Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak oslovujete sami sebe?

Od: miguel® odpovědí: 32 změna:

Jak oslovujete své vnitřní já? Například, když se chcete povzbudit, řeknete si "ty to dáš" nebo "já to dám"? A proč?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x
Ani TY ani JÁ. Oslovím se zdrobnělinou křestního jména. Xxxx makej, nebuď lenoch.
06.02.23 12:50
hodnocení

Takže ty ;)

jendatendla
hodnocení

2x

Svoje vnitřní já nemusím nezastupovat zájmeny, neboť vím jak se menuju, tj. používám svoje křestní jméno ve vokativu. Např. pokavaď by bylo moje méno Jan, tak "Jendo to dáš".

hodnocení

Vida, tahle varianta mě nenapadlo. Ale asi proto, že když je třeba moje vnitřní já, respektive moje vnitřní dítě třeba Míša a moje dospělé já je Michal, tak si mám říct Míšo nebo Michale? :D

jendatendla

Michal nejsu, to je speciální otázka na Michali, možná kdyby moje vnitřní já se cítilo mladé nebo na doma, tak špiš Míšo. Michale je takové "Cos to vyvedl", "Už to musíš opravit". No asi jak tomu člověku říkají ostatní, třeba jeho mama, tata.

hodnocení

1x

jsem tak šikovnej, ale Ty vole to jsem to po...

hodnocení

Tak ono si říct já vole místo ty vole zní trochu divně :)

hodnocení

0x

Ty

Pojď holka, stejně to za tebe nikdo neudělá *dril*

doplněno 06.02.23 10:42:

@miguel jj, většinou když se nutím do mytí oken.:-D

06.02.23 10:17
hodnocení

Takže ty :)

hodnocení

Dobře, to je při motivci. Ale co když se třeba trápíš, nebo se potřebuješ uklidnit. Pořád stejné?

06.02.23 10:10
hodnocení

0x

nijak

hodnocení

Vy se se sebou nebavíte?

Bavím,ale bez oslovení.

Tady nejde o oslovení, ale o to, jestli si v duchu řeknete "To jsem podělal.", nebo "Tos teda podělal."
hodnocení

Přesně tak, na to se ptám.

hodnocení

0x

Já to mám "pod obojím" ..

V duchu si říkám: "nelez už na tu poradnu, bude tě bolet hlava z toho .." a stejně tak: "nesmím pořád číst poradnu, bude mě z toho bolet hlava zase .."

hodnocení

Ale pokud jde o vnitřní hlas (vnitřní dítě, pravé já, intuici), tak...?

06.02.23 10:29
hodnocení

0x

My.

06.02.23 10:29
hodnocení

Hezky :)

hodnocení

0x

My spolu nemluvíme, jednou jsme se na sebe nasr*li a konec *smich*

hodnocení

Já se mnou nemluvil doposud. Jako dítě jsem to v sobě zazdil a teď až jsem to objevil. A proto se ptám, jak k sobě správně mluvit. Používám JÁ, ale nejsem si jistý :)

hodnocení

0x

Džorži vstávej a padej něco dělat!

A když jsem sám, říkám to klidně nahlas. *smich*

doplněno 06.02.23 11:17:

Mimochdem - zrovna tohle si už asi hodinu říkám právě teď :-D. Problém je, že se mi takhle před polednem nechce do montérek :(.

hodnocení

0x

Když něco udělám - plus a nebo i mínus tak většinou řeknu "to jsme udělali my" a v duchu si řeknu " my nejsme jen tak někdo".

Taky mám dvě trička s nápisem a ty jsem dostal "Když to neopraví děda tak už to neopraví nikdo".

hodnocení

Ale je z toho jasné, že víte, že jste dva :)

hodnocení

0x

Jednou si nade mnou někdo povzdechnul slovy "děvče moje s děvčetem". Nevím proč, ale od té doby si to sama sobě říkám velmi často. Také jako povzdech. Také k sobě někdy hovořím v množném čísle. Co s tím uděláme? Jestli je to plurál majestaticus, nebo náznak rozdvojení osobnosti, nebo do toho zahrnuji i pejska, nevím :).

etana*
hodnocení

0x
Nijak, sama se sebou si nepovídám.

To děláte chybu, sám se sebou si ćlověk pokecá úplně nejlíp. Ovšem ženský to mají většinou jinak, ty potřebují přikyvovače. :-D
Podobně jako třeba ženská často potřebuje, aby ji někdo pochválil. To já se naopak nejlíp pochválím sám, protože přece nejlíp všemu i sobě rozumím. ;) Naopak v pochvale od někoho vždy cítím účelovost, a to nemám rád.

hodnocení

0x

Ja se sebou mluvím jako bych to nebyl Ja :D třeba: "ten typek je proste nejlepší" , podívám se do zrcadla a rikam si "tak ten je hodně hustej" :D :D "toho bych nasrat nechtěl"

hodnocení

0x
Ja se neoslivuju

hodnocení

0x

Moje bdelé ja, nie to vnútorné, oslovujem tak, ako je navyknuté. Vlado.

hodnocení

No a to vnitřní?

Čo si mám predstaviť pod tým vnútorným? Ak so sebou komunikujem, je to vedomá komunikácia v bdelom stave.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]