Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě brýlí a následná reklamace

Od: cartman* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Nedávno jsem přišel do jedné optiky, abych si pořídil nějaké brýle, které mi pomohou vidět při řízení za tmy. V posledních několika měsících pociťuji, že když večer nebo v noci někam jedu, tak mě strašně oslňují světla, ať už jsou to světla z aut anebo například lampy, semafory atp. Zkrátka a jednoduše hledal jsem brýle, které tento problém odstraní anebo ho alespoň dostatečně minimalizují. Byla mi udělána vyšetření, všechno vyšlo v pořádku, objednaly se speciální čočky a čekalo se na výrobu. Brýle jsem si minulý týden vyzvedl, ale bohužel nejsplnily ani zdaleka má očekávání. Vidím s nimi naprosto stejně jako bez nich. Dnes jsem je byl reklamovat a bylo mi oznámeno, že se pošlou na reklamaci, jestli nedošlo k nějaké chybě. Má otázka zní, jestli mohu v případě, že mi budou brýle dále k ničemu, požadovat vrácení peněz nebo nějakou kompenzaci. Brýle nebyly zrovna nejlevnější (11 tisíc) a ležely by mi doma v šuplíku, protože bych pro ně neměl absolutně žádné užití. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

1x
Otázka je, co jsou ty speciální brýle a jestli vůbec funguji...

hodnocení

1x

Teda nevím, co Vám naslibovali. Možná polarizační skla, to v noci na mokru pomůže. Jinak nic moc pomoci nemůže. Proti oslnění jsou tmavé brýle, ale v noci bych je moc nedoporučoval. Ještě je dobré umýt čelní sklo. I zevnitř.

hodnocení

1x

Reklamace asi bude oříšek. Sice můžete tvrdit, že brýle nesplňují co jste požadoval, ale optika bude tvrdit, že to není jejich vina. Mně osobně by zajímalo, co vám v optice doporučili za zázrak, který má omezit oslňování řidiče a zároveň ponechat schopnost vidět v šeru. To bych si hned koupil taky (kdyby to fungovalo).

etana*
hodnocení

0x

Jste si jist, že nemáte šedý zákal? Ten se tím oslňováním ( a kruhem okolo světel) projevuje. Na to žádné brýle nepomohou. Jen se ptám...

cartman*
hodnocení

Jsem si z 99% jist. Byl jsem na všech možných vyšetřeních, navíc mi je 26 let.

etana*

Tak to asi fakt bude něco jiného (byť šedý zákal už dávno není problém jen starců). Tak holt reklamace, v případě uznané ten nárok samozřejmě máte.Při jejich přebírání jste nemohl vyzkoušet požadovanou vlastnost, to jen v noci někde v autě. Nemůže to být nějakým povlakem na skle auta? Třeba z myčky?

asd1
hodnocení

0x

Vyreklamovat to půjde těžko, musel bys že vlastnosti výrobku neodpovídají slibovaným, nejspíš to i doložit znaleckým posudkem.. Skla + obroučky na objednávku = vrátit to nepůjde.

= nejspíš budeš mít luxusní pracovní brýle k brusce, křoviňáku apod...

etana*

Nesouhlasím. Znalecký posudek koneckonců není problém, s tím, že bych je v optice písemně informovala o tom, že náklady na tohoto znalce budu požadovat též po optice. Klidně i prostřednictvím soudu.

Ale nejdřív bych skutečně vyloučila všechny ostatní možné příčiny. A je pravděpodobné, že v předpisu z optiky nebude požadavek konkrétních skel proti oslňování, nejspíš to budou nějaká filtrem opatřená skla. Tedy nepříjemné dohadování s nejistým výsledkem.

hodnocení

0x

No holt ste naleteli na reklamný trik. Máte slabý zrak a potrebujete dioptrické okuliare. Potom vás nebudú oslňovať auta,ak majú správne nastavené svetla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]