Nejste přihlášen/a.
Na ostatní nedejte a oslovujte se podle sebe. Dříve to bývalo mnohem častější. Pořád je to lepší, než když se dnes mladí s dítětem oslovují na veřejnosti ty vole apod. Já osobně jsem v dětsví znala aspoň dvě rodiny, kde to takto měli.
Vykání vyjadřuje úctu k druhému. Ovšem v manželství mi to připadá velice divné. Kdysi vykaly děti svým rodičům, právě na důkaz té úcty.
Jedna známá vždycky říkala, že je lepší třeba mezi kolegy v práci si vykat. Protože se prý daleko snáz řekne: Ty krávo!, než Vy krávo.
Kdyby mi manžel ale řekl po nedělním obědě: "Paní Nováková, ta svíčková se Vám moc povedla!" místo: "Máňo, dneska to byla veliká dobrota, povedlo se Ti to:" Asi bych na něj volala Chocholouška.
Neznám vás, ani jednoho, ale mám pocit, že mezi vámi chybí vzájemná láska. Jako parťáci si zřejmě rozumíte, ale ta milenecká vřelost tam není. Nedovedu si třeba představit, jak v intimní chvilce Vaše paní sténá: Pane Nováku, óóó, pane Nováku, jak Vy jste ale šikovný! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.