Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednodenní volby. Kdy a proč?

Od: juraja® odpovědí: 19 změna:

1. Pátek

2. Sobota

3. Neděle

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

2. Sobota

Páni politici opět prokázali, že o reálném životě vědí prd. Volby 7-22 hodin v pátek jsou totální kravina. Členové volební komise jsou mnohde důchodci, učitelé apod. Takže si dotyční buď střihnou drobnou cca dvacetihodinovou směnu nebo jich bude potřeba 2x tolik. Už teď je mnohde problém volební komisi dát dohromady. O tom, že volební místnosti jsou často ve školách, kam veřejnost za provozu nemá přístup, asi taky nikdo neslyšel. Evidentně změna "k lepšímu".

hodnocení

Ano, taky jsem pro sobotu.

A ta volební komise, letos v každé volební místnosti (teda aspoň u nás) jeden důchodce + samá omladina cca 18-20 let

2. Sobota

@juraja: Tak s tou omladinou jste mi nalil krev do žil. U nás prořídlý sbor důchodců, doplněný učiteli a pracovníky OÚ. Ale je pravdu, že nejsme typická vesnice. 90% lidí v produktivním věku to tu má pouze za noclehárnu.

3. Neděle

Amper, jen pro info, u nás byla jej jedna důchodkyně, ostatní mladí lidé, které ani neznám.

break
hodnocení

3x
Jednodenní od pátku 14:00 do soboty 14:00 *smich*

hodnocení

1x

2. Sobota

Bylo naznačeno vládou, že to bude pátek od 7:00 - 22:00.*alene*

liska5

...do 23hod!

Více zemí to tak má. První takové až za 3 roky a ještě ne všechny volby.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud budou zároveň zavedeny volby i korespondenční a elektronické (budou na to "koule"), tak je to jedno. Zdravím!

doplněno 02.02.23 15:25:

juraja - počkáme, uvidíme. Teď bude snad chvilku klid a jestli to projde, tak to bude teprve aktuální. Jednodenní volby jsou prý běžnější, než ty naše dvoudenní.

hodnocení

No včera v Tv, že prej jo, ale jen pro lidi žijící mimo ČR. Takže bezkulčaci asi nebudou
*smich*
jendad

Já bych nebyl tak nadšený z elektronických voleb .

Arizonský senát odhalil, že v loňských kongresových volbách v okrese Maricopa stovky vadných tabulátorů chybně přečetly čtvrt milionu odevzdaných volebních lístků. Ověřování podpisů ukázalo dvacetiprocentní chybnost. A u mnohých odevzdaných lístků nebyl dodržován takzvaný "řetěz uchovávání". Většina chyb byla v neprospěch republikánských kandidátů podpořených Trumpem, v poměru 3:1 oproti chybám u postižených demokratů.Máme jdenoduchý systém, který je rozumný a blbuvzdorný (lidé věří , že sčítatelé se kontrolují) .

No a stejné s korespondenčním hlasováním . Tam je to také problematické . Osobní učastí , deklaruji zájem o volby v naší zemi . Jednou za čtyry roky si snad udělám čas .

ben®

jendad - čím to je, že pánové Trump a Okamura jsou si tak podobní. Myslím (mimo jiné podobnosti), v té nedůvěře v čistotu voleb (tedy, jenom když jim není výsledek příjemný) .

jendad

Tady nejde o Trumpetu nebo Okámůru . (co když jsem tak znechucen politikou , že nemám koho volit?) Aneb kdo nejde s námi jde proti nám *smich*

To vy si vždy takto profilujete dotazovatele . Tady jde o základní duvěru voliču v systém . A když vidím jak fungují počítače , tak to není nic spolehlivého , blbuvzdorného .

ben®

jendad - o co Vám jde? Mám Vás chlácholit a uklidňovat? No, tak se toho bojíte, což není můj problém. Většina lidí netrpí stihomamem.

hodnocení

Omlouvám se že vám skáču do debaty,
Elektronické / Korespondencni volby - Tajné hlasování,jak to jde vlastně k sobě?
jendad

Juraja . Mužete svuj dotaz konkretizovat?

hodnocení

0x

3. Neděle

3.

007cz
hodnocení

0x
Já raději pracovní den, takže pátek.

hodnocení

0x

3. Neděle

Nemá cenu tam sedět dva dny. Byla bych pro neděli. Proč?

Někteří lidé, zvláště z měst, odjíždějí na víkendy pryč. Tedy v pátek skončí škola, skončí práce, šup do auta a na chalupu. V pátek před odjezdem nemá cenu se zdržovat navíc volením. V sobotu jsou celý den pryč. V neděli se vrací domů. A navečer či večer ještě v pohodě stihnou odvolit, pokud budou chtít.

I když sama chalupu nemám a na víkendy nikam nejezdím, vžila jsem se do této situace víkendových chalupářů a myslím si, že je to nejrozumnější řešení. My co jsme doma stále, můžeme kdykoliv. ;) Jaga.

makak
Odvoleni je na 10minut i s cestou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]