Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se staví bible k proutkařství

Od: dino621 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

jak se staví bible k proutkařství? Slyšel jsem, že je v bibli odsuzováno. Jde mi o to, že bych si rád nechal změřit geopatogenní zóny a to dělají pomocí proutkaře (pomocí virgulí). Jsem věřící, ale tak nějak pro sebe a nemám se kde zeptat. Poradíte mi, prosím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Co je v Bibli netuším. Pokud potřebujete vodu k životu, tak si jí nechte vyhledat. Porovnáte neporovnatelné. Bez bible se obejdete, bez vody ne.

ben®

id - myslím, že v tomto případě o vodu nejde. A pro tazatele - klidně si to nechte proměřit a nikomu to neříkejte.

id

omluva jak trám. Letmo čtu - virgule, proutkařství = voda. . A ejhle jsou to neopatagenní zony. Ale odpověď by byla stejná. Pokud to chci, tak to udělám, bible nebible. I ty zóny mají vliv na kvalitu života.

liska5

Ale moment, hledání GPZ je hlavně o vodě! O jejím tření o materiál podloží a prostupu vrstvami a zlomy. V Bibli to možná nenajde, ale v nějakých kapitolách z radiestezie ano.

liska5

Jde o cit, který jsme za ta tisíciletí ztratili. V dobách biblických je možné, že lid si virgulí hledal vodu běžně. Ten cit mají dnes vzácně někteří a dovedou rozvíjet. Radiestezie se té vědě říká. Zvířatům většinou to vnímámí zůstalo. Před staletími nechali dobytek v ohradě, a v místě, kde odpočíval, si pak stavěli chalupu, neb tam předpokládali dobré místo bez GPZ. Jsou rostliny a živočichové, kteří na tato místa upozorňují. Některým negativní zóny vyhovují, což nám lidem pomáhá potvrdit svá zjištění. Třeba rojení komárů je typické nad zónou, dubům se v negativních zónách daří, kočkám také, včely v nich mají větší snůšku...Je hodně takových postřehů...

hodnocení

0x

Pokiaľ ste veriaci človek, tak by ste bibliu mali mať doma. Ak nemáte, nič Vám nebráni si bibliu kúpiť a študovať.

hodnocení

0x

Je zakázáno: jakékoliv věštění, magie, čáry, kouzla, dotazování zemřelých, klanění se slunci, měsíci a tak podobně.

Hledat vodu proutkem explicitně zakázané není, geopatogenní zóny jsou starý okultismus v novém hávu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]