Nejste přihlášen/a.
Nemam problem to napsat
Nevim kolik utracim za to co nemusim a neni nutne (hry, kino, rekreace atd) v mesici takze to dam jako vsechny vydaje za mesic. Prumerne mi po vsech utratach zustava uplne volnych 10-15tis, nepocitam tam extra nutne vydaje (kdyz se to sejde tak mi nezbyde nic nebo jsem i v minusu). nekdy z te castky jeste dam 10tis do investic.
Takze nejakych 25-38% ze mzdy. Moje prace je obsluha balicek, zadne prescasy.
Je to ruzne. Ale tak 70-80 procent prijmu mohu odlozit bokem. Minuly rok jsem doplatil hypoteku, bydlim ve svem dome a jsem singel. Mesicne poplatim : 1600 kc elektrina, 1500 uhli, 200 kc voda, 1400 splatku auta. Odhadem 3000 kc projim. Jezdim na nakupy do PL a varim si. Posledni rok mam vyssi prijmy, takze jsem dost usetril. Po zaplaceni vseho mi zbude tak 45-60 tis za mesic. Nemam potrebu utracet za blbosti a prakticky vse na na dome si udelam. Podarilo se mi nasetrit neco okolo 1 mil Kc , v budoucnu planuji koupit chatu, jako investici na stari ikdyz do duchodu mam jeste 30 let
Za jídlo tedy dáváte 2000 Kč za měsíc? Za co utratíte těch 6000 za týden? Máte drahý nájem a zprůměrovala jste to? Proč si vyhazujete oblečení, když pak nic nemáte? Jak můžete číst takové kvantum knížek a neumět gramatiku? Udělejte si seznam knížek (věcí), co chcete, a třeba Vám to někdo pomůže sehnat výhodněji - můžete to dát i sem.
Nepíšete, co pro Vás znamená oblečení jako koníček, ale také by to mohlo znamenat vzít staré oblečení a kreativně ho vylepšit...
Vždyť napsala, že klidně 8000,- za knihy a dala by za ně i víc..Vůbec to není o oblečení, píše, jak málo ho má a potřebuje.
Zaujalo mne v jednom ze starších příspěvků známého místního rádce nějakého Milana (sys.), který našetřil pár miliónků jak o sobě sám tvrdil.To jsme celá rodina nad tím dumali v jakém oboru podniká a jak to mohl dokázat být tak podnikatelsky úspěšný.Přejeme mu to, ale to jsou astronomické částky pro běžné pracující lidi při dnešních nákladech na bydlení a stravování se s rodinou vč.dětí.
Eriko, nejsem, ani jsem nebyl podnikatel, jen zaměstnanec. Celý život jsem pracoval, abych se na důchod měl dobře. Taky že se mám dobře.
Jen vytrháváte větu z kontextu jiného článku, ale to nevadí. Mám se dobře, pokud Vám to nevadí.
4 Milan Cukrář: To je i můj plán a pokud vše půjde, jak má, také to tak dopadne. Nepředpokládám, že bych na stará kolena od základu měnil zažité postupy a přístupy, takže zůstávám very optimistic.
Slečno, nebo paní Anonymko, přestaňte si z nás laskavě dělat legraci.
Před několika dny jste zde zadala dotaz pod názvem NEZVLÁDÁNÍ PRÁCE, ve kterém píšete, že jste silně závislá na alkoholu, práce Vás nebaví, místo práce chodíte do hospody, nemáte peníze a chodíte po městě a žebráte, abyste měla na autobus.
A najednou tady pohazujete tisíci. Nakupujtete knihy, které je možno si vypůjčit. Vyhazujete své oblečení. Nezdá se Vám, že si protiřečíte? Jednou alkoholička, podruhé knihomol. Na ulici žebráte a zaplatíte 3 tisíce za knihy.
Poznala jsem Vás velice dobře, ty některé Vaše obraty a výrazy člověk jen tak snadno nezapomene. Ale myslím si, že už to stačilo. V nejlepším se má přestat. Jaga.
A jak můžete mít potíže s gramatikou, když tolik čtete? Právě četbou si člověk vylepšuje jazyk i gramatiku. U Vás je tomu právě naopak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.