Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volební hlasy

Od: jjouda odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, dnes jsem se bavil se sousedkou o volbách a ona mi tvrdí, že když nebyli lidi volit, tak ty jejich hlasy se automaticky berou a přičítají pro Babiše. Mně se to zdá jako kravina, ale ona si stojí za svým. Proč by se neodevzdaný hlas někomu přidělil ať je to kdo je to. Co o tom víte?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Že vaše sousedka říká hlouposti, to vůbec není směroplatný.

Ale Máňa říkala...

hodnocení

4x

nepřičítají se vůbec nikomu. Ve volbách je počítána jen celková účast a z ní potom procenta hlasů ke konkrétním kandidátům.

hodnocení

2x
Najděte si zavčasu na akademické debaty někoho poněkud chytřejšího, než nějakou Máňu z ó pé bé há... Hloupost je totiž silně nakažlivá. Jinak k dotazu - je to samozřejmě blbost.

hodnocení

2x

Sousedka je hloupá jak daleko vidí *haha*

Co když je silně krátkozraká...?*zmateny*

hodnocení

2x

Je to kravina *bzum*. Proč by se měly propadlé hlasy někomu přičítat a proč zrovna Babišovi? Proč ne Pavlovi? Kdyby to tak bylo, měl by Babiš hodně přes 50 % hlasů a druhé kolo by nebylo potřeba.

doplněno 17.01.23 19:52:

Ještě mě tak napadlo, že v extrémním případě, kdyby Pavla volilo třeba rekordních 49 % voličů a ostatní voliči by volit nešli, vyhrál by Babiš automaticky s 51 % volby, aniž by ho vůbec někdo skutečně volil. To je ptákovina, co? *haha*

bystrc

Akorát, že 100% už není dost progresivní účast...

volby.cz/...

No to jsou věci*sok*. 101,75 % voličů nemívali ve volbách ani komunisti v dobách své největší slávy. Ti to dotáhli maximálně na 99,9 % . Žabaři.:-D

re4zon
hodnocení

2x
Chudak pan Babis. Zase si na nej nekdo neco vymyslel, aby to vypadalo, ze krade hlasy. Pritom to byl nejlepsi premier, hodne pro tuhle zemi udelal a rade lidem dal dost penez.
Pokud to není ironie (což bych zcela chápal)..
Pak bych se zeptal.., kde ty peníze vzal, ze svého? Pak je to v pořádku. Z eráru? To Vám je dám klidně také..(nedám, ani korunu, pokud bude rozpočet v deficitu).

Já si rovněž myslím, že to je ironie.

hodnocení

1x

o o tom víte? ***mkyslíte, co víme o vaší sousedce?

Páč všichni vědí, že se paní sousedka mýlí...

hodnocení

1x
Jediné štěstí pro národ je, že ty hlasy nepřipadnou vaší sousedce.

Kdo ví? Třeba by to bylo nejlepší řešení *nevi*

Snad ne, prezident by měl mít IQ alespoň 10.

hodnocení

0x

Přání otcem myšlenky *smich2*

petrm
hodnocení

0x

Je neuvěřitelné a smutné, že hodně lidí ani po 32 letech nevědí, jak fungují volby a přidělování hlasů. Existují dva systémy voleb, většinový a poměrný. V poměrném systému (např. do poslanecké sněmovny) nastává situace, kdy po rozdělení podle počtu hlasů zbydou volná místa, protože nelze dělit poslance na 1/2, 1/3...A tyto místa se přidělují různými metodami.

Můžete si to nastudovat

czso.cz/...

Když někdo vytrhne část z těchto metod, vznikne takový nesmysl, jak tvrdí vaše sousedka.

Ale toto vůbec neplatí u většinového systému, jako např. volba prezidenta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]