Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Legalizace drog

Od: whoom odpovědí: 16 změna:

Zdravím,

baví mě zpochybňovat různé sociální konstrukty a řekl bych, že škodlivost drog patří mezi ně. Co je to vlastně droga? Látka, kterou si bereme, abychom nějak ovlivnili naše vědomí...takže třeba mariuhana, káva, alkohol. Ano, přesně tak. Káva nás nabudí, existuje na ni dokonce i závislost. Proč je jenom legální, ale taková mariuhana, která nám zase dodá pocit štěstí není? Na obojí je závislost. Obojí nás ovlivňuje. Kde je ten rozdíl? Není to třeba to, že káva je tady už dlouho a proto ani nikdo nemá námitky? Co kdyby se tato droga objevila až teď? Myslím si, že by skončila stejně jako kratom.

LSD je třeba úplně něco jiného. Na tom nevzniká fyzická závislost. Maximálně psychická. Stejně jako u počítače. Není to vlastně taky droga? Ve výměně manželek lze pozorovat, co moderní technologie dělají s dětmi a řekl bych, že někdy ani nevidím rozdíl, mezi závislákem na pervitinu a závislákem na PC. Proč tedy zakazovat něco jako LSD? Navíc pomocí mikrodávkování LSD lze léčit deprese, a to velmi efektivně. Připravujeme se tedy o lék, který by pomohl spoustě lidí jen proto, že se mylně domníváme, že je to prostě zlo, protože to má nějakou přezdívku.

Prosím o Vaše názory.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neznám nikoho co by z nadměrného úžívání kavy měl v hlavě vymleto, ale po trávě je to běžné, hlavně u těch co začali v brzkém věku.

whoom
hodnocení

A neznáte taky nikoho, kdo by měl vymleto po alkoholu? Máme málo případu alkoholismu? Málo případu, kdy rodiče raději koupí cigarety než dítěti nějakou zeleninu? Když už chce někdo zakazovat zlo, tak snad všechno, ne?

Tak kdoví, třeba se Floyd z Teplic přepil silné robusty, že jo? *smich**smich*

idnes.cz/...

break
hodnocení

1x
Takže si někdo sám diagnostikuje deprese a může si sám naordinovat LSD.
Co jsem poznal feťáky, tak všichni měli v hlavě vymleto.
whoom
hodnocení

Nevím, kde jste vzal informaci o samodiagnostice depresí. Člověk může mít předepsané antidepresiva a chtít i něco jiného, protože antidepresiva nejsou zrovna nejlepší variantou.

A je pravda, že lidé, kteří žijí drogami jsou vymletí. Ale ne všichni toho chtějí zneužívat, někteří by si to třeba vzali rádi jen jednou za měsíc, aby si odpočinuli...stejně jako to je s alkoholem. Nemůžete všechny házet do jednoho pytle. BTW: víte o tom, že Silicon Valley funguje na LSD?

break
Něco si o ty problematice drog zjisti pro začátek.

michalverner
hodnocení

1x
Jeden náš spoluobčan (diagnostikované ADHD) je dlouhodobý uživatel marihuany,kokainu a "houbiček". Škoda že není možné Vám přehrát videozáznam toho co dokáže pod vlivem. Myslím, že to by takový uživatel kávy nesvedl ani po 50-ti šálcích.Takový "závislák" na PC či telefonu sousedovi asi neprohodí z zápalu zavislosti okno cihlou protože má halucinaci že diky němu prohrál střílečku.
Lidé na návykových látkách dělají denně problémů dost. Proč jejich počet zvyšovat legalizací?
Ještě doplním...tento soused tvrdí, že drogy neužívá stále,ale pouze když se potřebuje uklidnit a uvést "do pohody".
whoom
hodnocení

Chápu, váš přístup, že nechcete zvyšovat počet problematických látek. Potom mi ale přijde nesmírně pokrytecké, že alkohol, který dokáže jednoho taky velmi zblbnout, je povolen a nikomu to nevadí. Já vím, jde o peníze z daní, ale asi se shodneme, že to, že jedna problematická látka je povolená a druhá ne jen kvůli penězům , by se dalo považovat jako velmi pokrytecké a leccos to říká o naší společnosti.

makak
Samozřejmě že to plno lidem vadí.
Ale taky většina národa považuje pivo za národní napoj a jeho zakaz by považovali za vlastizradu. Protože jsme národ plný alkoholiku a pití je tady norma.
To,že historický tolerujeme nějakou navykovou látku neznamená, že je to důvod povolovat další...

nerentier
hodnocení

0x

Ve výměně manželek lze pozorovat, co moderní technologie dělají s dětmi...

Holedbat se zpochybňováním údajných sociálních konstruktů a vzápětí se odvolat na Výměnu manželek...tak to potom jo. *vtip*

Ano, je to velmi pozoruhodný zpravodajský zdroj *smich*

Potom ještě Nebezpečné vztahy a taky třeba Soudkyně Barbara - to by taky mohl být argument proti svobodu dusícím zákonům.

el
hodnocení

0x
Já jsem pro legalizaci jen a pouze marihuany v omezené míře pro rekreační účely.
Jsem však pro extrémní zpřísnění trestů za tvrdé drogy jako je pervitin apod.
Vidím co to s lidma děla a přináší celou řadu problémů, některé se týkají nás všech ( agrese, zvýšená kriminalita - krádeže, přepadení, pohozené stříkačky na dětských hřištích, rozpad rodiny, zadlužení atd.

cad

A já jsem pro zákaz alkoholu, cigaret, cukru, a nenasycených mastných tuků.

A co jako s tím.

jsem snad prezident země koule?

id
hodnocení

0x
Ach bože tazateli, máte zcestné myšlení jako každý co se později stane narkošem. Vzít drogu jednou za měsíc, abyste si odpočinul?
To myslíte vážně? Není to moje domněnka, ale poznatek z mé minulé práce. A to v léčebně byl pořadník na přijetí vypatlanců.
Já kávu mám na nízký tlak nebo jí mám vyměnit za něco jiného ,?
whoom
Praktikuji to již několik let, podařilo se mi vystudovat magisterský titul a jsem oblíbený učitel. Nikdo by to na mně nepoznal. V čem je teda ta zcestnost? Někteří lidé se umějí ovládat. Ti, kteří neumí, by neměli ani chlastat.
Za to, že většina populace je slabá a lehce zklouzne ke závislosti, za to já opravdu nemůžu.
michalverner
Whoom...Rád bych věděl, zda ti co jsou pro legalizaci zajistí, že drogu bude užívat pouze člověk který se dokáže v rauši (jak Vy píšete) "ovládat".
Jen tak mimochodem. Soused o kterém píši v komentáři výše o sobě také tvrdí, že se dokáže ovládat a že je oblíben po okolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]