Nejste přihlášen/a.
Hořkne mi jídlo, najednou se mi zdál hořký chléb z mražáklu, teď i smažená vejce. Beru dva dny sinupret na silný kašel, je to možná příčina? Díky.
V příbalovém letáku, koukám, žádný takový nežádoucí účinek popsán není. Ale možné to je. Každý jsme jiný a kapky obsahují nějaké hořčiny. Taky může hrát roli kombinace s jinými léky nebo určitými potravinami. Vaše potíže by měl znát lékař, co Vám lék předepsal. Tak se na kontrole zmínit. Taky bývá na konci příbalového letáku adresa Státního ústavu pro kontrolu léčiv Pha, kde přímo vyzývají, abychom jim hlásili zjištěné nežádoucí účinky.
Omezte mléko a mléčné výrobky, často zahleňují a působí i jako alergen. Jezte hodně česneku, cibule, potraviny s větším obsahem Mg. Jinak stravu lehkou středomořsku. Imunita sídlí hlavně ve střevě. Hodně pijte. Vhodný je ćaj z lipového květu, podbělu, jitrocele i heřmánku a jak zchladne oslaďte medem. Zvlhčujte vzduch. Mačkejte si často plicní bod P7, na palcové hraně asi na 4 prsty od zápěstí. Tam, kde to nejvíc bolí.
Děkuji. Kašel a bolest hlavy mě donutí zpravidla až k zvracení a dokud nevyprázdním žaludek až po zelenožlutou žaludeční hmotu, neuleví se mi. A je pravda, že jsem druhý den měla i jasně žlutý hlen z nosu. Hořkost jen při jídle, běžně ne. Nasadím dietu a pokud nebude líp, k lékaři. Moc děkuju za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.