Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už máte od ČEZu vyúčtování-plynu

Od: janac odpovědí: 3 změna:

Dostal jsem nyní vyúčtování za plyn, díky úspoře v domácnosti a topení do 18°C jsem sice ušetřil a vznikl menší přeplatek cca 3tis.Kč v menším bytě, ale současně s tím mne navýšili měsiční zálohou do SIPO automaticky o 150% každý měsíc více.Vždy se vycházelo z toho, že u nedoplatků zvyšovali měs.zálohy a u přeplatků je zase snižovali. Nechápu jejich logiku a zajímalo by mne o kolik Vám zvedli od ČEZ.zálohy za plyn v novém rozpisu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nerentier
hodnocení

0x

Taky mám plyn od ČEZu, ale upřímně, o tohle se vůbec nestarám. Zálohy, fixace a podobné kraviny neřeším. Loni mně ČEZ oznámil, že mám zafixováno do května (vůbec jsem to netušil) a zálohy zvedli o pár stovek, toť vše. Už si ani nepamatuji, zda přeplatky vrací na účet, nebo je rozepíší do příštích záloh a je mně to egal. Než se stát obsedantem a pořád kolem toho běhat, to prostě ne...

hodnocení

0x
Musíte si vypočítat průběžnou průměrnou cenu. Tuším že ČEZ zdražoval průběžně a na letošní rok má prostě nakoupeno na vyšších cenách. Není se čemu divit, když fialka nechal naplnit zásobníky na těch nejvyšších cenách. Nynější ceny plynu se tedy projeví až později.

racio
hodnocení

0x

Pokud nemáte zafixováno z dřívějších dob, tak cena za kWh je jasná - viz. ceník zastropovaných cen na stránkách ČEZ. Vynásobte cenu (nezapomeňte zahrnout i náklady na distribuci) předpokládanou spotřebou a výsledek podělte 11 (v měsíci, kdy je odečet se zálohy neplatí). Výsledkem je orientační výše měsíční zálohy, abyste nedoplácel. Pokud vám nevyhovuje, tak si zálohu upravte v Můj ČEZ dle svých potřeb. Já třeba nerad zdarma úvěruji miliardáře, tak raději ve vyúčtování doplácím nějakou tu desítku tisíc. Každý podle své libosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]