Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s Českou poštou ohledně doručování zásilek z Číny. Většinou to funguje OK, ale nerozumím tomu jak se může "ztratit" zásilka se sledovacím číslem. Spíše ji někdo ukradl a pošta nechce hradit vzniklou škodu. Neházím všechny zaměstnance do jednoho pytle, ale zloději tam jsou. V prosinci jsem objednal zboží za cca. 350Kč. Prodejce poslal sledovací číslo a já viděl stav zásilky. V momentě doručení do CZ se balíček zastavil, za několik dní přišlo info o doručování, potom uváděli, že balíček se z technických důvodů bude doručovat další den. Následně v trackingu bylo napsáno, že balíček se nepodařilo doručit a mám kontaktovat ČP. Balíček se "ztratil". Logicky jsem požadoval úhradu škody. Chtěli vidět objednávku a doklad o zaplacení, splnil jsem. Po čase však přišla zpráva, že: Podnik přijme reklamaci jen za podmínky, že reklamující předloží podací stvrzenku. Právo na náhradu škody za ztracenou zásilku má odesílatel zásilky, který může své právo na náhradu škody postoupit písemně adresátovi. V dané záležitosti je nutné informovat odesílatele zásilky, aby zahájil reklamaci, případně informovat společnost, kde jste si zboží objednával a požádat o vyrovnání závazků dle uzavřené smlouvy na koupi zboží. Česká pošta je pouze zprostředkovatel služeb a tyto oznamovací úkony neprovádí. Uvedená záležitost nás velice mrzí. Prodejce mi podací stvrzenku poslal a ČP jsem ji přeposlal, uvidím jak se to vyvine dále. Nicméně mi z toho vyplývá, že ČP si nechá zaplatit za doručení a když zásilku ztratí, tak hledá výmluvy. Zásilka byla zaplacena prodejci, prodejce uhradil dopravu, pošta zásilku "ztratila" a má snad uhradit škodu tomu, komu ji způsobila, tedy mně.(podklady existují) Proč bych měl informovat prodejce, že ČP zásilku ztratila a požadovat po něm vyrovnání závazků dle kupní smlouvy? Přece snad musí být ČP pojištěna pro takové případy. Hlavně, že si navyšují ceny za své "služby" To jsem si hezky ulevil
Taky se mi to stalo a reklamoval jsem to u prodejce, poslal nové zboží.
Ale taková perlička: V 90. letech byla akce, že když pošlete x pytlíků od kafe, dostanete hrníček. Postupně jsme poslali na pět hrnků a nepřišel ani jeden. Odesílatel tvrdil, že to poslal, pošta tvrdila, že nic nemá. Pak jsem zkusil poslat totéž na adresu matky a hrnek došel bez problémů, Tak má asi u nás pošťačka porcelánový servis .
@makk - na ty hrnečky se pamatuju. Byly v krabičce 4 kusy, různé barvy. Byla to akce Douve Egberts.
Poslala jsem jednou vystřižené kupóny ze sáčků. A světe, div se, začaly mi chodit soupravy čtyř hrnečků. Přišlo mi asi 5 - 6 balení. Ale já poslala kupóny jen jednou.
Tak nevím. Asi se jim tam někde něco zaseklo a oni posílali a posílali. Rozdávala jsem hrnečky známým. A tak je možné, že jsem je dostala místo Vás. Jaga.
babajaga roznášela makk hrnečky po známých v mé tašce TOFIFEE. Taky byla tři měsíce na cestě. Nakonec po několika telefonátech a vzájemné kontrole odeslána další taška s jednou bonusovou navrch. Tak tu mi babajaga neskřípla .
Na druhou stranu před vánoci objednávka se sklem. Už z pošty mi volali, že je zásilka poškozena, respektive z krabice obalu se sypaly střepy. Tudíž pošta nedoručila a bleskově volala, že zásilku vrací a vyreklamuje se společností. A já a´t se s dodavatelem spojím a nahlásím škodu. Během tří dnů nová zásilka byla bezpečně doručena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.