Nejste přihlášen/a.
Kojí veganské matky své děti? Pokud ano, není to proti jejich přesvědčení?
Spíše než o extremismus jde o jednu ze stravovacích voleb. Vegetariánství lze nalézt v různé míře v mnoha kulturách a nábožensko-spirituálních proudech v historii světa. Někde představuje většinový postoj. Důvodů je mnoho, ale jedním ze zásadních je snaha o minimalizaci utrpení jiných živých bytostí.
Veganství a raw jsou moderní trendy reagující na problémy průmyslové produkce masa a vajec převládající v západní civilizaci.
Jsou si jich vědomy i globalistické elity a rozhodly se pro útlum (viz Agenda 2030). Proto se dnes propagují kromě veganství i náhradní zdroje bílkovin jako hmyz a umělé maso.
Výraz "umělé maso"jsem tady viděl poprvé, tak jsem zagooglil a: stream.cz/...
Takže proč kupovat zdravé maso, když ho můžu nahradit 4x dražší sra*kou nacpanou Ečkama .
Ten za veganství považovaný není, protože lidi jsou také zvířata, což odporuje mé odpovědi. V každém přesvědčení najdete díry. Jinak než kojením by se miminko přirozeně nenajedlo, tak nezbývá nic jiného.
Vyjádření veganky:
Jsme proti mléčným výrobkům, ale nevidím spojitost mezi nimi a kojením. Samozřejmě kojíme.
Pokud nemůžeme kojit, tak používáme sojové mléko speciálně pro mimina.
To já zase vidím spojitost mezi mléčným výrobkem a kojením. To můžou rovnou tvrdit, že nevidí spojistost mezi steakem a prasetem.
Jasně, ale asi to berou tak, že mléko krávy/ovce/kozy/... je určené pro tele/jehně/kůzle - nebrat pro spotřebu lidí, ale mléko člověka je pro mimino - brát pro mimino.
A to víte, že se vykupuje i lidské mateřské mléko? To ale dotyčná měla pro své dítě, ne nakšeft.
Když chtějí lidé prodávat mateřské mléko, tak si o to musí říct. Kráva si o to neřekne (není to její dobrovolné rozhodnutí). Také nám řekněte účel Vaší otázky, jak Vás to napadlo, co Vás na to štve?
V porodnici schovávali přebytečné mléko matek, co ho měly hodně, pro děti těch, které z různých důvodů nemohly kojit. Kojné bývaly dříve normálka.
Jinak proč by neměla veganka kojit? Mléko se "cedí" v prsní žláze z krve a veganka má taky krev, jako každý člověk. Tady jde o konzumaci mléka jiného živočicha /krávy/.
"veganovi vadí zabíjení zvířat" takže z uhynulé krávy si klidně steak udělá jo? Pokud ta kráva neměla nakažlivou chorobu a maso se zpracuje ihned po uhynutí, tak to zdraví neohrožuje a zvířeti nikdo neublížil. Samozřejmě by takové maso bylo dost drahé, ale zásadám veganství to neodporuje.
krmení telat náhražkou Jakou náhražkou? Viděl jsem hooodně, ale kmení telat náhražkou? Jinak beru vegany z ... .
POkud se na topodíváte ve smyslu evoluce=pak je člověk VŠEŽRAVEC. Pokud vezmete v potaz biblický příkaz co má a nemá jíst. pak je opět člověk VŠEŽRAVEC
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.