důkazy, nemáš. Tímto odcházím i z tohoto vlákna opět jako vítěz. Děkuji a přeji Ti hezký den
Vždyť už ty potvůrky jíme. Třeba červec nopálový se používá na barvení jogurtů.. Cvrčci jsou zdroj bílkovin pro budoucnost. Kdo cestuje do dalekých krajů, tak se s takovou stravou setkal. Kobylky, červi, živé larvy, chapadla, opečení netopýři, žabí nohy, oční bulvy skotu,.hadi.. Chruščovovi prý dali na Sibiři vypít pohár slimáčího slizu. To byla pocta! Fuj.
Ituna v těle v Cvrčka se nacházi parazité, kteří jej doslova vyhlodají od mozku až na skelet. Daří se jim ve vodě a jak známo, Cvrček do vody nikdy nevleze. Tito parazité se pomnoží ve vodě a co vám vlastně zbyde z Cvrčka jako přídavek do jídla uvažujte.
Pomletý skelet s parazity obsahující ...né úplně zdraví prospěšné látky a pak se divíme co mám zde bují za nemoci.
Navíc sketel obsahuje Chi...Dá se dohledat na netu, video můžete skouknout. Přeji dobré chutnání´.
Ak to bude len trocha možné, tak nie.
Únia pridala do zoznamu schválených potravín dva ďalšie druhy hmyzu. Podľa nariadenia Únie, ktoré dnes(24.1.23) nadobúda účinnosť, sa môže požívať mrazený, sušený alebo na prášok zomletý cvrček domáci.
O dva dni neskôr sa to isté bude týkať aj lariev Alphitobius diaperinus, známeho potemník stajňový.
Ďalších osem žiadostí o povolenie ďalších druhov hmyzu úrady skúmajú. Podobné pravidlá už existujú pre sarančatá sťahovavé a larvy múčneho chrobáka.
Výrobcovia musia Úniu požiadať o schválenie pre každý hmyz, ktorý chcú uviesť na trh. Ak sa hmyz používa v potravinách, musí to byť označené - názov druhu musí byť uvedený v zozname zložiek.Hmyz je považovaný za výživný a bohatý na bielkoviny a je súčasťou bežnej stravy v mnohých krajinách. Môže tiež prispieť k udržateľnej strave, pretože ho možno chovať relatívne úsporným spôsobom.
Môže ale predstavovať riziko pre alergikov. Príslušné informácie o alergiách sa musia povinne uvádzať, zdôrazňuje Európska komisia. (ČTK)
Čítajte viac: sme.sk/...
Z příručky pro chovatele hmyzu - co hmyzáci můžou obsahovat a na co je kontrolovat...
Doporučená mikrobiologická kritéria vycházející z dříve platných evropských právních předpisů jsou následující: a) Salmonella spp. nepřítomna v 25 g nebo ml výrobku; b) Mezofilní aerobní bakterie (CM): M = 105 v 1 g nebo v 1 ml; c) Enterobacteriaceae: M = 102 v 1 g nebo v 1 ml; d) Staphylococcus aureus: nezjištěn v 1 g nebo v 1 ml výrobku. M = maximální přípustná (hraniční) hodnota; výsledek se pokládá za nevyhovující, pokud je rovný hodnotě M nebo vyšší (u jednoho nebo více vzorků). Dobře pasterované potraviny obsahují méně než 103 CPM v 1 g nebo v 1 ml. Je třeba si uvědomit, že výčet rizikových mikroorganismů může být mnohem širší, než pouze výše uvedený. Jedná se zejména o patogeny, jakými jsou např. Campylobacter jejuni nebo Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Yersinia enterocolitica, Shigella a další. Zejména psychrotrofní patogeny (např. Yersinia, Shigella) představují zvýšené riziko. Kromě patogenních bakterií mohou pasteraci přežít i mikroorganismy sice nepatogenní, ale působící kažení výrobků z jedlého hmyzu, např. Pseudomonas, Proteus, mikrokoky, enterokoky, bakterie mléčného kvašení, kvasinky, plísně.
Nově cvrčci a podobné do zvířecího krmení
A další podrobně i videem, co se v této potravě skrývá. Video je nevhodné procitlivé lidi!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.