Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nedávno jsem přišel do jedné optiky, abych si pořídil nějaké brýle, které mi pomohou vidět při řízení za tmy. V posledních několika měsících pociťuji, že když večer nebo v noci někam jedu, tak mě strašně oslňují světla, ať už jsou to světla z aut anebo například lampy, semafory atp. Zkrátka a jednoduše hledal jsem brýle, které tento problém odstraní anebo ho alespoň dostatečně minimalizují. Byla mi udělána vyšetření, všechno vyšlo v pořádku, objednaly se speciální čočky a čekalo se na výrobu. Brýle jsem si minulý týden vyzvedl, ale bohužel nejsplnily ani zdaleka má očekávání. Vidím s nimi naprosto stejně jako bez nich. Dnes jsem je byl reklamovat a bylo mi oznámeno, že se pošlou na reklamaci, jestli nedošlo k nějaké chybě. Má otázka zní, jestli mohu v případě, že mi budou brýle dále k ničemu, požadovat vrácení peněz nebo nějakou kompenzaci. Brýle nebyly zrovna nejlevnější (11 tisíc) a ležely by mi doma v šuplíku, protože bych pro ně neměl absolutně žádné užití. Děkuji.
Reklamace asi bude oříšek. Sice můžete tvrdit, že brýle nesplňují co jste požadoval, ale optika bude tvrdit, že to není jejich vina. Mně osobně by zajímalo, co vám v optice doporučili za zázrak, který má omezit oslňování řidiče a zároveň ponechat schopnost vidět v šeru. To bych si hned koupil taky (kdyby to fungovalo).
Jste si jist, že nemáte šedý zákal? Ten se tím oslňováním ( a kruhem okolo světel) projevuje. Na to žádné brýle nepomohou. Jen se ptám...
Tak to asi fakt bude něco jiného (byť šedý zákal už dávno není problém jen starců). Tak holt reklamace, v případě uznané ten nárok samozřejmě máte.Při jejich přebírání jste nemohl vyzkoušet požadovanou vlastnost, to jen v noci někde v autě. Nemůže to být nějakým povlakem na skle auta? Třeba z myčky?
Vyreklamovat to půjde těžko, musel bys že vlastnosti výrobku neodpovídají slibovaným, nejspíš to i doložit znaleckým posudkem.. Skla + obroučky na objednávku = vrátit to nepůjde.
= nejspíš budeš mít luxusní pracovní brýle k brusce, křoviňáku apod...
Nesouhlasím. Znalecký posudek koneckonců není problém, s tím, že bych je v optice písemně informovala o tom, že náklady na tohoto znalce budu požadovat též po optice. Klidně i prostřednictvím soudu.
Ale nejdřív bych skutečně vyloučila všechny ostatní možné příčiny. A je pravděpodobné, že v předpisu z optiky nebude požadavek konkrétních skel proti oslňování, nejspíš to budou nějaká filtrem opatřená skla. Tedy nepříjemné dohadování s nejistým výsledkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.