Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rehabilitace po zlomenině kotníku / nervy

Od: totak® odpovědí: 22 změna:
Zdravím. Po sundání sádry z kotníku žena nemůže stále došlápnout na nohu. Nervy na chodidle po 6 týdnech nechodicí sádry asi odvykly zátěži a teďreagují na každý pokus o došlápnutí silným brněním jako by to byla rána od elektriky. Samozřejmě že to musí řešit lékař ale mě by zajímalo jestli jste to někdo zažil a jak dlouho trvala rehabilitace. Mám nástup do lázní který budu muset odložit protože nemůžu nechat ženu doma o berlích a chci vědět o kolik si mám termín posunout.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

okolik
hodnocení

2x

Řeším ve svém okolí něco podobného pouze s tím, že existuje úrazová podpora.

Ihned po úraze byla nasazena Arnika AKH v dávkování každou hodinu 1tb. Další den z důvodu momentální nedostupnosti Hypericum AKG také co hodinu 1tb. Nasazena sádra na pohotovosti mezi dveřmi ve stoje a za dva dny extrémní otok silné brnění od útlaku končetiny. Hypericum po dvou dnech po bolesti způsobené úrazem. Následovala kontrola a nastřižení sádry a Calendula AKH 2-2-2. Nástřih nepomohl, mohutný hematom při další návštěve jiný lékař, nepovedená sádra nebalené prsty jednotlivě ulačovaly nervy. Sejmula se sádra, provedl rtg, dle vyjadření pana doktora po rtg vypadá to dobře... Dáme novou sádru, uděláme to jinak. Změna sestřičky ve všední den, posadila na stoličku, začala obalovat prsty a pokračovala v činnosti. Na otok napsán Aescin ten nevyužit. Po návratu domů nasazen Apis 2-2-2 otok ještě do včerejšího večera konečně zmizel. Sádra je nyní na měsíc.

Asi bych zkusila Siliceu AKH( křemík zpevní) a Apis AKH na brnění nebo klidně obráceně v poměru dávkování 2-2-2 vycucat

okolik

Dnešní výsledek respektivě již včerejší končetina bez otoku a dá se s ní pohybovat.

okolik

Partnerce můžete doporučit zatím, aby v teplé vodě končetinu pomalu začínala, protahovat a rozcvičovat sama. samozřejmě každý den.

liska5
hodnocení

2x

Znám to. Často cvičit a masírovat tlapku nějakýn tím mazáním či gely z lékárny. Střídat teplou studenou. To se bude lepšit každým dnem. O berlích se dá žít, pokud je jinak zdravá.

hodnocení

Že se to rozhýbe, tomu věříme. Spíš mě zajímala doba kterou to bude trvat. Napsali jí rehabilitace ale tam mají samozřejmě na všechno dost času a lékař který má rozhodnout kolik a jaké to samozřejmě musí vidět i když má podrobnou propouštěcí zprávu z ortopedie. A jeho první volný termín je samozřejmě až měsíc po sundání sádry. Já měl nástup do lázní a to si musím odložit a nevím o kolik. Po bytě by s berlemi chodit mohla ale máme hospodářství slepice, králíky, prasata a to jaksi s fofrklacky neobstará.
okolik

A vy již máte přesně daný termín lázní? Nelze přeložit domnívám se, že můžete po schválení ZP pobyt čerpat do 3 měsíců.

Možná nápad jak pořešit jinak vzniklou situaci, přeložit termín pobytu?

liska5

A jiný člověk by za Vás nezastoupil, když máte ty lázně? Třeba děti, nebo 2 ze sousedství nastřídačku.

Lištičko -ne každý má své blízké u zad... poblíž že můžou každý den pomoci a ne každý dokáže opusti své blízké a svěřit je do péče cizí osoby a sám jet do lázní!

liska5

Nevím, jak to mají s rodinou či sousedy. Když jsme jezdili na dovolenou, taky jsme museli udělat rozvrh, aby nám sousedé a příbuzní krmili kozu, králíky, psa, kočky a slepice. A nebyl tam nikdo, kdo by jim ze židle poradil, co kde je a kolik nasypat. Ani mobily zpočátku ještě nebyly... Já, že ty posuny termínů jsou někde velký problém.

hodnocení

Doufám že mi lázně umožní změnu termínu i když to je samozřejmě zpoplatněné protože už se mnou počítají. Dotaz jsem zakládal právě kvůli tomu abych dostal radu jestli to stačí odložit o 14 dní nebo o měsíc, protože dál už bych se dostal na hranu expirace poukazu.
okolik

Pane totak,, zkuste zavolat na ZP a apelujte na mimořádnou situaci, zda by vám nevyšli vstříc s přeložením termínu lázní.

Mimořádka to je, tak co hlavu vám nikdo neutrhne.

okolik

Máte uhrazen rezervační poplatek?

okolik

Pokud byste měl rezervační poplatek uhrazen na určitý termín. Změnou by vám propadl.

okolik

Za určitých podmínek lze mit do lázní doprovod, ale to se bohužel týka pouze osob ZTP/P . Známého manželka byla na pobytu s dcerou v Mariánských lázních. Dcera o ni celodenně pečuje.

hodnocení

Zaplatil jsem za rezervaci termínu, protože jsem chtěl nástup v tarifu "mimo sezónu" o měsíc později už se připlácí sezónní příplatek, který by byl daleko vyšší než to pětikilo za rezervaci termínu. Tak to holt u nás chodí *bzum*

V práci už obvolali kde koho, aby mě na pozici zastoupil takže tam by taky měli ohromnou radost kdybych to týden před nástupem všechno zrušil. No prostě jak podle márfyho zákonů... Když se něco může pos..t tak se to holt po.

Včera jsem ženě naordinoval Kneipovu léčbu - střídat teplý kýbl s vodou a studený a večer prý už to bylo trochu lepší.

Rozmluvila mi to rušení termínu, že prý je to ještě 14 dní a v nejhorším holt zaúkolujeme děti. Mám lázně 20km od baráku tak holt v nejhorším případě budu obden dojíždět. Ono to nějak dopadne. Díky všem a omlouvám, se pokud se někomu nedostanou body za odpověď.

id

Nerušte termín, nějak to dopadne. Já měla po operaci lázně 10 km od domu a za 3 týdny v lázních jsem spala 3 x. Manžel měl u nás 96 letou mámu a sám by to nezvládl, dojížděla jsem i když se to nesmí.

okolik

Někde se rezervační poplatek hradí 1000,-Kč neplatil jste náhodou více než 500,-Kč za rezervaci mimo sezónu?

hodnocení

Neplatím nic jiného než rezervaci. Takže vím přesně kolik chtějí a mám na to už i fakturu. Jedu do stejných lázní už po třetí takže vím co mě čeká. A znám jejich přístup k pacientům. Proto tam jedu opakovaně. V minulosti jsem už zažil lázně kde měli nastavenou dlaň hned mezi dveřmi a nejraději by si nechali platit i za to že vám recepční odpoví na pozdrav.

Tak kolego Totaku-přeji ať to dobře dopadne s brzkým uzdravením manželky a příjemný pobyt v lázních !

hodnocení

2x

Nevím možná se pletu! ale když jsem měl ochrnutou hubu-zánět lícního nervu, tak mne rehabilitační vzala přednostně i když musela některé pacienty odsunout a překopat rozpisy. Toto je urgentní a nesnese to odklad mi řekla.

cca od září jsem v DPN -utržený biceps- hned druhý den po návštěvě ortopedie jsem se objednával na RHB tak postupně tři různé formy každá s odstupem cca 14 dnů až měsíc .Ty odstupy jsou prý nutné jednak urychlení hojen a pak nutný odpočinek mezi terapiemi, zklidnění!

Jinak úrazů kotníku jsem měl už hafo ale RHB na to jen jednou -silně zhmožděné vazy a štípnutý kotník -sádru pokud pamatuji víc jak týden nechodicí pak měsíc s podpatkem, celkově jsem s tím marodil přes 3 měsíce-po sundání sádry pak také skoro měsíc odpočinek a pak teprve RHB-tehdy jen vířivka a pak cvičení. Ale to mi bylo o 30 let méně a zpět do "zbraně " jsem nechvátal-stalo se mi to ve službě-malý kůň- kdy jsem už nemuseli mít kanady ale po orzdílení už obuty polobotky, proto jsem to taky trochu natahoval (doma snad už týden po sundání sádry jsem chodil bez berlí -berle jen na kontroly ...!).

hodnocení

Měla 6 neděl nechodící sádru. Nedali jí podpatek protože jinak by jí to museli operovat. Když na to nešlápne, tak že jí to sroste i bez operace. Ale nervy si asi těch 6 neděl klidu vyložily, že už mají padla a už je nikdo nebude potřebovat. Takže teď popisuje že při pokusu došlápnout šlape na elektrický kabel.

Je mi to líto ale víc neporadím . výše pouze mé zkušenosti! Jo a v minulosti mně česká pojišťovna úrazy kotníku vyjmulůe z úrazového pojištění. ovšem když jsem si pak , i vzhledem k práci na stavbách sjednal u jiné, tak na toto nebrali zřetel-ani to nezapsali do smlouvy že jsem měl hejno úrazů s kotníkem.

každopádně určitě "honit" lékaře-ortopeda, neurologa?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]