Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta

Od: lok odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, milý rádcové,

studuji ještě VŠ, ale cítím, že je potřeba jednat samostatně a koupit si auto. Něco málo našetřeno mám, horší je ten problém, že se jako ženská duše v autech nevyznám a bojím se koupit v bazaru nějaký křáb. Mám sice bratry a otce, ale ty na kvalitu moc nekoukají spíš na cenu. Hlavně si ho chci koupit sama, abych mohla být samostatná. Problém vidím v tom, že kdybych si nějaký auto koupila bojím se kvality a hlavně, že budu vypadat za blku o autech opravdu nic moc nevím maximálně základy z autoškoly a nemám k sobě nikoho, kdo by mi poradil.

Co byste mi poradili, abych svůj problém vyřešila. Líbila by se mi škoda fabue tak do 20 tisíc maximálně, a hlavně nevím ,co je všechni potřeba zařídit při koupi auto. Vím, že se platí přepis, musím platit povinné ručení a havarijní, ale jak autoceloročně udržovat taky nevím, ale snad bych to někde nastudovala. Jsem docela praktická žena, ale hold těmto věcem úplně nerozumím.

Co myslíte, je žena schopna samostatně koupit kvalitní auto a dokázat ho udržovat bez mužské ruky?

Předem děkuji

doplněno 29.01.23 16:43:

Chtěla bych být silnou a nezávislou ženou, ale nevím jestli to zvládnu

doplněno 29.01.23 18:00:

Co třeba toto:

auto.bazos.cz/...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zdravím.Musím si rýpnout, promiňte.Jako vysokoškolačka byste měla vědět, jaký je rozdíl mezi slovy hold a holt;) A teď k autům..Holt si prostě kupte jakoukoliv Fabuli, která vám vzhledem jako ženské padne do oka.. Pokud to auto při zkušební jízdě nebude vydávat divné zvuky a zkušební jízda vám přijde ok,tak to prostě kupte.Zkušební jízdu doporučuji minimálně 10km někam a zpět.Klidně kupte palivo za své.. dvě tři stovky stačí.Jako vysokoškolačka byste měla vědět, že auto za 20 tisíc korun prostě nebude mít vlastnosti a kvality nového.S tím se musí počítat.Sama si toho na autě moc neuděláte.Maximálně ho můžete sama umýt a vyluxovat.. přehodit si kola nebo vyměnit žárovku..Pochybuju, že třeba olej chcete měnit sama.Chce to mít každopádně po ruce nebo nablízku chlapa automechanika.Všechno se nedá vyčíst z internetu;) A platit havarijní pojištění na staré auto je ekonomická sebevražda..K ničemu! Stačí povinné ručení

hodnocení

1x

Proč by žena nebyla schopná si koupit auto a udržovat ho?

Jen Fabie za dvacku? To bude dvacet let stará. Tedy před smrtí. Nechceš si to ještě rozmyslet?

lok
hodnocení

Ráda bych si rozmyslela, kdyby mi měl kdo poradit

etana*
hodnocení

1x

Dobré ráno. Místo rady popíšu svou zkušenost. První auto jsem si koupila sama (Fiat 600 za pět tisíc, to byly časy). Byla to krapet šunka, ale jezdilo, byť mělo pár pro mladou holku "skrytých" vad. Druhé a další jsem sice vybírala sama, ale prohlédnout a pak koupit šla vždy s nějakým mužským (kamarádi z autoservisu nebo prostě ti, co se v tom vyznali). Nejen kvůli tomu, že lépe než já poznali, v jakém stavu je auto, co si prodejce vymýšlí atd. I pro odvěký šovinismus chlapů pohybujících se v autobyznysu, kteří si prostě myslí, že ženské mají obsluhovat výhradně je a možná ještě pračku. Všechna jednání vždy proběhla v pohodě a kamarádi mi dobře poradili. Teď, díky internetu si můžu parametry prostudovat v klidu doma (je fakt, že ojetá už nekupuji), ale do autokrámu bych stejně šla s nějakým věci znalým chlapiskem (už jsem pro ně v kategorii "popletená babča, co řídila maximálně jezdící tašku).

To je má rada - vyberte si sama, ale nechte si osobně poradit a nekupujte to solo...podle dotazu a té příšery, co jste sem dala z bazoše to sama nezvládnete.

Ostatně, musím se přiznat, že když jsem kdysi prodávala své auto (tři roky starou Fabii, které nikdonevědělproč stále ubývala voda z chladiče a v servisu byla pečená vařená), sice jsem vadu nezatajila, ale jako kupující si vybrala taky mladou holku s čerstvým řidičákem, o které jsem věděla, že mě nebude prudit další tři roky. Prostě teď jste v oblasti aut jen lovná zvěř. Ženy to klidně zvládnou i samy, když se ptáte, ale nejdřív musí získat znalosti a zkušenosti. Pro ty běžné, co nemají od dětství ruce od šmíru je lepší si nechat poradit. Ale ne od prodejce.

lok
hodnocení

Tohle je například vrak už na fotce.. Silně opotřebené..A hlavně je tam 35tis.Vy sháníte do 20tis.,nebo ne? Za 35 je to opravdu vrak a to jsem v tom nejel..
mouka

Vtipné taky že v inzerátu píší najeto 285tis km a na jedné z fotek je 356tis km. Asi ji zapomněli dát pryč když to stočili *alene*

Je tam opravdu nesrovnalost v ujetých kilometrech. Zdá se, že toto autíčko má svá nejlepší léta už dávno za sebou.

Ještě je mi divné, proč jste si vybrala kombíka. Ledaže byste byla zasloužilá matka a vozila vzadu sedačky pro děti. Jinak, pokud jste sama, volila bych auto rozhodně menší, ekonomické, na co je Vám combi? Kromě jiného ušetříte i na spotřebě. Jaga.

pb®
hodnocení

0x
Fabii ano, je to běžné auto, náhradní díly nejsou drahé, dají se sehnat na vrakovištích, opravy nejsou komplikované ( nemusíte odstrojit půl palubky kvůli výměně žárovky). Ovšem ne za 20tis. to pak další desetitisíce necháte za opravy. Manžel je automechanik a kolikrát lidem říká, že nějaký vrak nemá cenu opravovat a dávat do toho další peníze. Ne že by to opravit nešlo, ale prostě se to nevyplatí. Automechanik na tom bude dělat dlouho a krom dílů platíte i hodiny práce. Než si koupit auto za 20 a pak do něj dát 50, to si rovnou kupte auto za 70.
Že něco stojí 70tisíc neznamená, že to bude dobré..I za těch 20tis.jde sehnat funkční auto,ale musí tomu rozumět a vědět co kontrolovat a na co se prodávajícího ptát.Ne každý mluví a píše do inzerátu pravdu..Z mnohého blábolení jde poznat, že prodejce vám lže..

hodnocení

0x
Odpovím jen na tohle - Co myslíte, je žena schopna samostatně koupit kvalitní auto.
Nemám genderové předsudky. Proč by žena neměla být stejně schopná koupit dobré auto jako muž, pokud o tom bude něco vědět.
Problém je v tom, že koupit dobré auto za 20 se nemusí podařit ani automechanikovi. To už je prostě loterie. Můžeš koupit a jezdit dalších 5 let bez velkých investic, ale taky můžeš jen sypat peníze do oprav a nadávat si žes vyhodila peníze do luftu.
Lepší vyhodit 20tisíc a při řešení problémů se něco naučit a přiučit a tím se poučit.. Než řešit poruchy na autě za 200tisíc.. Staré šunky už si kupuju přes 20let a vesměs mi vše fungovalo a když ne,tak mě to tolik finančně nebolí a neštve..Taky jsem se párkrát nechal "napálit" a koupil cajk..ale bylo to prostě nepřipraveností a mou naivitou nebo důvěřivostí..ve všech případech to totiž museli prodávající vědět a zamlčeli to (nerentabilní závady)
Taky jsem v životě neměl auto dražší než 40tis. Akorát když byly malé děti jsme se "rozšoupli" se Scénikem za 70 protože dostat 3 děti tašky a psa do Citroenu AX jaksi nešlo :)

petrm
hodnocení

0x

Za cenu do 20 tis. bych koupil auto jedině od dobrého známého, který si kupuje jiné a staré už nepotřebuje. Navíc bych trval na osobním přepisu auta, žádné plné moci. Jinak se můžete dostat do velkých problémů a další náklady by mohly hodně auto prodražit a znepříjemnit život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]