Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Několik křestních jmen

Od: babkazov® odpovědí: 6 změna:

Mám ráda na ČT pořad Modrá krev. Podle čeho dávají několik křestních jmen? Sourozenci a jeden má dvě a druhý 14. Jsou na to nějaká pravidla? ;) Já mám na rodném listu dvě. Jedno své a jedno po kmotře. Stejně jsem ho nikdy nepoužila.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dětem se dávala kromě jména, které mu rodiče vybrali,jména patronů,pro jeho ochranu,také jméno kmotra(y),někdy i jméno otce dítěte. Aby mohlo být pokřtěno,přidávali jméno některého světce. Zákonem z 50let bylo znemozneno dát dítěti více jmen,v polovině roku 2001 došlo ke změně,kdy občanům české národnosti byly povoleny jména 2,občanům cizí národnosti více jmen.

von
hodnocení

2x

Myslíte u šlechty, jak soudím dle názvu pořadu? Nevím o pravidlech, ale nejčastěji používají jména starších členů rodu a svatých, které má rod v úctě.

hodnocení

2x

Já mám taky dvě,jedno moje a druhé po tetě,která mi byla za kmotru,ale to nikde nepoužívám.

hodnocení

0x

Ja si vystačím s jedným.

hodnocení

0x
Můj mládší syn má 2, ale druhé nikdy nepoužil a nikdo ho jím ani neoslovuje.Je na Vás zda dáte 2 jména, když se to smí a je to v módě.

jituna
hodnocení

0x

Modrá krev a nevědi roupama co... ,degenerují..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]