Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestává mě bavit práce - deprese

Od: martinxx1 odpovědí: 16 změna:

Zdravím mám problém,každým dnem mě přestává bavit moje práce a už z toho začínám mít depku,

Práci dělám už třetím rokem a problém je v tom že dělám s lidmi s kterými si nemám co říci,je to malá firma a dělám tam já,otec(přes 50let) šéf(taky pomalu 60) a syn šéfa (cca.30let)no a já(25let) otec a šéf jen mlčí a dělá,nemám si s nimi co říci a navíc mě šéf štve blbými kecy jak je dobrej no a syn šéfa to samí a žere jenom blbej fotbal takže si s nimi nemám co říci no a letos nastoupil bratr,no ale o taky neni ono

takže já dělám vlastně 3 roky v naprostý izolaci od kamarádů a prostě fajn lidí,už z toho začínám mít depku a chci jinou práci kterou nemužu najít,každej rok říkám že skončím,no a už mám třetí smlouvu ,už tam fakt chodím s odporem a štve mě už jen pohled na šéfa,připadám si jak v pasti*plac*

Chci práci která me bude bavit a taky kolektiv,prostě aby při té práci byla i sranda a pohoda a ne jen stres a za celé dny říct jen ráno dobrej a odpoledne nashle,prostě mladý kolektiv a né pořád dělat s dědkama a nafoukaným fotbalistou

Jak z toho ven? Prosím už se fakt asi zbláznim*plac*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

0x

Jakz toho ven? Víc se snažit najít tu jinou práci... Hledat aktivně, ptát se, posílat dobře udělané životopisy s motivačními dopisy... Dny dovolené si ušetřit na případné pohovory... Předem si dobře uvědomit, jak dlouhou máte výpovědní dobu atd., abyste věděla, kdy můžete případně nastoupit jinam... Prostě se otáček a aktivně shánět. Jinak to nepůjde. Nebo se smířít.

martinxx1
hodnocení

Smířit?Tak to je lepší dnes usnout a zítra se neprobudit,horší je že ráce je samej obchodní zastupce,manažer atd.Výpovědní lhutu nemám,mužu skončit ze dne na den...

askmenow*

Vždyť já vám jen říkám, že buď musíte jednat, nebo se smířit. Není nic mezi. A vy se hned chytáte předposledního slova a spouštíte fňukání. To vám ale nepomůžete. Tak se raději chyťte toho začátku a jednejte. Chápu, že najít práci dnes není lehké, ale jste na tom vlastně lépe, než většina lidí, co práci chce změnit. Ti totiž mají obvykle dvouměsíční výpovědní dobu, takže pokud jim stávající zaměstnavatel neumožní odejít dohodou, často mají smůlu, protože i když by je někde rádi přijali a projdou konkurzy, pohovory a vším možným, nakonec to krachne na tom, že na ně nemůže nová firma dva měsíce čekat. Takže nehledejte mouchy, hledejte výhody a opřete se do hledání něčeho jiného.

technoman*
hodnocení

0x

Kde ta firma je? Velmi silně mi to něco připomíná, odkud jsem odešel*blee*

martinxx1
hodnocení

v jakém oboru jste pracoval?Nechci firmu zbytečně poškodit,nechci mít problémy

technoman*

elektro - cívky.. Už jsem to psychycky nesnesl...

doplněno 22.06.13 22:38:

Asi tě nepotěším ale to chce opravdu hledat jinou práci. sem to prostě musel udělat a jít jinam, už mně ta jednotvárnost úplně vyčerpala*uspech*

martinxx1
hodnocení

tak ja to mam ve stavebnictvi : (

hodnocení

0x

Práce je prostě práce, to znamená soustavná činnost, díky které máme peníze. Pokud platí a není tam třeba nějaká šikana, je vše v pořádku. Že je to otrava? Ještě horší by bylo nemít práci žádnou. Pop práci můžete dělat co chcete.

Btw. zajímavá práce se shání těžko, dobrý místa se dnes "dědí" víc než za komunistů a to dokonce nejen ve státní právě, kde je to asi normální, ale i v mnoha firmách. Potom paradoxně jsou na některých místech lidé, kteří se tam vůbec nehodí, často o daném oboru nic neví, ale prostě je tam někdo chce. Chce to hledat, třeba i přes známý. Zkusit třeba i jinej obor. Zvýšit si kvalifikaci.

hodnocení

0x

Máte dvě možnosti. A) Začnete práci považovat jako zdroj obživy. V kolika zaměstnáních se lidé opravdu nadřou, v hnusném a nezdrvém prostředí, jen aby se muživili? S uřvaným, sprostým šéfem, se zlomyslnými a línými spolupracovníky. B) Najdete si jiné místo. Víte, že to není vůbec snadné a navíc, nikde není psáno, že si polepšíte. Může to být mnohem horší za méně peněz. *hej*Moje maminka by pokývala hlavou a říkala by: Ja ja, bylo se učit.

martinxx1
hodnocení

Raději bych dělal i za 10 000 ted pobírám sotva 13 ale ty nervy*zed*Dost uvažuji o tom že pujdu dělat něco míň ohodnocené než zažívat taková muka.Taky jsem si říkal ze jsou i horší práce co lidé musí snášet,ale prostě to nejde,navíc práce v nezdravém prostředí by mě bavila už jsem v takových podmínkách dělal(ve vzduchu byla chemie kterou jsem dýchal)a byl jsem na 200% spokojený...

martinxx1
hodnocení

Pro mě je přednějsí práce,no a když bych měl nějaké zdravotní potíže tak je mi to jedno

Raději dělat za 10? Vy máte štěstí,že zřejmě ještě bydlíte u rodičů,protože kdyby jste si měl sám zaplatit byt,inkaso a jídlo,tak by vám možná ani těch 13 nestačilo,natož 10! A to nemluvě o oblečení a případně nějaké zábavě. Buďte rád,za to,co máte a dokuď opravdu nenajdete něco lepšího,tak raději o odchodu z práce ani neuvažujte! Nemusel by jste pak třeba dlouho už žádnou najít.

hodnocení

0x

Ne vždy je práce přednější a je otázkou času,kdy to prostě vzdáš.Je třeba vzít v uvahu i více okolností než mít jen jakousi jistou zaměstnání.Člověk žije jen jednou a tak je třeba neustále zkoušet a hledat si cestu ke štěstí.

Tedy pokud člověk o sobě ví,že si tu práci víceméně dokáže najíd(popř.máš nějake finanční prostředky s kterych bys mohl chvíli žít),což je i otázka jeho zručnosti a umění prostě pracovat a chtít,tak neváhej,netrap se a skonči s tím.

Ja osobně mám cosi podobného a tak 30.6.mi končí pracovní poměr,kde jsem nechtěl prodloužit smlouvu.Takže jednak začínají prázdniny,léto,ktere si můžeš max.užít a přemýšlet co a jak dál,aby to vedlo k tvé spokojensti a novému zaměstnání nebo pokud je to možné,změň svůj život,který můžeš svést i jinym směrem např.se odstěhovat za prací atd.

Začím prostě ůplně znova,překopat své základy,priority svého života.

Ale to nato budeš muset příjíd už sám...;)

pohanka*
hodnocení

0x

V práci jste proto, aby jste pracoval. Komunikace s kolegy je nutná, ale pouze pracovní témata. Nevím, proč by jste se měl v práci bavit o jiných věcech. K firmě máte být loajální. Buďte ve svém zaměstnání korektní, nevyhledávejte žádné kamaráčofty, kde nejsou. Dělejte na sto procent dobře svojí práci. V pauze na svačinu a oběd proberte rodinné věci se svým otcem. Nemáte nějaké rodinné aktivity, na které se budete moci těšit? Naplánujte s otcem, dovolenou, nebo nějaké překvapení Vaší mamce. Svoji potřebu sdružovat se se svými vrstevníky řešte PO pracovní době, o víkendu, a naplno vypadněte z nepodnětného prostředí o dovolené. Společně s kamarády podnikněte dovolenou pod stan, nebo k vodě do kempu, do zahraničí apod, dle společných zájmů. Pak poznáte, že práce a vydělané peníze jsou nutné, že bez peněz to nejde. Realizujte se mimo pracovní proces. Jiná rada je - začněte podnikat sám. Tím pádem si zvýšíte nejen sebevědomí. Rozhodně nebudete mít čas hledat problémy, tam kde nejsou, dostanete se do kontaktu s jinými lidmi. Pokud se Vám povede firma úspěšně rozjet, tak třeba večer a o víkendu budete rád, že máte klid a můžete odpočívat. Budete svým pánem a nemusíte koukat otráveně na třeba zrovna tak otrávené kolegy. Situace na pracovním trhu je špatná, to víme každý, kdo si to nepřipouští, tak je asi někde ,,jinde,,. Pokud máte novému zaměstnavateli co nabídnou, aby jste byl pro něj nepostradatelný, tak změňte zaměstnavatele. Můžete natrefit na firmu, kde budete jak po pracovní stránce spokojený, tak i s firemní kulturou a vztahy na pracovišti. Ale spíš předpokládejte, že práci se Vám jen tak sehnat nepodaří. Pak zůstanete na pracáku a nervy budete mít zase z něčeho jiného. Navíc bez peněz. V nové práci můžou kolegové též stát za bačkoru. Můžete dál dojíždět, více utratíte za dopravu.Ve větším kolektivu je ale větší šance, že si padnete s více lidmi do noty. Ale pokud bude Vaší náplní práce na procenta, budete honit čas, nebo na lince, tak moc času na zábavu mít nebudete. To nepíšu o tom, že si s někým nesednete a můžete zažít též šikanu, mobing a podobné věci. ... V Anglii se nedostatek témat k hovoru řešil obligátním hovorem o počasí. Takže nejenom dobrý den a nashledanou, ale o pauze přidat k tomu to o počasí. Možná, že by pomohlo i se zajímat o kurz rétoriky a komunikace, který by vás nasměroval do jiné úrovně a zvládal by jste lépe současný stav. Též si myslím, že Vám tam možná chybí ženský prkvek. Buďto starší mamina, která probere vše okolo sebe a v rodině, nebo mladá slečna, nějaké ztřeštiprdlo. Ale to sám neovliníte. Ve vašem věku není všem dnům konec a po třech až pěti letech v jednom zaměstnání, kdy už svoji práci zvládáte, tak člověka tak říkajíc začne pálit dobré bydlo. Mnoho lidí hledá jinou pracovní náplň. Během svého života toto zažijete určitě vícekrát. Jo a jak píšete - pohoda a sranda při práci, tak to se dnes hledá vůbec hodně těžko. Možná se hodit uměleckým směrem? Ale kdo ví, ani ti umělci to nemají dnes lehké. Prostě hledejte. Co přinese budoucnost, tak to Vám opravdu nikdo nepoví.

martinxx1
hodnocení

Tak s otcem si fakt nemám co říci a matku nemám chtěl bych dělat třeba na lince a neco se mi už tak trochu rísuje,a pohoda,sranda tam je a buzerace žádná,když já už ani nevím co dělám dobře a co ne navíc šéf vubec nic nedokázal firmu financuje jeho společník který ho akorát zachranuje a on si hraje na šéfa*bzum*

cyril*
hodnocení

0x

Co Vám brání v osamostatnění se a založení své firmy nebo aspoň OSVČ. Budete rovnou šéfem, sám si o všem budete rozhodovat, zkrátka samá pozitiva! Je v tom jen nepatrná podmínka nutná k tomu aby to fungovalo - musíte něco umět, tředba jen využívat hloupost druhých, na čemž je vlastně založena podstata kapitalistické společnosti. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]