Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měl jsem 6 let skla, která jsem po umytí utíral kuchyňským jednorázovým ubrouskem, no a za těch x let se mi tam udělaly takové mikroškrábance, že přes to pomalu nešlo ani vidět. Udělal jsem si nová skla. Samozřejmě, že mě paní v optice zdrbala, že všechno co je ze dřeva, tak má tendenci to poškrábat.
Utírám to do takového toho malého hadřiku co jsem k brýlím dostal ale příjde mi, že nechává šmouhy a to i když byl nový a právě vybalený a brýle také čistím poctivě, pod tekoucí vodou a přípravkem k tomu určeným. Ale když to utřu toaletním papírem, který je teda jemnější jak kuchyňská utěrka tak je to perfektní. Ale samozřejmě to nechci dělat s vědomím, že si ničím nová skla. Máte nějaké doporučení či osobní zkušenost...napadla mě útěrka z mikrovlákna.
Brýle ničím neotírám, to je jen velká nouzovka. Čistím namokro jarovou vodou, tu mají i v ultrazvukové lázni v optice. Pak oklepu, zbytek kapek ofouknu, ničím neotírám. Brýle mi bez poškrábání vydrží léta, až dokud nepopraská antireflex.
Já si kupuju hadřík na brýle:
No a když už je hodně jetý, tak koupím nový. Naprostá spokojenost. Ale sebou ho nenosím, když je potřeba v obchodě, tak dýchnu na skla a vyleštím koncem trika nebo svetru. Funguje to taky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.