Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik vám zůstává z výplaty na utrácení?

Od: anonymka66 odpovědí: 53 změna:
Ahoj... momentálně jsem spočítala že bych potřebovala tak 6000,- aby mě zůstávalo z výplaty . Oblečení malování jako koníček .. knížky tak 3000,- jsem teď dávala za 10 knížek co nebyly sehnání ani v bazaru.
Oblečení mám teď pouze dvoje kalhoty a dvě trička do města . Vše staré jsem vyházela.
A nepočítám dalších tak 1000 věcí co mám uložené a chtěla bych. Nejsou to blbiny ale potřebné věci. Praktické. Třeba foťák který se mě posral a nový stojí kolem 5000,-
Děkuji. Zkuste napsat i profesi.
A klidně dám 10000 za knížky než 30000 za mobil. Díky

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kveta1
hodnocení

3x
Měsíčně zbývá volných cca 20 tis. - povoláním účetní. Moc mě těší odpovědi u této otázky. Potvrzuje to, že normální, slušný a pracovitý člověk v Česku žije v pohodě. Bohužel o těchto se v novinách nepíše, tam jsou hvězdami příživníci a pobírači dávek, kteří tvoří elektorát současných politických stran.
Já znám i případy, kdy je plat 22 čistého, 12 byt, benzín, mobil atd. To se pak moc nerozsoupnete. A když se podívám u nás na inzeráty, tak to není žádná sláva. Dostat aspoň 40tis hrubého za běžnou profesí nebude jen tak. A kdZ máte finance hodně na hraně, tak to lidi svádí, dělat ze sebe Sock a chodit pro dávky. Byli by hloupí že .. a pak nám to leniví.
kveta1
@honzas1 Určitě jsou i nízké mzdy. Např. hezky na to poukázal pan Středula v poslední volební kampani. Upozornil na mzdy u miliardáře pana Andreje Babiše, který žije jen proto, aby dělal PRO LIDI a chce MÍR. U pana miliardáře, co by se zedřel PRO LIDI, dostanete hrubou mzdu 17 000 hrubého. Za to se samozřejmě žít nedá. Naštěstí za tyto peníze pracovat není (prozatím) zákonná povinnost.
To už je asi extrém, ale prostě to tak je, že ne každý má to štěstí a zůstávají mu desetitisíce na účtu. Pokud je člověk zručný, tak je někdy fakt lepší jít do řemesla, kde bývá velká poptávka, protoze v dnešní době chcou všichni vysokou školu, poté sedět na prdeli s minimálně 35 čistého v nástupu.

hodnocení

2x

Nemam problem to napsat

Nevim kolik utracim za to co nemusim a neni nutne (hry, kino, rekreace atd) v mesici takze to dam jako vsechny vydaje za mesic. Prumerne mi po vsech utratach zustava uplne volnych 10-15tis, nepocitam tam extra nutne vydaje (kdyz se to sejde tak mi nezbyde nic nebo jsem i v minusu). nekdy z te castky jeste dam 10tis do investic.

Takze nejakych 25-38% ze mzdy. Moje prace je obsluha balicek, zadne prescasy.

anonymka66
hodnocení

To je slušný.

11.02.23 16:31
hodnocení

2x

Třetina.

break
hodnocení

2x
Nešetřim na ničem. Z výplaty mi zůstává cirka 35-45. Záleží na měsíci.
anonymka66
hodnocení

To jste politik? :)
break
11.02.23 17:55
Řemeslník
anonymka66
hodnocení

Jo tak...nojo řemasla..to je drahý. Ty berou jak sviňa.. :)
break
Všechno něco stojí a ne všichni to můžou dělat.
liska5

Dobrý řemeslník je vzácný!

Jaké řemeslo děláte?
break
11.02.23 19:05
Kameník

hodnocení

2x
Mně zbývá 20-30, záleží na měsíci. Dělám vířivky a sauny po technické stránce. 60-70 čistého bez přesčasů. Hypotéka a provoz, jídlo a dítě stojí dost.

makak
hodnocení

2x
Když sem se podíval na příjmy a výdaje za minulý rok, tak by mi měl zbyt nějaký pulmilion, tj +- ...víc než polovina.

nick2211
hodnocení

2x

Je to ruzne. Ale tak 70-80 procent prijmu mohu odlozit bokem. Minuly rok jsem doplatil hypoteku, bydlim ve svem dome a jsem singel. Mesicne poplatim : 1600 kc elektrina, 1500 uhli, 200 kc voda, 1400 splatku auta. Odhadem 3000 kc projim. Jezdim na nakupy do PL a varim si. Posledni rok mam vyssi prijmy, takze jsem dost usetril. Po zaplaceni vseho mi zbude tak 45-60 tis za mesic. Nemam potrebu utracet za blbosti a prakticky vse na na dome si udelam. Podarilo se mi nasetrit neco okolo 1 mil Kc , v budoucnu planuji koupit chatu, jako investici na stari ikdyz do duchodu mam jeste 30 let

mate59
hodnocení

0x

Důchod utratím do mrtě.

anonymka66
hodnocení

Spíše jsem se ptala pracujících lidí ale neva :) je spousta lidí co utrácí za svoje koníčky sbírají vlaky auta či jiné koníčky. Ptám se zda v dnešní době vůbec na to lidem sbívá.:)
liska5

Mně zbývá asi pětina, čímžto si dovoluji opravit poslední slovo Vašeho modrého textu.

anonymka66
hodnocení

V pohodě mě to stále červenalo já gramatiku neumím. :(

stavos
hodnocení

0x
50% a víc.
Když bych měl mluvit konkrétně, tak 18k utratím, 25k mi zůstane.
utrácím pouze:
- nájem 8000
- jídlo +-8000
- auto 2000
A jsem velký šetřílek co si nic nekoupí.
Jo a na vše ostatní (kino, masázě, výlety) využívám firemní benefit cca 2k měsíčně průměrně.
anonymka66
hodnocení

Kdybych na to měla mám už asi 1000 válečných knih snad ..miluju knížky a čtu znova a znova :)
stavos
Profese: programátor
anonymka66
hodnocení

Já bych dala jídlo tak 2000 knížky tak 8000,- ale to jsem cvok no na knížky :) :)
break
Za dva litry se dnes nenajíš a osm litrů měsíčně za knížky je moc.
anonymka66
hodnocení

Neříkám měsíčně. Ale koupit knížky za 8000 by mě vydrželo tak 4 měsíčně možná.
A já jídlo jim jen abych přežila. Fakt nekupuji draji jídlo zbytečnost.
pomelo
8 tisíc za jídlo je moc..
break
Jídlo je základ, ale při dnešních cenách , pokud člověk vše kupuje, stačí dva litry pomalu jen na základní suroviny.

Na takovou spotřebu knih by pomalu byla lepší průkazka do knihovny , ne?
anonymka66
hodnocení

Tam neseženu.To co vydají nově. Samozřejmě co můžu přes bazar koupím tam.
break
O tom žádná. Nová vydání jsem ani neměl na mysli.

molly
hodnocení

0x
Po zaplacení bydlení dám ještě 6000 za benzín, 1000 za telefon, Netflix atp. Ca 6000 mám na jídlo a stačí mi to (krabičkuji) a tak 2000 na drogerku a něco do domácnosti. Pak mi zbyde ca 20-25tis. Upřímně - dokážu to utratit do poslední koruny a nebo i celé ušetřit. Jsem L&D + facilitátor.
anonymka66
hodnocení

Ježíš to jsou povolání
molly
Je to povolání, které mě docela obstojně živí

andros
hodnocení

0x
Proč bych vám měl sdělovat svoje příjmy?
makak
Stydís se za ně? *smich*
anonymka66
hodnocení

Však nemusíte zda děláte pouličního zametače smích :) :)
Anonymko tak se konečně pochlubte, co vaše zaměstnání a plat?
anonymka66
hodnocení

Mě zůstává tak 1000. Momentálně..ale já s prachama nevycházím utratím 6000 za týden

hodnocení

0x

Za jídlo tedy dáváte 2000 Kč za měsíc? Za co utratíte těch 6000 za týden? Máte drahý nájem a zprůměrovala jste to? Proč si vyhazujete oblečení, když pak nic nemáte? Jak můžete číst takové kvantum knížek a neumět gramatiku? Udělejte si seznam knížek (věcí), co chcete, a třeba Vám to někdo pomůže sehnat výhodněji - můžete to dát i sem.

doplněno 12.02.23 05:06:

Nepíšete, co pro Vás znamená oblečení jako koníček, ale také by to mohlo znamenat vzít staré oblečení a kreativně ho vylepšit...

liska5

Vždyť napsala, že klidně 8000,- za knihy a dala by za ně i víc..Vůbec to není o oblečení, píše, jak málo ho má a potřebuje.

Já to pochopila, by potřebovala 8000 Kč na knížky, tolik by za ně klidně utratila, ale nezbývá ji tolik peněz. Do příspěvku psala, že má oblečení jako koníček taky a že ho má málo (kdyby jí to stačilo, tak to nemusí psát).

nerentier
hodnocení

0x

Konkrétní nebudu, ale po odečtení (veškerých) výdajů mně zůstává 38% čistého platu. To pak rozdělím na úspory, investice a utrácení. *kafe*

jirkam
hodnocení

0x
Když odečtu půjčku. Náklady na domácnost atd. Tak mi zbývá kolem 20 tisíc.
erika18

Zaujalo mne v jednom ze starších příspěvků známého místního rádce nějakého Milana (sys.), který našetřil pár miliónků jak o sobě sám tvrdil.To jsme celá rodina nad tím dumali v jakém oboru podniká a jak to mohl dokázat být tak podnikatelsky úspěšný.Přejeme mu to, ale to jsou astronomické částky pro běžné pracující lidi při dnešních nákladech na bydlení a stravování se s rodinou vč.dětí.

Eriko, nejsem, ani jsem nebyl podnikatel, jen zaměstnanec. Celý život jsem pracoval, abych se na důchod měl dobře. Taky že se mám dobře.

Jen vytrháváte větu z kontextu jiného článku, ale to nevadí. Mám se dobře, pokud Vám to nevadí.

break
Takže Milan tady jednou uvedl, že má v majetku několik milionů a nějakou cizí rodinu to nenechá spát*smich*
Proč by obyčejný zaměstnanec nemohl pořádně vydělávat?
liska5

Ostatně každý, kdo bydlí ve svém, je milionář...

nerentier

4 Milan Cukrář: To je i můj plán a pokud vše půjde, jak má, také to tak dopadne. Nepředpokládám, že bych na stará kolena od základu měnil zažité postupy a přístupy, takže zůstávám very optimistic. :-D

smode2

Nooo pane Milane, ale stejně pořád trošku pracujete. Nevěřím že ne :)

Pane smode, jasně, že pracuji, ale nikoliv za plat. Třeba v úterý jdu do bývalé firmy, potřebují něco vyjasnit, ukázat. Když děláte ve firmě 20 let, tak víte, kde je "zapadlý čudlík".

Pracuji jen několik hodin.

Ale diskuze je o něčem jiném.

hodnocení

0x

Slečno, nebo paní Anonymko, přestaňte si z nás laskavě dělat legraci.

Před několika dny jste zde zadala dotaz pod názvem NEZVLÁDÁNÍ PRÁCE, ve kterém píšete, že jste silně závislá na alkoholu, práce Vás nebaví, místo práce chodíte do hospody, nemáte peníze a chodíte po městě a žebráte, abyste měla na autobus.

A najednou tady pohazujete tisíci. Nakupujtete knihy, které je možno si vypůjčit. Vyhazujete své oblečení. Nezdá se Vám, že si protiřečíte? Jednou alkoholička, podruhé knihomol. Na ulici žebráte a zaplatíte 3 tisíce za knihy.

Poznala jsem Vás velice dobře, ty některé Vaše obraty a výrazy člověk jen tak snadno nezapomene. Ale myslím si, že už to stačilo. V nejlepším se má přestat. Jaga.

A jak můžete mít potíže s gramatikou, když tolik čtete? Právě četbou si člověk vylepšuje jazyk i gramatiku. U Vás je tomu právě naopak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]