Nejste přihlášen/a.
Paní Kozáková nebojte se.
Vaší synové můžou odmítnout
§ 6
§ 6Odmítnutí mimořádné služby z důvodu svědomí nebo náboženského vyznání
(1) Voják v záloze může odmítnout vykonávat mimořádnou službu z důvodu svědomí nebo náboženského vyznání
a) do 15 dnů ode dne předání rozhodnutí o schopnosti občana vykonávat vojenskou činnou službu vydaného při odvodním řízení,
b) do 15 dnů ode dne účinnosti vyhlášení stavu ohrožení státu nebo válečného stavu.
(2) Odůvodněné prohlášení o odmítnutí výkonu mimořádné služby se podává písemně příslušnému krajskému vojenskému velitelství. V prohlášení se uvede jméno nebo jména, příjmení, rodné číslo a adresa místa trvalého pobytu vojáka.
(3) Krajské vojenské velitelství předá odůvodněné prohlášení o odmítnutí výkonu mimořádné služby do 10 dnů od jeho podání obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností příslušnému podle místa trvalého pobytu vojáka v záloze.
(4) Voják v záloze, který odmítl vykonávat mimořádnou službu, podléhá pracovní povinnosti podle zvláštního právního předpisu.
Zde máte vzor
V XXXXXXXXX dne XX.XX.XX
Krajskému vojenskému velitelství v XXXXXXXXX
XXXXXXXXX
XXXXXXXXX
Věc: Odmítnutí mimořádné služby z důvodu svědomí
Dne XX.XX.XX došlo k nabytí účinnosti stavu ohrožení státu, vyhlášeného Parlamentem České republiky stav ohrožení státu.
V souladu s ustanovením § 6 odst. 1 písm. b) zákona č. 585/2004 Sb. o branné povinnosti a jejím zajištění v platném znění (dále jen "branný zákon") a článkem 15 odst. 3 Listiny základních práv a svobod, vám tímto v zákonné lhůtě sděluji, že odmítám vykonávat mimořádnou službu z důvodu mého svědomí.
Dále žádám, aby dle ustanovení článku 6 odst.3 branného zákona bylo toto mé prohlášení doručeno v zákonné lhůtě obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností příslušnému místu mého trvalého pobytu, aby tuto skutečnost zapsal do vojenské evidence tímto orgánem vedené.
Za vyřízení této mé žádosti předem děkuji.
S pozdravem
Jan Novák
r.č. 123456/9999
trvale bytem: XXXXXXXXX
adresa pro doručování: XXXXXXXXX
Ať se nebojí, v nejhorším se schovají v seníku nebo na půdě.
A pro admina- rozhodně nehodlám kozáková urazit, jen mě opravdu zajímá, proč se začali synové bát až nyní.
Lenurakl, fakt nemohu za to, že se občas v něčem poznáte...byť zrovna okolo vás chodím hodně po špičkách. Sama nejsem, takže tuhle psychoanalýzu neberu.
Konečně! to začíná lidem docházet, co hrozí za průser.
Ještě jen malá technická: nějaký útok od kohokoliv na kohokoliv může vždycky snadno zařídit kdokoliv dostatečně mocný.
Podobně jako kdysi v děvetatřicátým Gliwice.
pansvacinka - mně to také došlo, jaký nám hrozil průser, ale naštěstí to dopadlo dobře . A bylo to "o parník", což nepotěšilo ani pana Babiše (pochopitelně), ale ani pana Zemana (po vyvětrání bude hradní audit).
pansvacinka - maminka v podobných případech mozkové ochablosti jedince říkala: "Komu není z hůry dáno, v apatice nekoupí." . Zkuste ty volby už nějak vstřebat, zatím se Vám nic neděje a raději si už vyběhávejte "modrou".
Já myslím, že se každá normální máma bojí o své - a je jedno, kolik jim je roků - děti, jen se snaží to překonat a nepřipouštět si to. Pokud někdo řekne, že by poslal děti na frontu nebo by lehce zvládl utrpení dětí bez mrknutí oka, tak je něco divně. Neříkám, že bych já nebo moje děti nepomohli, to naštěstí ve válce nebylo třeba- v civilním životě se několikrát osvědčili, ale jedno mi to opravdu není . Jedině si užívat život, dokud jsme živí, nevím jak vy, ale já už jsem za zenitem a bohužel na tom nejsem zdravotně tak dobře jako některé. Stejně nic nezměníte a neovlivníte, tak proč se s tím stresovat? Tak se držte a mnoho zdraví,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.