Nejste přihlášen/a.
Jela jsem v Praze tramvají a seděla na místě pro invalidy jako osoba ZTP s berlemi.Minulý měsíc jsem prodělala zápal průdušek a dvě mladé slečny na mne dokořan otevřely okno.Slušně jsem je poprosila, že jsem byla po nemoci ať to okno zavřou, když je venku zima a táhne na mne.Bylo mi vulgarně řečeno, že je to nezajímá a stejně brzy už v životě odejdu, že mi to už musí být jedno,když jsem už stará babka.Tak jsem na zastávce vstala a sama to okno zavřela a jedna z nich mne ho opět celé otevřela.Jenom vzpurnost a arogantní jednání.Říkala jsem o tom řidiči tramvaje na konečné zastávce a jeho to moc nezajímalo.Čím to je, že s dnešní mládeží se nedá rozumě domluvit a neberou na nikoho ohleduplnost, tak jak my jsme měli autoritu a respekt za našich mladých časů se staršími lidmi?
Je možné, že tramvaj byla přetopená, nebo někdo z cestujících smrděl. Myslím, že ty holky to okno neotvíraly proto, aby vás nasraly. Já jsem dřív taky byla přecitilvělá na chlad, v horkém létě, kdy v práci jely klimatizace a větráky jsem chodila nabalená.Stačilo aby na mě fouklo a hned mi tuhly záda, strašně jsem trpěla. A pak jsem zjistila, že to mám z nedostatku hořčíku, teď beru 8 tablet magnerotu denně a hodně se mi ulevilo, a v práci o pauze klidně vyjdu ven na mráz, nadýchat se čerstvého vzduchu.
A stara tazatelka je rocnik 1974? Nebo kolik vam je let? To asi enni zadne velke stari, ne?
To co popisujete pokud se udalo jak popisujete, poprosila a ony mluvily ze "stejne brzy uz v zivote odejdete", to je takove jakesi kostrbate, no tak to je neurvalost, avsak mate moznost se na to pripravit, poridit si pro podobne pripady bodycam a takovehle s prominutim debilky s gravii vystavit na net a jeste je vtipne setrit, napriklad vyrokem: no tak kdyz to vite slecny, ze tady dlouho nebudu, tak byste mi mohly doprat trochu toho tepla, vas neubude.
A pokud nerada diskutujete, tak se proste jen muzete presunout na jine sedadlo, zmacnkout tlacitko na ridice anebo se zachovat nejak jinak ja nevim jake jsou dnes moznosti v mhd.
Kazdopadne nenapadny bodycam, kdybych cestoval po mhd a chodnikach bych si urcite poridil Dnes se to hodi.
Bylo mi nedávno 74 let.Jde tady o princip, když je venku zima a fouká vítr, tak je kontrapoduktivní otvírat okna dokořan. Každopádně se z toho dá jenom onemocnět, nic pozitivního to nepřináší.Tady jde o to, že druhé straně to je lhostejné a neumí se v cítit do člověka, který už nemoc prodělal a neví co to je za trápení .Alespoň trochu přivřit mohla okno a být slušná mladá slečna.
Budu trošku pafrázovat velmi známou hlášku.
Ale ruka vám zůstala?
Událost před pár dny, stojím na zastávce, čekajíce na svou vyvolenou linku. Na zastávce se střídají autobusy s nastupujícími.
Akorát rozjímám, vyzvedla jsem Vaxol pro příbuznou z lékárny, velikost XXXXSS miniparfému. Dost možná reklamního vzorku parfému
.
Cena nadsazená. No nic a najednou křik mladé dívky. Má tam ruku ... tak se rozhlédnu a vidím jak slečna nebo mladá paní běží s křikem k autobusu. Seniorce bez berlí přiskřípl řidič ruku a už se chystal k odjezdu. Ta ohromena nedostala ze sebe ani hlásku.
Pak, že chybí řidiči.
Kolkrát je vidět , jak si jízdu seniorů vyloženě užívají. Pokud mají tzv. chodítko a na zastávce řidič zastaví 1m od vysokého chodníku, tak je vidět zcela novou sportovní discipilínu seniorů s vozíkem jak se snaži brilantně dostat na chodník. Je otázkou času, kdy se někdo zřítí i s vozíkem pod kola busu.
Jinak většinou vidím, že vystupující osoby seniorům pomáhají překlenout rozdíl mezi výstupem a chodníkem.
K čemu vlastně slouží instalovaná kouřová skla u dveří výstupu? Většinou je na nich upozornění, nestujte zde, řidič vás nevidi, není zde vidět.
Tak já to celé beru dost s rezervou. Dívky jistě neříkaly "stejně brzy v životě odejdete, tak vám to musí být jedno". To bych spíš věřila, že pronesly něco jako "Abyste se nepos..."
Možná tam v tramvaji byl smrad jako v opičinci, to se stává. Tím neomlouvám jejich nezdvořilé jednání, jsou to spratkové (vychovaní ovšem někým, koho vychovával někdo, kdo podle vás uznával "autoritu a respekt vůči starším lidem", asi se tedy někde kdysi stala chyba, nicméně každá příhoda má vždy dvě strany. Co s tím měl řidič na konečné dělat už je mi naprostou záhadou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.