Prosím,může mi někdo poradit,jak je to s příplatky za práci ve svátek?Pracuji jako servírka a na Velikonoční pondělí na mne připadá pracovní směna,mám nárok za tento den ,příplatek za svátek?Je zaměstnavatel povinnen dát mi při výplatě i tzv.výplatní pásku?
Dobrý den,pokuď pracujete ve svátek tak máte nárok na příplatek za svátek.Kdyby vám dal zaměstnavatel volno na svátek tak o příplatek nepříjdete též.Hezký den.
ANO MÁTE NÁROK NA PÁSKU,BA CO VÍCE JE TO POVINNOST ZAMĚSTNAVATELE,ALE I ZA PRÁCI VE SVÁTKU UZNANÉM STÁTEM MÁTE NÁROK NA PŘÍPLATEK.ALE TO VŠE PADNE,POKUD VOLBY DOPADNOU TAK ŽE BY VYHRÁLA ODS.
Nevím zda je to tak správně, ale u nás zaplatí za svátek všem, ať jsou v práci nebo ne, a těm co jdou do práce, zaplatí navíc počet hodin které odpracují. Za tento den nám nezaplatí žadný přezčasový příplatek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.