Nejste přihlášen/a.
Zajímá mě , jestli jde uzavřít v 70letech životní pojištění , nikde žádný vzor na internetu nemohu najít . nechci , aby mi volali hned zpátky a otravovali s uzavřením pojištění. jenom jsem chtěl udělat takovou nezávaznou kalkulaci kolik by mě to měsíčně stálo. Nyní mám jenom pojištění na ůraz.
Připadá mi, že věk 70 let už je tak říkajíc za zenitem. V tomto věku je jen velice málo lidí, kteří nemají vůbec žádný zdravotní problém. Spíš ano a mnohdy i vážný. Prostě už to není jako zamlada, co si budeme povídat.
Do pojistky se starým klientem asi málokterá pojišťovna půjde. A pokud ano, bude asi pojistka finančně velice náročná. Protože povinnost plnění se s každým rokem silně zvyšuje.
Je to stejné, jako když chcete pojistit 20 let starou Fabii. Také už je těžko pojistitelná. A pokud ano, zaplatíte neúměrně velkou částku.
Nevím, jak Vy, ale já to už chci doklepat bez pojistky. Protože za mě stejně nikdo nic už nikdy nedá! Jaga.
A než strkat peníze na stará kolena do pojistky, raději si na tomto světě ještě něco pěkného užijte.
Já mám řadu let úrazovou pojistku a můžu říct, že se mi opravdu vyplatila, protože jsem s úrazama jedna ruka. Životní by mi ani v 72 letech neuzavřeli, nebo by to bylo neúnosně drahý.
Pojišťovna je podnikatelský subjekt, takže pokud to pro ni bude výhodné, tak určitě s vámi za individuálních podmínek životní pojištění uzavře. Samozřejmě záleží na zdravotním stavu a co od této transakce očekáváte. Viděl bych to tak, že pokud by pojistné plnění v případě úmrtí i případného dožití mělo činit 1 000 000 Kč, pak jednorázová platba pojistného předem (na 40 let dopředu) by činila nějaký cca 1 350 000 Kč. A nebo také ne.
Když jsem se na to ptala v různých pojišťovnách, tak ne a v jedné mi paní řekla, že by, i pokud bych pojistku měla, hodně váhali, jestli mi mají něco vyplatit, hledali by různé důvody, proč to nejde. Stačí prý se léčit s vysokým tlakem a budou říkat, že se mi mohla zatočit hlava, může mě bolet koleno,tak se mi může zvrtnout , prostě je prý lepší si peníze, které bych platila za pojištění, odkládat a šetřit.
lenulakrJe to přeně tak, jak píšete. Já jsem před řadou let ležela v Řecku ve špitále s potížemi se srdcem. Pojišťovna zjistila, že jsem měla infarkt a proplatit to nechtěla. Přes to, že jsem letěla k moři právě na doporučení kardiologa.Nakonec to dopadlo dobře, infarkt to nebyl, nedali mi vůbec žádnou léčbu kromě kyslíku do nosu. Tenkrát to dělalo 150 tisíc a byla jsem opravdu ráda, že to pojišťovna zaplatila. To se jednalo o cestovní pojištění, bez kterého bych nejela nikam mimo republiku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.