Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je zde někdo, komu zemřelo dítě?

Od: andilek odpovědí: 8 změna:

Je jedno, zda malé nebo už dospělé... To téma je směřováno ke každému, kdo přežil své vlastní dítě.

Byli byste ochotni (třeba anonymně) podělit se zde o svůj příběh? Co se stalo, jak jste se s tím srovnávali a jak s tou skutečností žijete dnes?

Ptám se proto, že i naši rodinu tohle neštěstí potkalo a chtěla bych si přečíst příběhy jiných lidí - člověk pak alespoň ví, že není sám, komu se takové zlo děje a třeba to pomůže i jiným, kteří prožívají něco podobného. Ani nevím, zda byl na to téma natočen nějaký dokument (myslím, že jsem cosi menšího kdysi viděla).

P. S.: Vím, že je to velmi těžké téma, a tak prosím adminy, aby mi to nesmazali. Přispívat a číst to snad budou jen ti, kteří dané téma jsou schopni nějak ustát :(

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Znám pár lidí, kterým umřelo narozené dítě.. Pochopitelně jsem to s nimi nerozebíral... Někdo se přes to přenesl a žil nebo žije dál.. někdo si "pořídil" další dítě.. Někdo začal pít apod.. Jeden můj strýc, který už nežije kdysi při dopravní nehodě zabil svojí maminku a své malé dítě.. Jeli tenkrát na motorce s lodičkou a ta se odpojila a sjela z nějakého srázu..byla tam ta matka a dítě.. Údajně byl z toho tak špatný, že strávil nějaký čas v léčebně a tam během krátké chvíle zešedivěl.. Já už si ho pamatuju šedivého.. Spousta dalších mých příbuzných přežila své děti..Jedna babička zemřela v 92letech a druhá v 89letech.. Ale jejich vnitřní pocity se mnou nikdo neprobíral..

hodnocení

1x

Dal jste hodně smutné a citlivé téma. Pro hodně lidí takřka neakceptovatelné.

U nás na vesnici - manželé, dcera. Slušní lidé, spokojená rodina. Paní se ale nějak zapálila lýtka a odešla za hlasem svého srdce. Rozvedli se. 18 letá dcera to nemohla unést, zůstala s otcem, spáchala sebevraždu. Byla to tragédie pro celou vesnici.

Nakonec tu paní její milenec, o dost mladší, než jeho partnerka, kopl do zadku, našel si mladší a zhrzená paní se pokorně vrátila ke svému bývalému manželovi. A ten trouba se s ní znovu oženil. *ee* Komu není rady...

Často si na to děvče vzpomenu, zvláště, když zajdu na hřbitov a ona se na mě z fotky usmívá. Měla jsem ji ve školce, bylo to milé, chytré dítě. Říkám si - jaká by asi byla dneska?Jenže nic se už nevrátí. Kruciš! *alene*Jaga.

A zase už bulím. *plac*

marena

Jste si jistá, že neměla jiné důvody? Není úplně běžné, aby 18letý člověk řešil rozvod svých rodičů sebevraždou.

hodnocení

0x

Mně to přijde, že dříve se lidé zdaleka tak nezaobírali vším, co je potkalo, jako nyní. U nás v ulici je paní a před dlouhými léty zemřel její vnuk . Jako dvouletý se napil jakéhosi louhu nebo co, který byl ve sklince od kofoly nebo tak nějak. A přesně 9 měsíců po tom se jeho rodičům narodila holčička. Od té doby se sousedka o tom zemřelém chlapci nikdy nezmínila.

hodnocení

0x
Dobrý den,narodila jsem se do rodiny jako čtvrtá holka. Mé mamince bylo 36let,otci rovných 50.Vše bylo fajn,i když to lehké neměli,moje dětství bylo v pohodě. Ale v naší rodině nebyly jen samé holky,jako první dítě se jim narodil kluk. Byla válka,ještě nebyl objeven penicilin,nejezdili vlaky,nebyl volně k dostání benzín.Jeníček v osmi měsících nastydl a dostal zápal plic. Do nemocnice přijeli pozdě,do rána zemřel. Moji rodiče se nikdy s jeho odchodem nevyrovnali.

pb®
hodnocení

0x
Ještě před asi 100 lety skoro neexistovala rodina, kde by dítě neumřelo.

liska5
hodnocení

0x

Moje prababička se dívala do hrobu všem svým dětem. Dva zemřeli jako miminka, jeden ve školním věku a dva dospělí. Předposlední byl můj dědeček, který zahynul tragicky v 36 letech jako strojvůdce při vlakovém neštěstí. Tak přežila pět svých synů. Po smrti posledního žila ještě přes 30 let!

tebi

Já nejsem věřící, ale ta babička zažila strašlivý boží trest...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]