Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ach ta povaha česká!

Od: tebi odpovědí: 59 změna:
Pracuji na hpp v obchodě, brigádně na čerpačce.Snažím se vylepšit si nízký plat. A jsem po zásluze potrestána - všichni děsně závidí. Já se snažím vyjít všem vstříc , aby i oni měli důvod mi vyhovět - ale je to těžké. Nejsem vedoucí, tak směny neplánují já, a pořád se musím před někým plazit, aby mi vyhověl se směnami, v obchodě prý to otravuje, že chci někdy volno- dělám celé dny, ve volnu chodím pracovat na čerpačku - na cerpacce mi závistivá důchodkyně sebere všechny směny,protože logicky nemohu být k dispozici tak jako ona, plánují směny dříve než v obchodě prý si to zaměstnanci preji- zavedlo se to až já začala v obchodě - zase závistiví kolegové, aby mohli pobrat všechny směny, tak to tak prosadili. Je to těžké, když máte víc než ostatní, být i o trochu, závidí skoro všichni...

59 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No. já kdybych si chtěl vylepšit nízký plat prodavačky, (sakra, vždyť tu někdo tvrdil, že nástupní plat prodavačky je 25 tisíc) tak jdu pracovat jinam a nehoním nějaké brigády atd...;)

tebi
hodnocení

25 hrubého - co to je v dnešní době? Brigáda mě baví. Nechci dělat jednu práci, je to otrava. Jinam bych mohla, víc mají třeba v Elektru, nebo v Baumaxu, tam mě zatím nevzali, není to tak jednoduché, když o sortimentu nic nevím a je mi skoro 50, ne 20.
jendad

Mužu se zeptat kdy žijete? Když jste stále v práci?

S Vaší věčně nespokojenou povahou úplně chápu, proč o Vás nestojí v Elektru ani v Baumaxu. Vy byste jim tam rozhodila naprosto všechno a všechny. A o takové šťouralky opravdu zájem nemají, to musíte sama uznat. Jaga.

tebi
hodnocení

Jsem samotar- to je odpověď kdy vlastně žiju. Doma mám chlapa, se kterým si nerozumím, takže nemám potřebu s ním trávit mnoho času. Občas navštívím rodinu, plavat jdu s kámoškou,nějak nemám potřebu vyžití.

hodnocení

3x
Tebi- doufám,že se vám ulevilo když jste si postěžovala,asi máte problém domluvit se s kolegy,aniž byste se "musela plazit".. pokud k věci takto přistupujete,tak oni to z vás vycítí.
To,že lidé závidí,je jejich problém,ona ta závist je samotné užírá,to neřešte. Pokuste se změnit vlastní myšlení,každý má svůj důvod,proč jedná tak nebo jinak,nemusí to vždy být něco proti vám.
etana*

Souhlas.

Nejde o závist, každý si chce urvat směny pro sebe, nebere ohled na ostatní a tak, aby to vyhovovalo právě jemu. Nic nového.

tebi
hodnocení

Nerozumím jak mám změnit myšlení, abych se nemusela plazit? Nepracuji na turnus, i když máme pravidla- max 3x 11,5 směna a následuje volno, ono je člověk opravdu dost unavený, když těch x hodin stojíte na nohách, čerpačce je odpočinková práce, tam ale pracovat na hpp nemohu- práce je určena pro osoby postižené atd.
Tebi- upřímně-stalo se někdy,že tím plazenim se před někým jste dosáhla svého?

hodnocení

3x

Jste podle Vašeho dopisu pořádný škarohlíd. Když se plánují dřív směny na benzince, naplánujte si je taky a pak se podle toho nahlaste v obchodě a vezměte si směny, kdy máte volno. Pokud se plánují dříve směny v obchodě, na té benzince si vezměte pak takové, aby Vám nekolidovaly se zaměstnáním v obchodě. Co je na tom těžkého? Lidé se vždycky mohou domluvit, prohodit si, proto mají přece pusu.

Z Vašeho příspěvku čiší zloba. Na čerpačce je závistivá důchodkyně, která Vám sebere směny, v obchodě jsou závistiví kolegové. *alene* Všude kolem Vás jsou samí závistivci, jen Vy jste jako lilie. Tak si zkuste najít jinou práci, když musíte pracovat se závistivci. Podle toho, co píšete, jste již starší, péče o nemocné děti Vám nehrozí, tak můžete hledat něco lepšího. Proč ne? Pokud máte odpovídající vzdělání a praxi, jistě najdete.

Jinak - pokud snad nemáte od mládí dosud nějakou hypotéku, měl by Vám teď ve starším věku plat a k tomu plat Vašeho manžela stačit. Děti už jsou přece zajištěné, ne? V tomto věku už můžete žít kapánek klidněji, než zamlada a není zapotřebí se pořád honit. Co byste ze života měla? Zajet si do divadla, na wellnes, na výlet...Nemusíte pořád jen pendlovat mezi benzinklou a obchodem. Jaga.

Pak přijde smrt, udělá škrt a je prd. Myslete na to, smyslem života není se pořád honit. I když pracovitost Vám chválím, ta mnoha lidem chybí.

tebi
hodnocení

Já si ale nemohu diktovat takové směny v obchodě jaké chci, to je snad jasné. Nejsem vedoucí, já se ptám samozřejmě jestli bych mohla mít ten a ten den volno, ale ne vždy mi je vyhověno, to respektuji, to by bylo super, kdybych přišla a nadiktovala kdy potřebují směny a ostatní by se přizpůsobili. Nas je 5, celkem, jsme malý kolektiv. Takže občas není možné vyhovět, to je jasné. Právě naopak nejsem škarohlíd, ani závistivec, ale co je moc je moc, hnusná, závistivá kolegyně si vyrvala 5 směn na cerpacce, na mne nezbyla ani jediná v únoru, je prý krátký měsíc, to je sice hezké, ale ona jich má 5. Takže proto jsem naštvaná a budu si stěžovat...
tebi
hodnocení

Děti mám 3, velké, třetí má 17, bydlí všichni doma. S mužem jedem každý na svůj plat...

Nezlobte se na mě za můj názor, ale připadá mi, že si nedovedete udělat pořádek ani v zaměstnání, ani doma. Neustále Vám někdo ubližuje.

Zarazilo mě, že s manželem jedete každý sám za sebe. Proč jste tak sobečtí? Vy nejste jedna rodina? Přece jste si kdysi slibovali, že budete spolu v dobrém i zlém a teď najednou snášíte každý do svého hnízda. Připadá mi to hodně divné. My máme s manželem jeden společný účet, se kterým můžeme ale disponovat oba. Je logické, že o velkých nákupech /třeba elektrozboží/ se předem dohodneme: Co myslíš, táto...?

Dokud se nenaučíte hospodařit oba spolu, ale snášet každý na svou hromádku, budete mít pořád málo. Navíc úplně zapomínáte, že život není jen o práci a hamounění, ale občas i o radosti. A až jednou budete mít konečně dost a budete si chtít nějakou tu radost taky užít, může být klidně pozdě. Nechci být prorokem špatných zpráv, ale je to opravdu tak. Jaga.

tebi
hodnocení

S chlapem do budoucna nepočítám, proto nechci společný účet, potřebuji koupit byt, v nájmu žít nechci a nebudu.

hodnocení

3x

Proč hledat, jak to zařídit, když mám stovky důvodů, jak to nejde. Oni si to plánují a vy nikoliv?

Ach ta povaha česká, u některých...

tebi
hodnocení

Ostatní si to neplánují v obchodě, směny dělá vedoucí, na cerpacce si kolega vyrval turnus, a kolegyně je sice v důchodu, ale hubu má dost ostrou, je to primitivka a aby měla vedoucí klid, nechce se s nimi hádat, tak jim vyhoví, já se nehadam,tak mám smůlu...

Snad budete mít více štěstí v sázce...

tebi
hodnocení

:)), zatím mi tel vedoucí nebere, ale jednou mi ho vezme a zeptám se proč nemám směny.No ony už žádné nezbyly, ale musí mít jedna vše a druhá nic...

A není to na rozhodnutí vedoucího, která(ý) za směny nese zodpovědnost?

hodnocení

3x
Tak snad plánování směn a dovolených je o nějakém kompromisu, aby to pokud možno vyhovovalo všem (což samozřejmě nejde). To jako čekáte, źe všichni se budou přizpůsobovat vâm, jen protoźe vy máte dvě zaměstnání, a pomud to neudělají, tak je to schválnost a závist?
A to vaše "plazení se" znamená, že někoho citově vydíráte, aby vám ustoupil. Myslíte si, že je pro ně příjemné, pracovat s někým takovým?

break
hodnocení

3x
Sama si chceš urvat pro sebe a sere tě, že te někdo předběhne. To je typický český...

Proto má název otázky

Ach ta povaha česká!

hodnocení

1x

Já si myslím, že to vidíte špatně. Najděte si někde nějaké povídání o EQ. Nezaměňovat, prosím s IQ. Tam bude chyba. Lidé vás prostě nemají rádi. *alene* Chodí do práce, aby se uživili, je to jejich chleba, ale vy ne a ještě máte spoustu výhrad. Tenhle přístup nemá s Čechy vůbec nic společného.

Ach ta povaha česká!
tebi
hodnocení

Nemusím hledat IQ ani EQ. Mám dostatečné vzdělání. A práce v kanclu mi nevyhovuje, jednak je tam nuda, jednak kvůli špatnému zraku.
Vzdělání má dostatečné..
Asi netuší,že se člověk stále může naučit něco nového,co mu pomůže vyznat se nejen v lidech,ale rozumět hlavně sobě.
tebi
hodnocení

Abyste vycítila , co si myslí ostatní, nebo mohla predvidat jejich chování musíte rozumět sama sobě - s tím nemám problém. Problém je v tom, že si cerpacka nastavila nesmyslné požadavky - mít směny zabezpečeny měsíc dopředu - jednak za to může závist zaměstnanců, konkrétně jeden, který vyčítal kvůli jedné jeho přehozené směně vedoucí to, že skáče jak já piskam - nesmysl, ale on prostě rád pořád prosazuje svou- tím že je invalidní a firma bere dotace , ví, že si může dovolit hodně. A jednak závistivá brigádnice, která by tam byla nejraději 30 dnů v mesici- rozhaze všechny prachy hned po výplatě ..
Tebi- pokuste si najít úplně jinde práci,uvidíte zda je ten problém ve vás,zároveň vám celková změna může jenom prospět,změnaje přece život...

hodnocení

1x

Ach ta česká povaha. V první řadě to máte velmi dobře nastevené-s manželem každý na svoje! jak pak vedete domácnost, vaření praní úklid-to si jako kadý vaří sám na sebe stejně takl pere-což asi když jdete z práce do práce, tak asi toto odpadá neboť na to nemáte asi sprk práci a mrzký peníz za ni čas!proto jsou pro vás všichni závistivci!

Vs...e se na práci rozdělte si platby v rodině mezi všechny výdělečné osoba a ŽIJTE !

tebi
hodnocení

S mužem se vždycky nějak domluvíme ohledně placení všeho, jednou byt já, podruhé on, já domácí práce, on se jim zdárně vyhýbá, nebo dělá sporadicky, zase platí ve větší míře větší výdaje. Jsem samotář, na vysedávání v kavárně mě neužije. Občas Zajdu za rodinou, někdy plavat, přírodu zanedbávám to je fakt...

tebi
hodnocení

Ale jo, kolegyně v obchodě mi rekla- jsem samozivitelka a mi plat stačí, proč mi ne. Ano, stačí mi, ale já nikdy nebudu žít jak socka- na to se mám příliš ráda a umím makat..

etana*
hodnocení

0x

Nohavica v písni Mozart to vystihl:

Když chceš vydělat, musíš na to srat,
musíš něco vydržet a furt nepyskovat,
bílý medvěd též nenadává za závěje a chlad.

tebi
hodnocení

Hezké, nepyskuji, většinu času, teď pohár ale přetekl. Pracovala jsem 24,25,26, prosinec a bylo mi to fuk, ostatní váleli šunky , to jim vyhovovalo...

hodnocení

0x

Myslíte, že třeba v USA nebo Reichu je to lepší?

tebi
hodnocení

Nevím, já aj nemluvím, anglicky umím jen pár slovíček, se kterými si vystacim v MŠ, kde velmi výjimečně vypomáhám, jedná se o dvě směny ob měsíc, třeba.Samozrejme, že je boj, o práci. Jenže víc zaměstnání ma malo lidí, nejsme na to zvyklí, proto tolik závisti.

Kdo komu závidí?

závistivá důchodkyně sebere všechny směny

tebi
hodnocení

Dobře, nejsem dokonalá, kdyby byla však jiná, aspoň dvě mi ponechá...
tebi
hodnocení

Vedoucí mi vysvětlila, že únor je krátký a nutné naplánovat hned ze začátku měsíce, kdy já nemám šanci zjistit směny prakticky cca 25 dnů před začátkem měsíce. V obchodě dělá vedoucí směny až k 15, byly doby,kdy až k 25. Prostě tak to je...

tebi
hodnocení

Pamatuji dobu, kdy na cerpacce se dělaly směny týden před začátkem nového měsíce.
etana*

Čerpačka si může toto nastavit, jak se jí zlíbí. Ostatní zaměstnanci zjevně chtějí vědět víc než týden dopředu, jak budou pracovat, mají svoje životy a svoje plány. Zatím to vypadá, že jste jen naštvaná, což chápu, ale i nespravedlivá. Všichni za něco můžou a něco závidí, jen vy ne. Ale tak to zcela jistě není. Oni tam pracují na hlavní prac. poměr, takže logicky se nebudou přizpůsobovat vašim zvláštním požadavkům.

Mimochodem, sloužila jste přes svátky, dostala náhrady za ně, to třeba zas záviděli oni vám, co jste urvala. Prostě v pracovním kolektivu tyto vášně bují, to je normální. Stěžovat si můžete leda na lampárně, zákoník práce zjevně porušen nebyl. Dny, kdy se to vám hodí prostě byly obsazeny kmenovými zaměstnanci. Příště to zas bude třeba jinak.

tebi
hodnocení

Náhradu za svátky? Jako brigádník? Na to nemám přeci nárok. Mám běžnou mzdu, žádný svátek. A závistivá kolegyně neměla směnu jen proto, že byla na operaci.

Milá Tebi, a čeho chcete dosáhnout?

tebi
hodnocení

Třeba toho, abychom měly směn stejně. Vždy, nebo skoro vždy, ne jen výjimečně.
tebi
hodnocení

Až se děti odstěhují koupím si být a půjdu pryč, nejsem ochotná žít v nájmu, proto musím mít nasetreno.

hodnocení

0x

Tebi, pořád dokola píšete o závisti, ale já si mslm, že o závist nejde. Jde jen a pouze o prachy, čím více směn, tím více peněz. Proto asi ta kolegyně "urvala" všechny směny, nevidím důvod, proč by Vám je měla pustit.

tebi
hodnocení

Protože by občas mohla myslet i na někoho jiného.nez na sebe. Ale čert ji vem:)

Ale čert ji vem

Ve Vás je nahromaděné zloby...

smode2
Pane Milane, paní Tebi se sem přišla vypsat ze své mrzuté skutečnosti. To ženám mnohdy pomáhá. Pak se jim totiž uleví. I od toho je volná diskuze. Já třeba paní Tebi chápu :)

Pane Smode, v pořádku, že jí chápete.

Sama píše: "jen jsem ze sebe musela tu zlobu vypsat."

Ale hned posílá zlobu na jiné? hned jí posílá k čertu.

tebi
hodnocení

Ano, ano, zase máte pravdu a děkuji;), smode.
smode2
To je v pořádku pane Milane. Ono je lepší si mnohdy zanadávat v relativním soukromí či jinde a ne přímo dotyčnému. Uleví se, a zároveň to nikoho nebolí (a je to bez následků) :)
tebi
hodnocení

Ale já to řekla vedoucí, že proč nemám směny v únoru, ta to hned odůvodní, potřebuji mít vše v cajku s předstihem, tam s tím moc hnout nejde- ve skutečnosti myslí na sebe, aby se s dotyčnou nemusela přít..jak už bylo řečeno, každý myslí především na sebe...

Pane smode, máte pravdu, ať si zanadává klidně zde, ale proč druhému ublížit a poslat ho k čertu.

tebi
hodnocení

Pane Milane, neznáte pozadí vztahu s hamižnou kolegyní - dost mě jednu dobu očerňovala před lidmi, protože jsem ji nepustila dvě směny, v té době já vydělávala 10 měsíčně a ona měla o dost vyšší důchod. Akorát ona si přišla ošizená..
Ale dál nebudu rozvádět...

Paní Tebi, vypište ze sebe všechnu zlobu, ať se zítra máte lépe, třeba i směny přibudou.

tebi
hodnocení

Jeeee, právě se vám podařilo mne pořádně rozesmát, tak to je super.:) Ono, všechno má své plus i mínus - nemám jen jednu brigádu, mám jich víc, takže mohu nabídnout sebe i jinde. I když cerpacka je odpočinková práce. Na ostatní mi nezbývá skoro žádný čas, občas jsem velmi unavená, potřebuji být i někdy doma, doma odpočívat, nebo něco dělat, práce doma jsou pořád hromady.

smode2
hodnocení

0x
Toto nelze moc řešit, neboť to nemá řešení. Zaměstnání je ta nejtěžší a nejméně efektivní možnost, jak přijít k penězům. Už z principu dělají zaměstnání všichni, tj. i ti hloupější - kterých je v každém kolektivu nejméně 80%. Tedy s 8 z 10 lidí se prakticky nedomluvíte. Je třeba to akceptovat, nebo jít jinam (kde to není ještě tak děsivé) a nebo si zařídit vlastní živnost - což je asi nejlepší varianta.

tebi
hodnocení

Máte pravdu, jen jsem ze sebe musela tu zlobu vypsat. Já nejsem moc odvážná, podnikat bych si nikdy netroufla, sama, s někým odvážným to by byla jiná. Jen ti odvážní jsou nedostatkové zboží:)

hodnocení

0x

@tebi - jak už bylo řečeno, každý myslí především na sebe

Po přečtení diskuze mám dojem, že vy na tom nejste jinak ;)

tebi
hodnocení

Ne tak docela- nemám problém vyměnit komukoliv směnu, když je to možné. Jenže lidé všeobecně moc ochotni nejsou. Hamižná kolegyně má vysoký důchod a dvě brigády, často má vyšší prijem než já s hpp, nad je doma 5! Ona je sama a všechny prachy rozhaze- kouří jak fabrika.Jenze tím, žeje v důchodu samozřejmě disponuje daleko větší flexibilitou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]