Nejste přihlášen/a.
Jela jsem v Praze tramvají a seděla na místě pro invalidy jako osoba ZTP s berlemi.Minulý měsíc jsem prodělala zápal průdušek a dvě mladé slečny na mne dokořan otevřely okno.Slušně jsem je poprosila, že jsem byla po nemoci ať to okno zavřou, když je venku zima a táhne na mne.Bylo mi vulgarně řečeno, že je to nezajímá a stejně brzy už v životě odejdu, že mi to už musí být jedno,když jsem už stará babka.Tak jsem na zastávce vstala a sama to okno zavřela a jedna z nich mne ho opět celé otevřela.Jenom vzpurnost a arogantní jednání.Říkala jsem o tom řidiči tramvaje na konečné zastávce a jeho to moc nezajímalo.Čím to je, že s dnešní mládeží se nedá rozumě domluvit a neberou na nikoho ohleduplnost, tak jak my jsme měli autoritu a respekt za našich mladých časů se staršími lidmi?
Je možné, že tramvaj byla přetopená, nebo někdo z cestujících smrděl. Myslím, že ty holky to okno neotvíraly proto, aby vás nasraly. Já jsem dřív taky byla přecitilvělá na chlad, v horkém létě, kdy v práci jely klimatizace a větráky jsem chodila nabalená.Stačilo aby na mě fouklo a hned mi tuhly záda, strašně jsem trpěla. A pak jsem zjistila, že to mám z nedostatku hořčíku, teď beru 8 tablet magnerotu denně a hodně se mi ulevilo, a v práci o pauze klidně vyjdu ven na mráz, nadýchat se čerstvého vzduchu.
A stara tazatelka je rocnik 1974? Nebo kolik vam je let? To asi enni zadne velke stari, ne?
To co popisujete pokud se udalo jak popisujete, poprosila a ony mluvily ze "stejne brzy uz v zivote odejdete", to je takove jakesi kostrbate, no tak to je neurvalost, avsak mate moznost se na to pripravit, poridit si pro podobne pripady bodycam a takovehle s prominutim debilky s gravii vystavit na net a jeste je vtipne setrit, napriklad vyrokem: no tak kdyz to vite slecny, ze tady dlouho nebudu, tak byste mi mohly doprat trochu toho tepla, vas neubude.
A pokud nerada diskutujete, tak se proste jen muzete presunout na jine sedadlo, zmacnkout tlacitko na ridice anebo se zachovat nejak jinak ja nevim jake jsou dnes moznosti v mhd.
Kazdopadne nenapadny bodycam, kdybych cestoval po mhd a chodnikach bych si urcite poridil
Dnes se to hodi.
Bylo mi nedávno 74 let.Jde tady o princip, když je venku zima a fouká vítr, tak je kontrapoduktivní otvírat okna dokořan. Každopádně se z toho dá jenom onemocnět, nic pozitivního to nepřináší.Tady jde o to, že druhé straně to je lhostejné a neumí se v cítit do člověka, který už nemoc prodělal a neví co to je za trápení .Alespoň trochu přivřit mohla okno a být slušná mladá slečna.
Budu trošku pafrázovat velmi známou hlášku.
Ale ruka vám zůstala?![]()
Událost před pár dny, stojím na zastávce, čekajíce na svou vyvolenou linku. Na zastávce se střídají autobusy s nastupujícími.
Akorát rozjímám, vyzvedla jsem Vaxol pro příbuznou z lékárny, velikost XXXXSS miniparfému
. Dost možná reklamního vzorku parfému
.
Cena nadsazená. No nic a najednou křik mladé dívky. Má tam ruku ... tak se rozhlédnu a vidím jak slečna nebo mladá paní běží s křikem k autobusu. Seniorce bez berlí přiskřípl řidič ruku a už se chystal k odjezdu. Ta ohromena nedostala ze sebe ani hlásku.
Pak, že chybí řidiči. ![]()
Kolkrát je vidět , jak si jízdu seniorů vyloženě užívají. Pokud mají tzv. chodítko a na zastávce řidič zastaví 1m od vysokého chodníku, tak je vidět zcela novou sportovní discipilínu seniorů s vozíkem jak se snaži brilantně dostat na chodník. Je otázkou času, kdy se někdo zřítí i s vozíkem pod kola busu.
Jinak většinou vidím, že vystupující osoby seniorům pomáhají překlenout rozdíl mezi výstupem a chodníkem.
K čemu vlastně slouží instalovaná kouřová skla u dveří výstupu? Většinou je na nich upozornění, nestujte zde, řidič vás nevidi, není zde vidět.
Tak já to celé beru dost s rezervou. Dívky jistě neříkaly "stejně brzy v životě odejdete, tak vám to musí být jedno". To bych spíš věřila, že pronesly něco jako "Abyste se nepos..."
Možná tam v tramvaji byl smrad jako v opičinci, to se stává. Tím neomlouvám jejich nezdvořilé jednání, jsou to spratkové (vychovaní ovšem někým, koho vychovával někdo, kdo podle vás uznával "autoritu a respekt vůči starším lidem", asi se tedy někde kdysi stala chyba, nicméně každá příhoda má vždy dvě strany. Co s tím měl řidič na konečné dělat už je mi naprostou záhadou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.