Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otec generál Pavla chlubí tím, jak hajloval

Od: dagmara odpovědí: 33 změna:

A co říkáte na to, že se otec generál Pavla chlubí tím, jak hajloval, jak byl u komančů a proč neprotestoval, prý že by ho to smetlo a stejně by se nic nezměnilo.

nejde o to, že se takhle chovali, Jde o to, že se tím ještě někdo může veřejně dobrobolně pochlubit, tou svojí hloupostí a patolízalstvím, jakože je tak hloupý, že to snad i považuje za polehčující okolnost...

Průměrně inteligentní člověk by tyhle věci přece sám nezmiňoval, nechlubil se jimi, že hajloval, že z osobního prospěchu neprotestoval proti komunistům, nevytruboval na sebe někde do světa, do (i audio) knížky,...

Za mě jsou to akorat užitečný idi... zvyklí poslouchat rozkazy, Což je někomu dobře hodí

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Otec generála Petra Pavla, Josef Pavel 1940-2020.

Zřejmě slušnej oddíl, tihle Pavlovi. Jednoho obvinili z vítání rusáků v šesti letech, druhého z hajlování v necelých pěti... No comment, nechť si každý udělá názor sám. Někteří z nás mají i víc než šest tříd základky.

Tak proč ne... nepamatujete pána, který vzpomínal, jak jako čtyřletý pomáhal stavět barikádu? *smich2*

pane ampére, někteří lidé jsou nepoučitelný

ben®

amper - ale i pětileté dítě už umí zvednout ruku .

@ben: Minulý týden jsem se vyznal z toho, jak jsem stál v pionýrském kroji se standartou pod tribunou a vy mě teď nutíte přiznat, že jsem ve dvou letech hajloval u televize v obýváku. Nene, já dělal "tákhle velkej" oběma rukama (jsem šikovnej) :-D

ben®

amper - ale kdyby Vás při tom ukazování výšky někdo vyfotil z boku, kdy jsou ruce v zákrytu, tak to máte polepený .

makak
hodnocení

0x
Neříkám na to nic, co vám budu povídat...

hodnocení

0x

Dášo podívej se do historie kolik čecháčků kolaborovalo s Německem od roku 1939 kolik s komunisty po roce 1948 kolik s normalizátory po roce 1969 takže i s kovaných komunistů jsou dobří politikové, podnikatelé přídržtaškové a korouhvičky.

break
hodnocení

0x
Někteří lidi si ani po vlastní smrti nevidí do huby ...

hodnocení

0x

A co se stane s tím hajlováním, když tu dám celou citaci?;)

"Víte, já jsem tak starý, že jsem nejdřív hajloval. Chodil jsem do školy od 44. a ze všeho nejdřív jsem se učil hajlovat. Sieg Heil, Herr Oberstumbanführer. Musel jsem, když jsem měl přijít na návštěvu školy. Paní učitelka Popelková a pan ředitel z něj byli celí vedle a my žáci jsme museli vzorně hajlovat a zdravit Sieg Heil, Herr Oberstumbanführer," .

když se cituje, je slušné dát zdroj.

break
Juraja: slušnost je pozdravit :D
ben®

juraja - tak to je hodně smutný vyprávění. Ovšem, vytahovat to před volbou prezidenta s tím, že to má něco významného a hlavně negativního znamenat, je chucpe. Tím nemyslím od Vás, ale jestli to opravdu někde koluje.

to je jedno, koho hájíte, já píšu, že je vhodné dávat zdroj...

break
Pamatuju si na našeho třídního , jak nám vyprávěl na základní škole o školní docházce za druhý světový. Stejně tak můj děda. Prostě taková byla doba a malý děti musely takto zdravit. V kontextu tý doby to nebylo nic proti ničemu. Byli jsme součásti Třetí říše.Ale dnes po skoro 80 letech je to problém. *smich*

Bože můj lidi, vám už snad hrabe, tak ja řekl novinář Korecký "Kolektivní zatmění mozku"

Ať už je po volbách*alene*

Juro, souhlasím, do soboty to vydržíme ve zdraví a pohodě, se všemi přáteli

No a abychom si řekli, kolik rozumu má takový čtyřletý dítě z toho, co se děje kolem něj, opět něco z mého dětství: O čempak jste si dneska vyprávěli? Ale, babi, vo tý lodi a ...vo tý rouře. (téma: oslava VŘSR, cca 1976, 4 roky, v hlavní roli loď Au a roura, pardon křižník Aurora) :-D

Milane máte pravdu, ale moc tomu nevěřím.

Je jedno který kandidát vyhraje "Křik, urážky, nadávky, posměšky" a to z obou táborů, copak to neznáte?;)

Juro, já tomu věřím, lidé nejsou zlí, jen někteří si více troufají, nadávají za bukem, vyplazují jazyk a podobně. Ono je to časem taky přejde.

Milane no máte pravdu, budeme muset počkat na jiné zástupné téma.

Covid...Volby parlament...Volby prezident... a tak stále dokola a dokola*vtip*

Juro, nebude mistrovství v hokeji?

Nebo se chystat na dovolenou?:

Milane, trošičku si rýpnu

"Hokej projedem na plné čáře"

a

"Letos pojedu na dovolenou do Ruska"*jasne*

break
On se bude hrát ještě hokej? Vždyť je venku nad nulou *sok*

Pane Juro, vždyť jsem říkal, že je krásně, před několika minutami další vnouče.

tak prej letoš ještě jo*smich*

Mistrovství světa v hokeji 2023 hostí finské Tampere a lotyšská Riga. Hokejový šampionát je v plánu od 12. do 28. května 2023.

break
Na severu ten led drží delší dobu *smich*

Zajímalo by mě,čím se bude strašit po volbách.Z kovidu je najednou chřipka, Rusko úspěšně vítězí ...

už aby bylo jaro a někteří mohli v parku krmit holuby

Pane @milane gratuluji a to moc, a tiše závidím, taky bych chtěl aspoň jedno*houpy**pivo**palec2*

nox®
hodnocení

0x
A platí za ty nedůstojné hnojomety alespoň dobře?

Počítám, že na obou stranách to bude stejné,*smich* 5Kč za písmenko

hodnocení

0x
Jako dítě jsem měl radost, že umím nakreslit správně hákový kříž.. všichni ho totiž kreslili špatně..Tak proto jsem ho kreslil, aniž bych věděl co vlastně kreslím..Jeden spolužák mě naprášil soudružce .. Která to kupodivu jen okomentovala slovy.."protože je blbej a neví co to znamená".. A teď mě tak napadá..Co když budu někdy někam kandidovat a ten spolužák si vzpomene a napráší mě zas? ;)

jarinek*
hodnocení

0x

A to nevíte ještě o mě...

Já si (ve třetí?) postavil z plastelíny obyčejný kříž. Dostal jsem poznámku. Soudružka učitelka to vyhodnotila, jako můj protirežimní krok. A to jsem měl dobrý rodinný kádrový profil. Pak jsem přísahal věrnost zřízení, jako jiskra a pionýr. A aby toho nebylo málo, tak někdy ve čtvrté třídě, jsme na 1. Máje stáli u pomníku, kde k nám mluvil zástupce hrdinné sovětské armády. My 3 (spolužáci) mávali (tím co jsme si předtím vyrobili) a volali "Ať žije válka!". Přišlo nám to nám to velmi zábavné, když všichni okolo volali "Ať žije mír!"...

Navěky jsem si tím zavřel cestu do politiky a na hrad. Soupeři by to na mě vytáhli...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]