Nejste přihlášen/a.
No. já kdybych si chtěl vylepšit nízký plat prodavačky, (sakra, vždyť tu někdo tvrdil, že nástupní plat prodavačky je 25 tisíc) tak jdu pracovat jinam a nehoním nějaké brigády atd...
S Vaší věčně nespokojenou povahou úplně chápu, proč o Vás nestojí v Elektru ani v Baumaxu. Vy byste jim tam rozhodila naprosto všechno a všechny. A o takové šťouralky opravdu zájem nemají, to musíte sama uznat. Jaga.
Souhlas.
Nejde o závist, každý si chce urvat směny pro sebe, nebere ohled na ostatní a tak, aby to vyhovovalo právě jemu. Nic nového.
Jste podle Vašeho dopisu pořádný škarohlíd. Když se plánují dřív směny na benzince, naplánujte si je taky a pak se podle toho nahlaste v obchodě a vezměte si směny, kdy máte volno. Pokud se plánují dříve směny v obchodě, na té benzince si vezměte pak takové, aby Vám nekolidovaly se zaměstnáním v obchodě. Co je na tom těžkého? Lidé se vždycky mohou domluvit, prohodit si, proto mají přece pusu.
Z Vašeho příspěvku čiší zloba. Na čerpačce je závistivá důchodkyně, která Vám sebere směny, v obchodě jsou závistiví kolegové. Všude kolem Vás jsou samí závistivci, jen Vy jste jako lilie. Tak si zkuste najít jinou práci, když musíte pracovat se závistivci. Podle toho, co píšete, jste již starší, péče o nemocné děti Vám nehrozí, tak můžete hledat něco lepšího. Proč ne? Pokud máte odpovídající vzdělání a praxi, jistě najdete.
Jinak - pokud snad nemáte od mládí dosud nějakou hypotéku, měl by Vám teď ve starším věku plat a k tomu plat Vašeho manžela stačit. Děti už jsou přece zajištěné, ne? V tomto věku už můžete žít kapánek klidněji, než zamlada a není zapotřebí se pořád honit. Co byste ze života měla? Zajet si do divadla, na wellnes, na výlet...Nemusíte pořád jen pendlovat mezi benzinklou a obchodem. Jaga.
Pak přijde smrt, udělá škrt a je prd. Myslete na to, smyslem života není se pořád honit. I když pracovitost Vám chválím, ta mnoha lidem chybí.
Nezlobte se na mě za můj názor, ale připadá mi, že si nedovedete udělat pořádek ani v zaměstnání, ani doma. Neustále Vám někdo ubližuje.
Zarazilo mě, že s manželem jedete každý sám za sebe. Proč jste tak sobečtí? Vy nejste jedna rodina? Přece jste si kdysi slibovali, že budete spolu v dobrém i zlém a teď najednou snášíte každý do svého hnízda. Připadá mi to hodně divné. My máme s manželem jeden společný účet, se kterým můžeme ale disponovat oba. Je logické, že o velkých nákupech /třeba elektrozboží/ se předem dohodneme: Co myslíš, táto...?
Dokud se nenaučíte hospodařit oba spolu, ale snášet každý na svou hromádku, budete mít pořád málo. Navíc úplně zapomínáte, že život není jen o práci a hamounění, ale občas i o radosti. A až jednou budete mít konečně dost a budete si chtít nějakou tu radost taky užít, může být klidně pozdě. Nechci být prorokem špatných zpráv, ale je to opravdu tak. Jaga.
Proč hledat, jak to zařídit, když mám stovky důvodů, jak to nejde. Oni si to plánují a vy nikoliv?
Ach ta povaha česká, u některých...
Já si myslím, že to vidíte špatně. Najděte si někde nějaké povídání o EQ. Nezaměňovat, prosím s IQ. Tam bude chyba. Lidé vás prostě nemají rádi. Chodí do práce, aby se uživili, je to jejich chleba, ale vy ne a ještě máte spoustu výhrad. Tenhle přístup nemá s Čechy vůbec nic společného.
Ach ta česká povaha. V první řadě to máte velmi dobře nastevené-s manželem každý na svoje! jak pak vedete domácnost, vaření praní úklid-to si jako kadý vaří sám na sebe stejně takl pere-což asi když jdete z práce do práce, tak asi toto odpadá neboť na to nemáte asi sprk práci a mrzký peníz za ni čas!proto jsou pro vás všichni závistivci!
Vs...e se na práci rozdělte si platby v rodině mezi všechny výdělečné osoba a ŽIJTE !
Nohavica v písni Mozart to vystihl:
Když chceš vydělat, musíš na to srat,
musíš něco vydržet a furt nepyskovat,
bílý medvěd též nenadává za závěje a chlad.
Čerpačka si může toto nastavit, jak se jí zlíbí. Ostatní zaměstnanci zjevně chtějí vědět víc než týden dopředu, jak budou pracovat, mají svoje životy a svoje plány. Zatím to vypadá, že jste jen naštvaná, což chápu, ale i nespravedlivá. Všichni za něco můžou a něco závidí, jen vy ne. Ale tak to zcela jistě není. Oni tam pracují na hlavní prac. poměr, takže logicky se nebudou přizpůsobovat vašim zvláštním požadavkům.
Mimochodem, sloužila jste přes svátky, dostala náhrady za ně, to třeba zas záviděli oni vám, co jste urvala. Prostě v pracovním kolektivu tyto vášně bují, to je normální. Stěžovat si můžete leda na lampárně, zákoník práce zjevně porušen nebyl. Dny, kdy se to vám hodí prostě byly obsazeny kmenovými zaměstnanci. Příště to zas bude třeba jinak.
Tebi, pořád dokola píšete o závisti, ale já si mslm, že o závist nejde. Jde jen a pouze o prachy, čím více směn, tím více peněz. Proto asi ta kolegyně "urvala" všechny směny, nevidím důvod, proč by Vám je měla pustit.
Pane Smode, v pořádku, že jí chápete.
Sama píše: "jen jsem ze sebe musela tu zlobu vypsat."
Ale hned posílá zlobu na jiné? hned jí posílá k čertu.
@tebi - jak už bylo řečeno, každý myslí především na sebe
Po přečtení diskuze mám dojem, že vy na tom nejste jinak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.