Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedokážu přizpůsobit hlas žánru

Od: jonathan odpovědí: 3 změna:

Ahoj potřeboval bych poradit, je mi 16 a baví mě zpěv. Zpívám různé songy od rocku, popu přes metal, ale nedokážu přizpůsobit hlas k žánru , pořád mám ten stejný ton a stejný zvuk. Poznám když zpívám čistě a taky poznám že ve výškách mi ujíždí hlas tak, že to nemůžu poslouchat ani já... proto se držím pořád ve stejné výšce hlouběji a moc s výškami nekolísám. Zatím mě nikdo zpívat neslyšel protože se neodvažuju se někomu ukázat a tak nevim jestli mám na to abych zpíval,... co mam dělat? Potřebuju zjistit jestli mám na to hlas a jestli se dokážu naučit pracovat s krkem abych se dokázal uvolnit a vydával čisté tony.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

A co se cestou ze školy stavit v LŠU? Nebo něco takového jistě v okolí máte. Odchytit učitele hudby a poradit se s ním. I v případě, že na to ten hlas máš, tak se s ním sám pracovat nenaučíš nebo jen velmi těžko, na to budeš potřebovat pomoc od odborníka na hudbu.

iz*
hodnocení

0x

Souhlasím s Láďou. Cestou ze školy se zastav v základní umělecké škole (ZUŠ), nebo můžeš zkusit vyhledat krožky nebo kurzy zpěvu (já bych dala přednost ZUŠ).

K dobrému zpěvu potřebuješ vedle hudebního sluchu i správnou techniku dýchání, správně posadit hlas a různé techniky zpěvu.

Pak ti nebudou ujíždět výšky a pod odborným vedením si hlasový rozsah postupně rozšíříš směrem nahoru i dolů.

doplněno 28.03.13 14:41:

Oprava: ... kroužky ...

lidus*
hodnocení

0x

S laskavým dovolením admina si dovolím vložit odkaz na jedny užitečné stránky jakzpivat.kvalitne.cz/.... Obor který vás zajímá se jmenuje technika zpěvu z těch nejznámnějších ho vyučuje Lída Nopová. Doufám, že se nepletu. Učit se by bylo jistě vhodné u někoho kdo tomu rozumí aby ste se vyvaroval chyb a nepoškodil si hlasivky. Pochopila jsem dobře, že zpíváte ale chcete svůj hlas měnit podle žánru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]