Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naše vláda

Od: arwi® odpovědí: 81 změna:
Co se vám nelíbí na naší vládě?

81 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

17.01.23 14:13
hodnocení

15x

Vše.

hodnocení

11x

Že rozdává peníze stejnou (ne-li vyšší) rychlostí, než to dělala předchozí vláda.

Komu něco dala, ať se přihlásí ..

V roce 2016 pobíralo "nějakou" formu sociálních dávek 21,6% domácností v ČR...

Velmi pochybuji, že v roce 2022 je to procento nižší (zatím se mi to nepodařilo najít).

V roce 2022 mělo jen na příspěvek na bydlení (nemluvím o dalších "dávkách") nárok cca 24% domácností.

To je zcela příšerné číslo...

já se hlásím,

No už se těším na ten kvikot "Naco,zaco, proč" důchodcům.
ben®

ra252 - opravdu jste nedostal nic? Vy nemáte doma elektroměr?

Na dani vláda dostala víc, než přispěla. Čili nedala. Krom toho, vysoká cena energií je jen její zásluha.

ben®
hodnocení

10x

Dobrý den, je zbytečně slušná (holt, slušný pan Fiala má úroveň) - měla by být více asertivní vůči svým kritikům. Zdravím!

tj
Jo přesně... :-D Lidé vidí jen to, co chtějí vidět. Babiš byl trestně stíhaný. Ano, ano, pořád se to omílá dokola. Ale kdyby byla obvinění vůči němu tak jednoznačně nesmyslná, tak by asi skončila veškerá soudní pře po prvním zasedání. Jenže ono ne, dokonce se soudní proces obnovil. Spíše to vypadá tak, že Andy - chudínek malý, asi něco vážně ukradl, resp. použil dotace, a to na hraně zákona. Je to jako by si děti hráli na pískovišti a Pepíček by ukradl Aničce lopatičku. Pak se vymlouval, že nikde nebylo napsáno, že si ji nemůže vzít, protože Anička lopatičky kamarádům vždycky dávala, aby jí ostatní děti pomohli se stavěním velkého společného hradu. Jenže on si chtěl hrát s lopatičkou jen na svém písečku a postavit svůj vlastní hrad, proto mu lopatička nepatřila. Bohužel tou dobou ještě žádná dohoda neexistovala, a tak se to dalo snadno takto vychc*ně obejít. Pepíček má tedy lopatičku na svém písečku a postavil si s ní svůj malý hrad...
.
.
.
:-D Vážně nechápu, jak někdo může někoho takového označovat za člověka, kterému záleží na lidech...
.
.
.
A Fialova vláda? Také se spoustou věcí nesouhlasím, ale ANO byla jedna velká katastrofa a chaos, nadávali na ně všichni, které jsem znal široko daleko.
.
Společnost je nyní rozdělená na dva tábory:
.
.
.
1) Arogantní, sebestřední, sobeční lidé, kterým záleží pouze a jenom na tom, jak se daří jim samým a je jim ukradené všechno a všichni ostatní (ANO, Babiš)
.
2) Ochotní, nesobečtí, obětaví lidé, kterým záleží na svých dětech a jejich dětech, jejich budoucnosti, s tím přímo spojené, jdoucí ruku v ruce i budoucnosti lidstva, planety. (SPOLU, Pavel)
.
.
.
Smutné ale platí to ve 100% případů. Každý kdo volí Babiše a volil ANO mi v první větě odpoví ve smyslu: Ale mě zajímá v první řadě co JÁ, mě nezáleží na Ukrajincích, hlavně proč JÁ nedostal přidáno, mě je ukradená Evropská Unie, MĚ to jen bere, nic nedává (i když na každém druhém větším projektu je napsáno sponzorováno EU).
.
.
Ať se každý nejprve zamyslí sám nad sebou jaký je člověk a na čem skutečně záleží...
ari

2) Ochotní, nesobečtí, obětaví lidé, kterým záleží na svých dětech a jejich dětech, jejich budoucnosti, s tím přímo spojené, jdoucí ruku v ruce i budoucnosti lidstva, planety. (SPOLU, Pavel)

To je z Rudýho práva?

Tj: tak to snad není ani možné, jak tohle vůbec muže někdo vypustit *palec* doporučuji další davku

tj, hapruje to. Jsem arogantní sebestředný sobec, kterému záleží pouze na tom, jak se daří mně a mým nejbližším, zbytek mi je ukradený. A Babiše nesnáším, Pavel mi imponuje...:-D

hodnocení

7x

Že dělá z ČR Ukrajinu.

peterkos
A proč je tedy poté tolik přísluhovačů a poklonků Fialky , kteří si strašně chválí jak se jim podařilo "svrhnout" z čela ANO a Babiše? A zároveň hrozně nadávají na Fialku? Pokud se Andy nestane prezidentem tak půjdeme pořádně hluboko do pr... Jedna věc je uvědomit si že ANO,SPOLU, piráty, SPD ani JAKOUKOLIV jinou stranu nezajímají občané ČR pouze naše hlasy a kdo není hloupý tak si v dnešní době poradí. A opět je jedno kdo bude u kormidla, jde o to co si MY necháme líbit protože z našich kapes teče finanční podpora a dokud se necháme okrádat tak budeme klidně do 3 let zcela normálně a legálně platit pouze za elektřinu zálohy kolem 20 000 kč a proč ne? My lid český jsme taktéž lid velmi deb... necháme si to líbit a zaplatíme to tak proč by nám nechávali peníze na účtech když je tam lidé nechtějí? To je to v dnešní době jen nadávat a sedět v hospodě ale čin k lepšímu žádný i ta naše Česká nátura a povaha nás sama stáhne do prd... a dobře vám tak . Já se zajistil a financí mám dost proto mě netrápí .
nox®
Nevšiml jsem si, že by někdo dělal z ČR Ukrajinu. Jak k tomu prosím pěkně došlo?

noxi - nejste tak trochu nevšímavý?

Pokud je nevšímavý, tak mu pomozte s informacemi, aby si všiml.

Pomozte bližnímu svému...

nox®

Ano, jsem nevšímavý, většinou k tupým lidem. Ale k tomuto tématu bych rád slyšel více, protože netuším absolutně o ničem, co by z naší země dělalo Ukrajinu.

noxi - přístup ke svobodě slova podle Ukrajiny, přísun zločinců z Ukrajiny do ČR, odsun materiálu a peněz na Ukrajinu, preference občanů Ukrajiny ve zdravotnictví a sociálních službách ČR, podle vlády jsme i účastni ve válce, ..

nox®

ra252: Přístup ke svobodě slova je co? Že jste zodpovědný za to, co melete za kydy? Nebo že se někdo snaží regulovat přísun lživých informací, které manipulují důvěřivými a méně digitálně gramotnými, poškozují náš národ a zemi, podporují terorismus? To je celkem správně, protože říkat si pořád můžete co chcete, ale jste za to také zodpovědný a to i trestně.

Odsun materiálu a peněz na Ukrajinu dělá z naší země Ukrajinu? Jak probůh? Vždyť je to odsun, tak to spíš z Ukrajiny dělá ČR, ne? Trošku blábol. Kromě toho by mohla být poválečná Ukrajina celkem výhodný byznys pro naše firmy.

Preference ve zdravotnictví a soc. službách? Tak to jsem si teda rozhodně nevšiml, kromě určitých výhod plynoucích z nabídnuté ochrany za válečného stavu na Ukrajině jsou na tom naprosto stejně, jako my. Ale chápu, že někteří závidí i to poslední, co těm lidem zbylo, když museli kupříkladu opustit své zničené domovy a mrtvé příslušníky rodin po raketových útocích.

Přímo ve válce jako takové nejsme, jsme ale ve válce informační a energetické, jsme přímo ohrožování celoevropskými výhružkami o denacifikaci a jaderných útocích. Konflikt na Ukrajině se nás přímo i nepřímo dotýká, nehledě na možném riziku bezpečnosti v případě úspěchu ruska. Pořád málo?

noxi - Odsun materiálu a peněz na Ukrajinu dělá z naší země Ukrajinu - dělá z nás chudou a zadluženou zem.

Pokud jde o svobodu slova - kdo rozhodne, co je informace a co dezinformace? Pokud jde o porporu terorismu - to naše vláda podporuje banderovce.

noxi, to je házení hrachu. Serjoža je původem Rus, takže baští tu Putinovu propagandu i s navijákem.

Po ukrajinském vzoru si i fialová vláda hodlá přivlastnit další pravomoci, aby jejím válečnickým nápadům nemohl jen tak někdo pránit:

prolibertate.cz/...

ben®

ra252 - kam Vy na ty zdroje informací chodíte . JInak, pokud bych tomu věřil, tak nápad to špatný není. Jenže, bude souhlasit se změnou Ústavy i Parlament? Získá to třípětinovou většinu? Sám víte, že změnit Ústavu u nás není snadné, tak klidně spěte.

nox®

ra252: A víte, že pod tímto návrhem byl podepsaný už Babiš? Ale je vtipné, že to dle článku vláda chystá potají, zatímco to prošlo snad ve všech médiích. Kromě toho, se změnou bude muset souhlasit i opozice.

ben®

ra252 - členkou onoho podivného sdružení (vyznavačů alternativní pravdy), na které zde odkazujete, je i paní senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, o které se dají na Google najít zajímavé informace.

A cokoli z toho znamená, že je dobře, že vláda dělá z naší země Ukrajinu?

bene, noxi,

je to marný.. .

ben®

milancukrar - jasně, ale chvilku to baví . Už zase kolega položil otázku, ale nevím komu je určena (patrně je jen řečnická).

vernon

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 17. 01. 2023 19:09:18
prosím, jen slušně...Děkuji

etana*
hodnocení

7x

Mně se nelíbí, že je až moc demokratická a dodržuje pravidla. A Fiala se chová až moc slušně. A také že je sociální až hanba. Český občan potřebuje držet u huby, nechat ho, aby si trochu přikrádal a bude spokojenej.

Toto fakt nemá chybu, body za podporu anarchie a chaosu. Veď načo dodržovať pravidla.

etana*

Slavco, vždyť vám to může být jedno.

Vy ste ale nechápava,tu nejde o Fialu,ale o váš názor,že podporujete nerešpektovanie pravidiel,zákonov.

ltz
hodnocení

7x
Fialovu vládu jsme doma nevolili, ale nemohu říci, že by mi jejich vládnutí nejak více vadilo. Dle mého Fiala jako politik vystupuje slušně. MOžná i nějaké chyby take udelali. Není to jenom tak, byt premiérem v takovéto době a mít na krku tolik milionů lidí. Plus válka na Ukrajině. Musí to být na palici. Asi málokdo by to chtěl dělat v této, nebo i jiné vládě. Člověk si odpracuje svých 8 hodin ve svem pohodovém zaměstnání a potom hajdy domů do svého klídku.
etana*

Rozumný názor

liska5
hodnocení

4x

Na mne je až moc slušná a lidi moc opečovává a rozmazluje. Jestli se svět zmítá v několika paralelních krizích, tak jsem připravena k utahování opasků a na podporu pouze a jen těm nejslabším. A s vysvětlovat své kroky by měla. Takže ještě zlepšit komunikaci směrem k nám.

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, tak opoziční předvolební představení ve Sněmovně skončilo a vláda má možnost pokračovat dal. Připsala si další úspěch a opozici se sluší za to poděkovat . Zdravím!

Jaký úspěch si už vláda připsala? Že nás ještě hloub zatáhla do grýndýlové ř..i?

Žádný úspěch. Vláda je ráda za vysokou inflaci, proto se nesnaží ji snižovat.

racio
hodnocení

3x

Plánovaná výše deficitu státního rozpočtu.

jendad
Přesně. Úmyslně zadluzuje zem. Do konce volebního období mají výhled na další bilion dluhu. I když Bureš je lump, tak snížil zadlužení z 42% HDP na 29%.

Jendo, přestaň už lhát o Babišovi. Největší schodek státního rozpočtu v dějinách ČR způsobil Babiš se svojí ministryní Schillerovou. Je pravda, že tato vláda má snahu vytvořit nový rekord, jenže je v nevýhodnější situaci než byla předchozí vláda, protože po Babišovi převzala republiku zadluženou a ve strašném bordelu.

jendad
Ale jistě. Máte předvídatelné okolností a nepředvídatelné. Za covidu udělal schodek 400 miliard. Ale to udělali všechny vlády ve světě. Zatímco Němci to srovnali, tak naše elity v tom pokračují. Tedy jde o trend a vizi. A zde vidím ten zásadní problém. Není ochota a jen se to pokouší vysedet.
jendad

ekonom.cz/...

Tady máte grafy a sloupečky . Ještě v roce 2025 plánují 260miliard schodku + nezapočítané dluhy státního fondu dopravní infrastruktury . Řecko je nám vzorem

hodnocení

2x
Fiala je nejlepší předseda vlády Ukrajiny!
Přesně,tam se cpe horem dolem a na naše lidi s..e.
ben®

stir - že Vám není stydno napsat takovou hloupost, které ani sám (při své inteligenci) nevěříte!

Bene nepoznáte vtip :) Je zbytečné rozebírat, co Fiala udělal špatně nebo ještě hůř, protože on si své chyby stejně bude obhajovat dál.

Prostě na nejlepčího nejpravdomluvnějšího a nej ...? expremiéra asi nikdo nemá

hodnocení

2x
michalverner
Proč by ho nemělo vedení EU chválit když koná v jejich zájmu?
ben®

michalverner - ta chvála je od poslanců EU parlamentu z různých zemí. Ovšem, přesně takovou reakci jsem zde očekával. Už chybi jen označení eurohujeři .

Michale, protože to dělají dobře, spousta odborníků je pochválí, ale tomu neuvěří ten, kdo jen nadává na ně.

michalverner
Ben...já nic nepíši o tom zda jde o poslance jednoho státu či několika států.Jasně píši že koná v zájmu "vedení EU".Tedy proč by ho neměli chválit když dělá co oni chtějí.
ben®

michalverner - ano, zájem vedení EU je i našim zájmem, tak je to OK. Chvilku jsem měl dojem, že se Vám to nějak nelíbí či co.

michalverner
Milancukrar...to máte pravdu že to dělají dobře ve prospěch EU. Proto také tolik chvály.
Ovšem na druhou stranu by bylo dobré vidět i ty kteří naši vládu kritizují.Těch také není nejméně.
ben®

michalverner - já je viděl nedávno v TV na setkání s panem Vrábelem na Václavském náměstí v Praze.

michalverner
Ben...to je samé Vrabel,Vrabel. To je pro Vás tak důležitý? Nějakého Vrabela nesleduji a tak ani netuším zda to myslíte ironicky či jde o fakt. Já sleduji zasedání europoslanců a tam se na naši vládu snášela docela kritika.
ben®

michalverner - já sleduji jen naši Sněmovnu a tam se za poslední dva dny také hodně kritizovalo. A potom tam ani hlavní svolávač schůze nedorazil a vše dobře dopadlo.

michalverner
Ben...tak to je jasné.Když si někam dostrčím své lidi tak to prostě musí dobře dopadnout.Přesně tak to funguje i ve vedení EU.
ben®

michalverner - dostrčit = zvolit ve svobodných volbách? To si dělate legraci.

Michale,

Když si někam dostrčím své lidi tak to prostě
Jako že se domluví několik lidí v Evropě a dotlačí si tam skoro 700 lidí?

Ale to je dobře, že se několik lidí domluví, to zde to tak nejde.

michalverner
To není jen tak.Nejprve se ti lidé musí královsky zaplatit.Za peníze se domluví kde kdo a pokud je někdo stále proti tak se jednoduše odvolá a nebo z něčeho obviní.Na tom není nic složitého.Běžná praxe i u nás v ČR.
ben®

michalverner - hodně peněz má u nás pan Babiš a ten by něco takového nikdy neudělal . Asi víte něco, co ostatní nevědí.

michalverner
Ben...ano,myslím že u p.Babiše to bude probíhat stejně jako v europarlamentu i současné vládě.Vše ovládají peníze a díky nim se ovlivňují názory.
Že vím co ostatní ne...jsem realista,umím číst,pracuji mezi lidmi,nežiji v pustých lesích a vidím co se okolo děje.
Touhou po penězích a moci je prolezlé naprosto vše.Od vysoké mezinárodní politiky až po malé firmy či např. školství. Na to,že v europarlamentu nebo naší vládě sedí samí Mírové Dušínové co to se všemi myslí dobře...na to jsem moc starý.

michalverner
hodnocení

1x
Např. to,že se zaručuje za dluhy Ukrajiny.

Kde berete ty informace?

michalverner
Např. z úst premiéra.

Milancukrár,toto som čítal aj ja a aj počul. Za tých posledných 14 miliárd € sa zaručila EU finančnej spoločnosti,ktorá tie peniaze poskytne Ukrajine. Jednotlivé štáty EU už budú platit úroky, ak ich nebude mať z čoho platiť Ukrajina. Bolo by načase konečne pochopiť,že skoro všetky vlády su len bábky v tej mašinérii,ktorá tuneluje jednotlivé štáty zadlžovaním na úkor občanov. Voľby sú len o výbere bábok,toho istého majiteľa. Neviem,čo je natom pravda,lebo ďalšie info som nenašiel,a prezentujem,čo som prepočul z debaty na yutube, tak Orbán prehlásil,že 2.1. 2023 začalo Maďarsko právne konanie o výstupenie z EU a chcelo by to ukončiť do polroka.

Maďaři musí poslouchat Putina, oni prostě nemůžou jinak...

"Čeští dezinformátoři začali masově sdílet příspěvek, podle nějž prý maďarský premiér Viktor Orbán v novoročním projevu prohlásil, že jeho země se rozhodla stáhnout se z Evropské unie. Jenže Orbán takový projev neměl." (Zdroj denik.cz)
Slavco, u vás mě tohle už nepřekvapuje, vy z těch svých "alternativních zdrojů" baštíte i s navijákem sebevětší hovadiny. Přitom stačí zapnout mozek, ani rusofil Orbán z EU nevystoupí, protože Maďarsko by si tím naprosto podřezalo větev své ekonomické prosperity.

michalverner
Stir...Maďaři to asi dělají z důvodu vlastního prospěchu...není to možné?
Orion...z prosperity?Tam dle tisku žádná prosperita není...asi šíříte dezinformace.
Michalverner, je to přesně tak, stavba jaderných bloků. Už to stálo tolik peněz, že není cesta zpět a sankce za zrušení smlouvy obrovské. Proto se Maďaři nepridali k sankcim. My jsme mohli dopadnout úplně stejně, protože politici a Zeman byli pro Rusko. Proto tady pořád kritizuju jádro a jeho dostavby, geopoliticke rizika se nedají v penězích vyjádřit, ale to většina nechápe. A navíc je teď doba, kdy je opravdu vidět, jak moc jsme na energiich závislí a jak se bez cizích neobejdeme. Jenže vždy skončí u moci vláda, která vlastní elektrárny nepodporuje, kromě těch vylobovanych uhelných, a pak se lidi diví, proč je elektřina tak drahá, protože jen emisní povolenka stojí 2,50kc na kWh.

Orione,ja ako zdroj irelevantných informácii české a slovenské denníky nepovažujem, ako aj verejnoprávne televízie. a Je zauj´ímavé,že ste sa chytli Orbána,no na tie miliardy,ktoré budeme splácať ste si akosi nenašli čas.

hodnocení

0x

Politici a z nich zostavená vláda, sa vo svojich pozíciách neocitli náhodne. Predchádzalo tomu niečo, čomu sa hovorí voľby. Tak tu je niečo k tejto téme.

Voľby - Peter Staněk - YouTube

liska5

Video jsem si nepustila, znám ho, katastrofistu. Má opravdu přehled, ale vždycky slibuje tu nejhorší variantu. Je to ale užitečné, aspoň můžeme myslet na prevenci, něco v tom udělat.

Nebolo to povinné, pustiť si ho. Tých, čo si to nepozreli je viac, len ich ego sa nepotrebovalo zviditeľniť.

liska5

Já nezviditelňuji své ego. Já jen konstatuji, že znám z mailů videa, kde on prezentuje své vize. Má můj obdiv, co se týká znalostí a souvislostí. Ale pouštět si ho nechci, abych klidně spala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]