Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se nosilo k původním džínám při vzniku v USA

Od: emilly odpovědí: 7 změna:

Sešlost se hádala (včetně mě),co tvořilo tu dokonalou původní image jeans v USA.od vzniku 1850Já byla pro jeans+bílá halenka krajková vyšívky,muži látkové šité košile,,semišové bundičky do pasu ,kamarádka prý pruhovaná trička,to jen námořníci přeci,co říkáte vy?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, první džíny byly ušite z vozových plachet, tak nebyly modré, ale byly hnědé nebo šedobíle (nebarvene plátno). Honak k nim nosil asi košili, možná i tričko (pruhovaná, modrobila trička jsou ta námořnicka). Zdravím!
P.S. Ženy džíny (kalhoty) tenkrát nenosily.
Bod za dobrou odpověď? Od koho? Bavlněná trička na divokém západě? Trička se do války - druhé světové nepoužívala ani při sportu. Teprve někdy v padesátých/šedesátých letech je firma Lacoste prosadila na trh mimo tenisové kurty. Pokud teda pod pojmem tričko nechápeš Jäger prádlo. To se ovšem nenosilo k ale pod. Člověka co by to nosil bez ostychu na veřejnosti jako svrchní oděv by na divokém západě lynčovali jako nemravného exhibicionistu.
ben®
totak - klídek, jo. O bavlně píšete Vy, tak se třeba kousnete do zadele. Závidět jeden bod ve Volné diskuzi, tak to už je vrchol kretenismu.
Kdo co závidí? Já jen konstatuju, že odpověď, že k prvním riflím někdo nosil tričko je blbost.
ben®
totak - co si o Vás myslím a kam jsem Vás zařadil/poslal jsem už zde dostatečně vyjádřil.

jendad
hodnocení

0x

Byl to puvodně pracovní oděv (monterky) . Tedy kalhoty i bunda z této látky . Co by se pod to dalo nosit , asi tak spodní prádlo .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]