Nejste přihlášen/a.
Jak byste zhodnotili obchodní dům Kotva v Praze, jestli je největší, nejznámější a nejatraktivnější stavba obchodního domu v naší republice na který můžeme být pyšní široko daleko?
Nevím jestli je to myšleno jako vtip, ale naposled jsem v Kotvě byl snad před 15 lety a už tehdy to byl hrozný skanzen - poloprázdné prodejní plochy, pronajaté třeba vietnamci, výprodeje, nějaké domácí potřeby, Bílá Labut podobně. Jestli to od té doby předělali nemohu posoudit nenašel jsem od té doby odvahu tam vkročit. V Praze je je určitě celá řada lepších obchodních center jak velikostí tak nabídkou obchodů, namátkou Palladium (přímo naproti Kotvy), Chodov, Letnany, Černý Most, Zličín, Anděl, Flora, Harfa a další.
Největší v ČR asi Westfield Chodov - přes 100 000 m2, kolem 300 obchodů (asi jako 3 Vaňkovky), velké mi přišly i Letňany nebo Černý Most
největší - dle m2 prodejních ploch NE v rámci Prahy, natož v České republice.
nejznámější - hodně suběktivní, možná pro architekty v rámci Prahy možná. Pro Olomoucáky to bude Šantovka, pro Brňáky Vaňkovka, ...
nejatraktivnější - suběktivní, pro starou generaci možná v rámci jejich vztahu s výběrem sortimentu v jejich mladším období
Dle Wikipedie
Kotva byla v Československu největším OD tedy v letech od otevření v roce 1975 do roku asi 90? nebo déle? Prodejní plocha 22 160m2
Bílá labuť byla v době svého otevření v roce 1939 největším a nejmodernější OD ve střední a východní evropě-prodejní plocha 15 000m2
Osobně jsem ve druhé půlce sedmdesátek jako návštěvník Prřahy byl v obou OD. Bílá Labuť mi přišla lepší , přehlednější ...ale to je jen mů skromný názor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.