Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je v pytlíku?

Od: magdon® odpovědí: 17 změna:

Jestli si myslíte, že loupané mandle, tak se šeredně mýlíte.

...ale já si to myslel taky ;)

Co je v pytlíku?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, technická - to je stejná věc a vždy v jiné barvě? Zdravím!
doplněno 13.02.23 17:31:

Odpovědi se nedočkám, tak to bude něco jednou pražené (vlevo) a jednou syrové (vpravo). Asi to budou bobky z lesa .

hodnocení

Je to ta samá věc, jen jinak nasvětlená při focení.

hodnocení

0x

Žeby to boli semena koki alebo ako sa to volá k výrobe čokolády?

ben®

slavco31 - asi myslíte kakaové boby (z těch se dělá kakao a z kakaa potom čokoláda). Koka je droga (snad se žvejká).

Hej myslel som kakaové boby. Preto som to tak napísal,lebo som nevedel presný názov.

sametka
hodnocení

0x

A co je na etiketě?

hodnocení

0x

neloupana jadra merunek?

hodnocení

0x

Muškátové oříšky

Co je v pytlíku? #2
ben®

jedubabicka - muškát je celý kulatý a ty bobky z lesa na obrázku mají špičku (kterou jdou z těla napřed) .

okolik
hodnocení

0x

sušené fíky

hodnocení

Samá voda! No, vypadá to jako mandle, chutná to jako mandle, lehce to voní po kyanidu... ;)

...ale světe div se! Podle etikety nalepené zespoda na sáčku je to "fondán s rozinkou a rumovou příchutí"! Holt se mám pořád co učit *zmateny*.

Co je v pytlíku? #3
ben®

magdon - už se stalo, že byla omylem nalepená jiná etiketa na jiném výrobku, tak pozor, aby to nakonec nebyly ty bobky z lesa .

Tak fondán, jo? A co tam dělá ten palmový a kokosový tuk? A o složení příchuti ani zmínky. Kolik ta "ňamka" stojí?

hodnocení

jedubabicka - co to stálo nemám tušení. Včera mi to dala přítelkyně, našla to ve špajzu a mohlo to tam ležet docela dlouho. Ale mandle chutnají normálně, žluklé nejsou. ;)

*smich2*, je to fondán, ale mandle chutnají normálně... Asi se nedivíte, že jsem minule na Vás reagoval takto v 17,29 třetí větě. Ale uznávám, není to špek, je to fondán... Tedy mandle...:-D

@berger: Vypadá to jako mandle, chutná to jako mandle, tak co by to bylo jiného než mandle *smich*

grc

Ve složení není zmíněná mandle, tak to žádné mandle neobsahuje.

Fondán je obdoba marcipánu cs.wikipedia.org/...

zřejmě je to tady ta sračka podle složení, samý cukr a tuk, a je to na tvarováno v nějakém Lisu, formičce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]