Nejste přihlášen/a.
Národ jsem já? nebo Vy? můj soused? Nebo ti, co vás někam vedou?
Tak já jako část národa říkám, že Vás nikam nevedu. A jestli vy sám se někam vedete, tak toho nechte.
tomasb - já jsem nepsal, že jste volič SPD (jak zde sám uvádíte se slovem bohužel, tak toho asi litujete, ale to můžete v dalších volbách napravit). Já jsem Vás pasoval/odhadoval na politika z SPD, protože tomu inteligenčně a názorově odpovídáte. A také (jistě správně) předpokládám, že jste hlavně vystrašen zvolením emeritního generála do funkce prezidenta ČR a tím strašením, že on nás zavede do války. Jestli bude otevřená válka, tak nás tam zavede pan Putin. Toho je třeba včas odstranit od moci a dostat před mezinárodní soud, aby mohl být konflikt ukončen a RuSSko zaplatilo Ukrajině (a jejím spojencům) všechny škody a bylo doživotně denacifikováno a umravněno ve svých hranicích, které už nikdy vojensky nepřekročí.
Proč se tedy Rudá armáda dokonale nepřipravila na německý útok? Proč se nebránili stejně jako finové v zimní válce, když Finsko přepadla Rudá armáda?
Len tak mimochodom,aby to bolo objektívne, netreba zabudnúť,že aj vojska Československa pod velením Hitlera napadli ZSSR a Československo vyrábalo zbrane a zasobovalo wermacht. Výsledok poznáte a potom zase za cca 20 rokov ČSSR vystrkovalo rožky,výsledok je tiež známy. No akosi sa nik nepoučil a zase dráždi Rusko. Vari naozaj chcú elity zase tu Rusov? Ukrajina je konflikt Ruska a USA a Európa si mala dať pokoj a nemiešať sa do toho a ak pomáhať,tak len na humanitárnej úrovni.
Tomkk : Máte trošku mezery v historii - ona ta udatná Rudá armáda za WWII zpočátku hrdinsky bojovala s Wehrmachtem - ovšem notno říct, že bok po boku
když společně napadli a likvidovali Polsko. Taky celou dobu počátku války podporovali Rusové nacisty materiálně - poslední vlak s obilím jel do Rajchu zrána 22.6.1941 -v ústrety vojskům postupujícím na východ.
Stejně tak je blbost to, že se USA na Lend - lease napakovali. Rusové to nikdy nesplatili, Stalin prohlásil, že to jeho lid splatil vlastní krví
Jaké Československo? Slovenský stát se trhnul a přidal na stranu Hitlera a dokonce spolu s ním bojoval proti SSSR.
Etana,skúste si zabehnúť na Duklu na pamätník,a pozorne čítajte,že koľko padlých Čechov tam je,čo prebehli od nemcov do ZSSR alebo mi chcete tvrdiť,že dobrovoľne odišli z domovov tam bojovať. Jeden z mnoha,čo prežili.
A takto si ho vážia obyvatelia,ktorým pomohol.
Slavco, Dukla vůbec nemusela být, že? Škoda všech, co tam zcela zbytečně padli. Čest jejich památce.
"Pardon za gramatiku nestíhám to opravovat při ..." - už jen tato informace je jasným podpisem člověka. Něco jako "pardon za chipi, pýšu z mobylu".
Ale k tématu - " Jak se to mohlo stát " :
Stalo se to tak, že stát kašlal desetiletí na vzdělání dětí. Ty děti časem vyrostly, jsou z nich dospěláci, někteří dokonce učitelé. No a bohužel, tito lidé nyní vidí vše to špatné, co se jim děje, co jim hrozí. Nedokáží vytvářet hodnoty, pracovat a hledět si svého. Nerozeznají pravdu, většinu informací mají jen z googlu a věří jen těm, co vysílají na youtube.
ALE ani nedokáží pochopit hrozby skutečné - závislost na PC, mobilu, kouření, alkohol je natolik degenerují, že nepochopí věty sdělované ruskými představiteli nejen v ruských médiích.
Válka je u lidstva světový standard celá tisíciletí. Válčí se pravidelně na mnoha místech planety. Bylo naopak velkým překvapením a záhadou, že zrovna ve střední evropě se válka tak dlouho neobjevila.
Ve válce jsem nebyl a na vojně se mi rozhodně nelíbilo. Nepřeji si válku ani okupaci. Ale když to bude nutné, půjdu i se svými syny zem bránit. To zatím díky Ukrajině a pevné vůli toho národa nemusím. A za jejich odvahu a odpor vůži agresorovi si tohoto národa vážím.
Chtělo by to uspořádat myšlenky...
Lidstvo válku nepotřebuje (dle mého názoru). Jen se vždy najde nějaký nadřazený "orgán", který má kolem sebe spoustu buď hloupých nebo naopak vychytralých sluhů.
Ve vašem úvodním komentáři píšete o zavedení do války. Nejvíce nyní ČR pociťuje investice do vlastní bezpečnosti způsobem podpory Ukrajiny. Agresorem je tedy Rusko, které si nárokuje území. Je evidentní - a sami představitelé Ruska to zveřejňují - že jen Ukrajinou to nekončí, ale chtějí obnovit SSSR.
Ohledně dětských trápení a závislostí čerpám nejen z vlastního života a okolního světa, ale i ze světových studií. Prakticky každá webová stránka poskytující informace novinářského typu má nějaký článek o závislosti dětí na elektronice a internetu. To je globální nemoc - a rodiče v tomto případě moc dělat nemohou. Nicméně to je zase další téma...
A asi se na mne budete zlobit, ale to je tak vše, co bych mohl k tématu uvést.
Pilně, pracujte, ať nemáte žádné dluhy, užívejte si života a neobávejte se toho, co popisujete. Nikdo Vás nechce zavést do války.
Pane Tomáši, jsem dalek někomu radit, jak má žít. To je každého věc a osobně respektuji všechny druhy soužití, názorů, chování a vystupování, pokud neurážejí mne a blízké.
Jen jsem sdělil, jak to celý život dělám já, přesněji, pracoval jsem, jak nejlépe jsem uměl, abych se teď měl dobře...
Přeji každému jen radost ze života.
Ano, to musíme. My, co jsme už pár okupací zažili máme pro ty, co jsou obětí šíleného agresora pochopení. Ale co si budeme povídat, i při těch dvou se to tu jen hemžilo zrádci.
Oproti Čecům má náš národ ješče vlastenectví přelepujem cizího/... a vyznačujem hranic/.... Zbraně a násilí není nutné. Důležitý je čin.
Tohle by mělo jít stranou.Ted jsme prostě západní svět a musíme držet spolu! I když ta čára na silnici mne pobavila. Správná recese. Musela bych nad ní stát rozkročená, jelikož jsem se narodila a do 20 let žila v Čechách a po škole v OL jsem si vzala Moraváka a žiju ve Slezsku! A když jsem podle DNA zjistila, že moc nejsem ani ten Čech, kde mám dělat čáry na silnici?
Zkuste, prosím, bodově nastínit, co jste čekal? Ale jen bodově, nikoliv eleaborát, který nevede k ničemu.,
Děkuji.
Hezký víkend
milancukrar - tazatel očekával značné množství příspěvků, které mu dají za pravdu (a je jich tady docela málo) .
milancukrar - no, já jsem měl tento dojem hned od počátku. Možná má tazatel známou, která uklízí u BIS a něco tam odposlechla, vynesla a šíří .
Bohužel těch dezinformací koluje hodně. Denně mi chodí do mailu několik. A já ty přátele důchodce nabádám, aby si zjistili podrobnosti, autory, zkontrolovali a pouvažovali, než rozešlou. První je uvědomit si, komu tohle rozeštvávání a strašení slouží. Pořád je tu ten základ, že Rusko brutálně napadlo Ukrajinu a ta se vehementně brání. Jelikož jsme jedni z dalších v jeho postupu, tak se bráníme taky, aspoň podporou napadené země. Vzpomeňme, jak jsme si v srpnu 68 strašně přáli, aby nám někdo pomohl.
Je toho moc najednou, zkusím to trošku rozebrat:
1/ Neřekl bych, že se nás někdo snaží zavést do války.
2/ Nesouhlasím, že absolventi ZVS jsou příznivci války, spíše naopak.
3/ Souhlasím, že válka je blbost, zejména dnes. Ale i v historii: Znesváření panovníci byli většinou bratranci, nebo jinak spřízněni. Členové panské rodinky se pohádali o pár grošů a chudina pak na bojištích umírala po statisících i milionech. Bránit vlast, tedy zadek Romana Janouška, Bureše, nebo Pávka? Budu první, kdo je nepříteli vydá, případně nepříjemnou část práce rovnou odvedu sám. Zde doporučuji film Signum laudis.
4/ Mám drobné obavy z případného vyhlášení válečného stavu. Technicky se nestane nic, nepadne jediný výstřel a nepřítel se nepřiblíží ani o milimetr. Ale vláda si může dělat, co ji napadne: Vládnout pomocí dekretů, zabavovat majetek, atd. Ale pravděpodobnost je minimální.
5/ Závěrečné doporučení: Tome, to chce holku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.