Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem nyní vyúčtování za plyn, díky úspoře v domácnosti a topení do 18°C jsem sice ušetřil a vznikl menší přeplatek cca 3tis.Kč v menším bytě, ale současně s tím mne navýšili měsiční zálohou do SIPO automaticky o 150% každý měsíc více.Vždy se vycházelo z toho, že u nedoplatků zvyšovali měs.zálohy a u přeplatků je zase snižovali. Nechápu jejich logiku a zajímalo by mne o kolik Vám zvedli od ČEZ.zálohy za plyn v novém rozpisu?
Taky mám plyn od ČEZu, ale upřímně, o tohle se vůbec nestarám. Zálohy, fixace a podobné kraviny neřeším. Loni mně ČEZ oznámil, že mám zafixováno do května (vůbec jsem to netušil) a zálohy zvedli o pár stovek, toť vše. Už si ani nepamatuji, zda přeplatky vrací na účet, nebo je rozepíší do příštích záloh a je mně to egal. Než se stát obsedantem a pořád kolem toho běhat, to prostě ne...
Pokud nemáte zafixováno z dřívějších dob, tak cena za kWh je jasná - viz. ceník zastropovaných cen na stránkách ČEZ. Vynásobte cenu (nezapomeňte zahrnout i náklady na distribuci) předpokládanou spotřebou a výsledek podělte 11 (v měsíci, kdy je odečet se zálohy neplatí). Výsledkem je orientační výše měsíční zálohy, abyste nedoplácel. Pokud vám nevyhovuje, tak si zálohu upravte v Můj ČEZ dle svých potřeb. Já třeba nerad zdarma úvěruji miliardáře, tak raději ve vyúčtování doplácím nějakou tu desítku tisíc. Každý podle své libosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.