Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde volit a domluví se s kamarádem

Od: olejnik odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, já i přítelkyně jsme vždy brali volby vážně a protože jsme z jednoho sídliště, chodili jsme volit spolu. Tak tomu bylo i v prvním kole prezidentských voleb, kdy jsme oba volili pana Pavla. Přítelkyně mi dnes řekla, že ve druhém kole volit nepůjde, protože je to zbytečné, když jsou tam jen dva kandidáti. Domluvila se s kamarádem, který by jinak šel volit Babiše, a k volbám nepůjde ani jeden. Oba tak prý ušetří čas svůj i těch, kteří by jejich hlasy přepočítávali. Já chápu, že matematicky má pravdu, ale něco se mi na tom postupu příčí. Co si o tom myslíte vy? Máte v okolí lidi, kteří to dělají stejně?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarinek*
hodnocení

4x
Co na to říct? Že je hloupá, byť samozřejmě má právo svobodné volby, i nevolit. Dám příklad. Senior, vysoká fáze demence, špatně chodí, politiku už pár let nijak neprožívá, nic od něj na to téma neuslyšíte, co je rok dlouhý. Přesto se sebral a šel to Andrejovi hodit.
Radím neprožívat, život je o něčem jiném, než o prezidentovi. Prostě významná část národa má méně rozumu, než kdejaký člověk, s lékařsky potvrzenou, demencí. Nezměníme to.
michalverner
Jinak řečeno každý komu se příčí Babiš i Pavel jsou hlupáci.
jarinek*
Sorry, ale Vy to asi Michale nepochopíte.
michalverner
Na to jste přišel jak?

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, je to jejich svobodné rozhodnutí, tak ho respektujte. Volit je možnost/výsada, ale není to povinnost. Zdravím!

hodnocení

0x

Asi se Vám příčí, že snižují volební účast. Když Vám na tom tak záleží, tak jim tohle vysvětlete a třeba Vám vyhoví.

anon65534
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu že ona by hlasovala pro Pavla a on pro Babiše tak by se jejich hlasy stejně "vyrušily" a dalo by se na to nahlížet tak že je to zbytečné protože ani jeden z těch hlasů by neměl dopad když se ví že by ho ten druhý dorovnal.

Za to tvůj hlas rozhodně váhu mít bude, takže běž i kdyby jsi ji nepřesvědčila pokud máš zájem aby vyhrál tvůj kandidát.

(Taky to samozřejmě může být konspirace toho jejího kamaráda jak eliminovat hlas Pavlovy tím že on by ve skutečnosti hlasovat šel ale já ho neznám.)

ahoj*
hodnocení

0x

Pokud chces volit Pavla, tak tam ani nechod, protoze Pavel bude mit naskok :-o)

ben®
ahoj - o tom predpovidanem volebním náskoku by mohl hovořit pan Paroubek (ČSSD) .
ahoj*

Snazim s nejakym volycem generala vyparovat ;-D

hodnocení

0x
Volit je právo, které ve světě není všude a pokud toho někdo nevyužije, je to jeho volba , ale pak nemá právo si stěžovat. V jejich případě to je ale stejně jedno.

Každý ma právo si stěžovat, nehledě na to, jestli šel volit nebo ne. Víte proč? Protoze i ten, koho jsem nevolil, ma plnit vůli lidu... Nevim, co to mate vsichni za rudé manýry.

hodnocení

0x
Ono víc lidí volit nepůjde, protože jejich kandidát neprošel. Proč y tedy měl jít volit toho, koho nechtěl? A volit menší zlo, jak si říkali ve Francii? Teď jsou všichni v šoku. Vysoká volební účast pro ty kandidáty něco znamená, naopak nízká účast je možná donutí aspoň k přemýšlení něco dělat lépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]