Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi prosím,čím otevřít zamčené klasické dveře v panelákovém bytě, když k tomu není klíč? Děkuji.
Tak nevím 3 dny v p... a od tazatelky žádná reakce. Bylinko, dušičko, všichni přede mnou si myslí, že chceš otevřít dveře do bytu. Mně ale z tvé otázky vyplývá, že by mělo jít o dveře mezipokojové, protože píšeš v bytě. Je to tak? Klasický papundeklovky mezi pokojema jdou otevřít čímkoliv, co je dostatečně tenký, aby to prošlo zámkem a zároveň dostatečně pevný, aby to překonalo odpor pružin v zámku. Tak co, ozveš se nebo ti za to nestojíme?
Klasickou FABku jde otevřít planžetama. Jednou se tlačí bubínek do otáčení, druhou se nastavujou stavítka. Nové zámky jsou dělané, aby to pokud možno tak snadno nešlo, ale prý to jde taky.
Teorie je jednoduchá, ale prakticky se mi to nikdy nepodařilo (všichni jsme to zkoušeli); měl jsem spolužáka, který tímto způsobem otevíral dveře stejně jako klíčem (na co tenhle člověk potřebuje klíče), dokázal právě i zámky, které byly inzerované jako odolné proti tomuto způsobu.
Asi bude jednodušší povolat na to odborníky. Jinak mi někdo říkal, že na youtubu je spousta návodů na "vyplanžetování" zámků, nehledal jsem to, mě ty experimenty v učňáku (mnoho let před youtubem) bohatě stačily ke zjištění, že jako bytař nebo chatař bych se neuživil (nehledě na to, že bych něco takového dělat ani nechtěl), od té doby jsem to nezkoušel, neměl jsem potřebu otevírat zámky bez klíčů.
k tomu se dá asi nejvíc najít pod pojmem lockpicking, což je i hojně pěstovaná zábava, a sady na otevírání se daji lehce koupit za větší či menší peníz (to např. na Aliexpressu), samozřejmě lze najít i spoustu návodů; teoreticky má jít o velmi snadnou záležitost...
Is lockpicking still possible?
In conclusion, every lock can be lockpicked. However, keep in mind most you will encounter (90%) are low security, and that with training you will be able to open 90% of the locks you see within a minute, usually within fifteen seconds, and that you will be able to open 95% of the locks without five. (řeč je samozřejně o moderních (cylindrickejch) zámcích, ve kterejch se má šťourat současně dvěma malejma planžetkama (na starý dozický zámky stačil, pokud vím jeden větší adekvátní paklíč));
bez praxe (a možná potřebného talentu, resp. předchozí zběhlosti v jemný manipulaci) ovšem hádám budou mít pokusy tristní výsledek (a skoro bych si tipnul, že u většiny bez klíčů otevřenejch zámků, resp. dveří (včetně aut) byl použitej jinej způsob, to ovšem jen hádám bez jakejchkoli souhrnnějších podkladů)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.