Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se to mohlo stát

Od: tomasb odpovědí: 65 změna:
Dobrý den, prosím vás muže mi někdo vysvětlit, proč jako národ neděláme nic s tím, že nás chtějí zavést do války? Chápu Čechům se líbí videa kde nějaký člověk (jiné rasy) trpí a dokoulaji to do konce. Někteří Češi by se v tom využívali být opravdu válka. Koukněte do minulosti, jak vašim otcům,strýcem,dedum a dětem pomohla válka v minulosti? Nijak a lidi co jsou teď mezi námi a byli má vojně mi přijde, ze jsou povýšení nad mladší generaci a celkové si moc mysli, to jako za to ze lítali někde se zbraní a bránily zájmy nějakých vlastizradcu.. Proč jako? Pardon za gramatiku nestíhám to opravovat při práci Dekuji narode.

65 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gg*
hodnocení

15x

Národ jsem já? nebo Vy? můj soused? Nebo ti, co vás někam vedou?

Tak já jako část národa říkám, že Vás nikam nevedu. A jestli vy sám se někam vedete, tak toho nechte.

tomasb
hodnocení

Pardon, ale tohle snad nemyslíte vážně? Už by stačilo myslet na sebe nemyslíte?
tomasb
hodnocení

O tom co je národ se učí na základní škole. Zbytečná ztráta času. Dekuji pěkný zbytek dne :)
liska5

Učili jsme se, že národ je pevné společenství lidí vyznačující se společnými historickými kořeny, kulturou, shodnými socioekonomickými a psychickými rysy a pocitem příslušnosti k němu. Tomáši, v čem nemá gg pravdu?

Liško, tazatel má již jasno: "Pardon, vyjadřovat se nechci."

A o tom to je, co kdyby jste začal s tím myšlením u sebe.

ben®
hodnocení

10x
Dobrý den, to je provokace nebo mate oslabení v oblasti mozku? Kdo nas vede do války? Myslíte tu hybridní, kterou vede proti nám RuSSko už radu let? Nevěřím, ze jste člověk pracující - Vy budete politik z SPD. Zdravím!
doplněno 17.02.23 11:04:

tomasb - já jsem nepsal, že jste volič SPD (jak zde sám uvádíte se slovem bohužel, tak toho asi litujete, ale to můžete v dalších volbách napravit). Já jsem Vás pasoval/odhadoval na politika z SPD, protože tomu inteligenčně a názorově odpovídáte. A také (jistě správně) předpokládám, že jste hlavně vystrašen zvolením emeritního generála do funkce prezidenta ČR a tím strašením, že on nás zavede do války. Jestli bude otevřená válka, tak nás tam zavede pan Putin. Toho je třeba včas odstranit od moci a dostat před mezinárodní soud, aby mohl být konflikt ukončen a RuSSko zaplatilo Ukrajině (a jejím spojencům) všechny škody a bylo doživotně denacifikováno a umravněno ve svých hranicích, které už nikdy vojensky nepřekročí.

tomasb
hodnocení

Bohužel nejsem volič spd, kdo vás zachránil Němec? Japonec? Vy? Nebýt Ruska tak tady nepises takové hladové povídky a někde bys leštíl pažby
No vida, ještě nedávno napsat u sebe dvě eska bylo na kriminál. Dnes je to cool a státní moc to ignoruje, nabo snad i podporuje. Jaký chcete lepší důkaz toho, kam jsme tlačeni?
Kdyby z USA nešli do Ruska za 2. světové války zbraně (včetně tanků a nákladních aut), tak žádné Rusko již teď možná není.
Ale o tom Vladimír raději nemluví, nehodí se mu to teď vůbec do krámu.
A proč tam ty zbraně šly? Protože USA potřebovaly Evropu s Asií rozdělenou, ne pod nadvládou Německa, které by pak bylo silnějśí, než USA.
Spojené státy dodaly v rámci lend-leasu mezi 11. březnem 1941 a 1. říjnem 1945 14 795 letounů, 7537 tanků, 375 883 nákladních automobilů, 51 503 džípy, 35 170 motocyklů, 8701 traktor, 8218 protiletadlových kanonů, 131 633 samopalů, 345 735 tun výbušnin, 1981 lokomotiv, 11 155 železničních vagonů a plošin, 540 000 tun kolejnic, 1 690 000 km polních telefonních kabelů, křižník Milwaukee (v SSSR sloužil v Severním loďstvu pod jménem Murmansk; 16. března 1949 ho Sověti vrátili Američanům), potraviny za 1,312 miliardy dolarů, 2 670 000 tun pohonných hmot, 842 000 tun průmyslových chemikálií, 3 786 000 pneumatik, 49 000 tun kůže a patnáct milionů párů obuvi v souhrnné ceně 11 260 343 603 dolarů.
Ano, ale nebyl do dáreček, byl to kšeft, na kterém USA ohromně zbohatly a staly se díky němu světovým hegemonem.
Stejný kšeft, jaký s ekonomikou na hraně krachu opět rozjely v souvislosti s válkou na Ukrajině. Jaká náhoda.
Martine psst. Oni to rusofilové vědí, ale nejradši by byli, kdyby se na to zapomnělo.
Tolik oblíbené Kaťuše byly na amerických autech.
Miliony kožených vojenských bot, které před operací Barbarossa přivezli z hlubin Sovětského svazu na budoucí frontu, nebylo kam uskladnit a tak se z vagónů sypaly na holou zem. Samozřejmě to zdaleka nebyly jen boty, tak to bylo skoro se vším. Když pak Wermacht zaútočil a prošel sovětskou obranou jako nůž máslem, vše se stalo válečnou kořistí. A jak známo, bosý a hladový voják je špatný voják. Takže celou válku bojoval ruský voják v amerických botách, jedl amerikou poskytnutou stravu, atd, atd...
Nechci tím nijak snižovat odvahu a hrdinství ruských vojáků, to ani v nejmenším. I když mnohokrát je k hrdinství a odvaze donutili kulomety zádržných oddílů NKVD.
Byl to kšeft? A i kdyby ano, co to na situaci mění? Velkou měrou to přispělo k vítězství Ruska, které tenkrát bylo napadeno Německem (a že Rusko mělo tenkrát hodně másla na hlavě, že?). No a dnes je napadena Ukrajina.

Pane Martine, myslíte to asi dobře, ale jak píše pan Jenyk, je to zbytečné...

Martine, to jsou celé hory másla, co má Rusko, tehdy Sovětský svaz na hlavě.
Kdoví kudy by se ubíraly světové dějiny, kdyby vše šlo dle plánů generalissimuse...
Tak co, než "hrdinství", vztek a touha po odplatě vám vám zbývá, když proti vám Německo vyhlásí vyhlazovací válku a vyvraždí přes 20 milionů vašich spoluobčanů?
jm
Dovoluji si upozornit, že je rozdíl na něčím spekulovat a něco skutečného zažít.
Právě zažíváme situaci, kdy Evropu chce podmanit Rusko. Teorie jsou aktuálně každému rozumnému u zadku.

Proč se tedy Rudá armáda dokonale nepřipravila na německý útok? Proč se nebránili stejně jako finové v zimní válce, když Finsko přepadla Rudá armáda?

Len tak mimochodom,aby to bolo objektívne, netreba zabudnúť,že aj vojska Československa pod velením Hitlera napadli ZSSR a Československo vyrábalo zbrane a zasobovalo wermacht. Výsledok poznáte a potom zase za cca 20 rokov ČSSR vystrkovalo rožky,výsledok je tiež známy. No akosi sa nik nepoučil a zase dráždi Rusko. Vari naozaj chcú elity zase tu Rusov? Ukrajina je konflikt Ruska a USA a Európa si mala dať pokoj a nemiešať sa do toho a ak pomáhať,tak len na humanitárnej úrovni.

Na Ukrajině spolu válčí Rusko a USA? Opravdu? Jak se k této myšlence dá přijít?

Tomkk : Máte trošku mezery v historii - ona ta udatná Rudá armáda za WWII zpočátku hrdinsky bojovala s Wehrmachtem - ovšem notno říct, že bok po boku

stoplusjednicka.cz/...

když společně napadli a likvidovali Polsko. Taky celou dobu počátku války podporovali Rusové nacisty materiálně - poslední vlak s obilím jel do Rajchu zrána 22.6.1941 -v ústrety vojskům postupujícím na východ.

Stejně tak je blbost to, že se USA na Lend - lease napakovali. Rusové to nikdy nesplatili, Stalin prohlásil, že to jeho lid splatil vlastní krví

Jak se to mohlo stát
etana*

Jaké Československo? Slovenský stát se trhnul a přidal na stranu Hitlera a dokonce spolu s ním bojoval proti SSSR.

Etana,skúste si zabehnúť na Duklu na pamätník,a pozorne čítajte,že koľko padlých Čechov tam je,čo prebehli od nemcov do ZSSR alebo mi chcete tvrdiť,že dobrovoľne odišli z domovov tam bojovať. Jeden z mnoha,čo prežili.

sk.wikipedia.org/...

A takto si ho vážia obyvatelia,ktorým pomohol.

dukladestination.com/...

Slavco, Dukla vůbec nemusela být, že? Škoda všech, co tam zcela zbytečně padli. Čest jejich památce.

hodnocení

8x

"Pardon za gramatiku nestíhám to opravovat při ..." - už jen tato informace je jasným podpisem člověka. Něco jako "pardon za chipi, pýšu z mobylu".

Ale k tématu - " Jak se to mohlo stát " :

Stalo se to tak, že stát kašlal desetiletí na vzdělání dětí. Ty děti časem vyrostly, jsou z nich dospěláci, někteří dokonce učitelé. No a bohužel, tito lidé nyní vidí vše to špatné, co se jim děje, co jim hrozí. Nedokáží vytvářet hodnoty, pracovat a hledět si svého. Nerozeznají pravdu, většinu informací mají jen z googlu a věří jen těm, co vysílají na youtube.

ALE ani nedokáží pochopit hrozby skutečné - závislost na PC, mobilu, kouření, alkohol je natolik degenerují, že nepochopí věty sdělované ruskými představiteli nejen v ruských médiích.

Válka je u lidstva světový standard celá tisíciletí. Válčí se pravidelně na mnoha místech planety. Bylo naopak velkým překvapením a záhadou, že zrovna ve střední evropě se válka tak dlouho neobjevila.

Ve válce jsem nebyl a na vojně se mi rozhodně nelíbilo. Nepřeji si válku ani okupaci. Ale když to bude nutné, půjdu i se svými syny zem bránit. To zatím díky Ukrajině a pevné vůli toho národa nemusím. A za jejich odvahu a odpor vůži agresorovi si tohoto národa vážím.

tomasb
hodnocení

Na jednu stranu pravda na druhou stranu, lidstvo potřebuje válku aby se probralo? Agresora myslíte koho? Když už jste rozjetý. A proč soudíte, ze děti tráví čas na PC mobilech a podobných věcech, za to si myslím mohou jen a jen rodiče bohužel. Já bohužel nepoužívám žádnou sociální síť a když už tak maximálně zde na stránce.

Chtělo by to uspořádat myšlenky...

Lidstvo válku nepotřebuje (dle mého názoru). Jen se vždy najde nějaký nadřazený "orgán", který má kolem sebe spoustu buď hloupých nebo naopak vychytralých sluhů.

Ve vašem úvodním komentáři píšete o zavedení do války. Nejvíce nyní ČR pociťuje investice do vlastní bezpečnosti způsobem podpory Ukrajiny. Agresorem je tedy Rusko, které si nárokuje území. Je evidentní - a sami představitelé Ruska to zveřejňují - že jen Ukrajinou to nekončí, ale chtějí obnovit SSSR.

Ohledně dětských trápení a závislostí čerpám nejen z vlastního života a okolního světa, ale i ze světových studií. Prakticky každá webová stránka poskytující informace novinářského typu má nějaký článek o závislosti dětí na elektronice a internetu. To je globální nemoc - a rodiče v tomto případě moc dělat nemohou. Nicméně to je zase další téma...

A asi se na mne budete zlobit, ale to je tak vše, co bych mohl k tématu uvést.

mate59
hodnocení

5x

Stačí když budete dobře pracovat,nemusíte nic opravovat,národ to ocení.

hodnocení

5x

Pilně, pracujte, ať nemáte žádné dluhy, užívejte si života a neobávejte se toho, co popisujete. Nikdo Vás nechce zavést do války.

tomasb
hodnocení

Mám to brát jako vás životní návod?

Pane Tomáši, jsem dalek někomu radit, jak má žít. To je každého věc a osobně respektuji všechny druhy soužití, názorů, chování a vystupování, pokud neurážejí mne a blízké.

Jen jsem sdělil, jak to celý život dělám já, přesněji, pracoval jsem, jak nejlépe jsem uměl, abych se teď měl dobře...

Přeji každému jen radost ze života.

tomasb
hodnocení

Ano v pořádku, také vám přeji krásný dnešní páteční den ale když píšu o něčem tak aspoň l věci. Mějte krásný požehnaný den.

Moc Vám děkuji za přání, vážím si toho.

hodnocení

5x
Jako národ děláme hodně, podporujeme Ukrajinu aby zastavila agresora na svém území. Nezapomeňte že nás rusko pořád považuje za součást východního bloku.
ben®

ra20z - a jsme na jeho seznamu nepřátelských zemí asi stále na druhém místě za USA.

Ne, před námi je polsko.
ben®

ra20z - dík, tak už jsem klidnější .

tomasb
hodnocení

Jojo musíme co nejvíc podpořit Ukrajinu, Rusko je Agresor…………….
etana*

Ano, to musíme. My, co jsme už pár okupací zažili máme pro ty, co jsou obětí šíleného agresora pochopení. Ale co si budeme povídat, i při těch dvou se to tu jen hemžilo zrádci.

tomas - a není Rusko agresor? Kdo se na svém území brání a kdo v cizině útočí na vše co kde vidí?

Jenyku, pan Tomáš tvrdí, že Rusko je agresor, Vy mu snad nevěříte?

Milane ano. Ale nějak se nemohu zbavit dojmu, že to tomas vidí úplně jinak. Ale třeba se pletu.

Třeba se pletu já, ale pan Tomáš se již nechce vyjadřovat, jak sám sdělil.

tomasb
hodnocení

Bohužel jsem to tak nemyslel. Špatně jste pochopil. V pohodě :) pěkný večer.

udeleto
hodnocení

4x

Oproti Čecům má náš národ ješče vlastenectví přelepujem cizího/... a vyznačujem hranic/.... Zbraně a násilí není nutné. Důležitý je čin.

liska5

Tohle by mělo jít stranou.Ted jsme prostě západní svět a musíme držet spolu! I když ta čára na silnici mne pobavila. Správná recese. Musela bych nad ní stát rozkročená, jelikož jsem se narodila a do 20 let žila v Čechách a po škole v OL jsem si vzala Moraváka a žiju ve Slezsku! A když jsem podle DNA zjistila, že moc nejsem ani ten Čech, kde mám dělat čáry na silnici?

hodnocení

3x
Přibližně kdo a do jaké války nás chtějí zavést? Děkuji za vysvětlení.

hodnocení

2x
Doporučuji dokument Propaganda - továrna na souhlas.
Než mě někdo nařkne z nějakých odkazů na konspirační zdroje, tak upozorňuji, že běžel na ČT.
Prostě je to velmi snadné, většina lidí se chová stádně.

Doporučuju nekoukat!

Dokument je k ničemu.

Ovčan nepochopí a člověk přemýšlivý upadne do deprese.

Bernays rulezzzz!

ben®

tomkk - většina lidí se chová stádně. Jen @tomkk je ovčácký pes .

tomasb
hodnocení

Bohužel žádná Pánicka ataka a nic podobného, prosím vás člověk se ptá jde i rozumně odpovědět? Nebo jen další chytré řeči Čechů? Achjo nedivím se, ze je Čechům jak je když jsou tu takoví chytrolini..

žádná Pánicka ataka...když jsou tu takoví chytrolini...

kdo na koho atakuje?

další chytré řeči ČechůA vy jste kdo Rus, Bulhar, Němec, Francouz, Slovák? Nebo "oný zkurv...križovatka"? Takže i vy zde máte "další chytré řeči Čecha"!

hodnocení

0x

A zbytek debaty je jen:

Mlácení prázdné slámy

tomasb
hodnocení

Bohužel jsem čekal víc.

Zkuste, prosím, bodově nastínit, co jste čekal? Ale jen bodově, nikoliv eleaborát, který nevede k ničemu.,

Děkuji.

Hezký víkend

ben®

milancukrar - tazatel očekával značné množství příspěvků, které mu dají za pravdu (a je jich tady docela málo) .

Taky čekám na vysvětlení, kdo a do jaké války nás vede. A nic.

Třeba má více informací, nežli já a Vy?

ben®

milancukrar - no, já jsem měl tento dojem hned od počátku. Možná má tazatel známou, která uklízí u BIS a něco tam odposlechla, vynesla a šíří .

liska5

Bohužel těch dezinformací koluje hodně. Denně mi chodí do mailu několik. A já ty přátele důchodce nabádám, aby si zjistili podrobnosti, autory, zkontrolovali a pouvažovali, než rozešlou. První je uvědomit si, komu tohle rozeštvávání a strašení slouží. Pořád je tu ten základ, že Rusko brutálně napadlo Ukrajinu a ta se vehementně brání. Jelikož jsme jedni z dalších v jeho postupu, tak se bráníme taky, aspoň podporou napadené země. Vzpomeňme, jak jsme si v srpnu 68 strašně přáli, aby nám někdo pomohl.

tomasb
hodnocení

Pardon, vyjadřovat se nechci. Tady je to zafixované už jinde. Mějte krásný požehnaný den.

nerentier
hodnocení

0x

Je toho moc najednou, zkusím to trošku rozebrat:

1/ Neřekl bych, že se nás někdo snaží zavést do války.

2/ Nesouhlasím, že absolventi ZVS jsou příznivci války, spíše naopak.

3/ Souhlasím, že válka je blbost, zejména dnes. Ale i v historii: Znesváření panovníci byli většinou bratranci, nebo jinak spřízněni. Členové panské rodinky se pohádali o pár grošů a chudina pak na bojištích umírala po statisících i milionech. Bránit vlast, tedy zadek Romana Janouška, Bureše, nebo Pávka? Budu první, kdo je nepříteli vydá, případně nepříjemnou část práce rovnou odvedu sám. Zde doporučuji film Signum laudis.

4/ Mám drobné obavy z případného vyhlášení válečného stavu. Technicky se nestane nic, nepadne jediný výstřel a nepřítel se nepřiblíží ani o milimetr. Ale vláda si může dělat, co ji napadne: Vládnout pomocí dekretů, zabavovat majetek, atd. Ale pravděpodobnost je minimální.

5/ Závěrečné doporučení: Tome, to chce holku. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]