Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je obchodní dům Kotva největší v ČR

Od: ivana* odpovědí: 8 změna:

Jak byste zhodnotili obchodní dům Kotva v Praze, jestli je největší, nejznámější a nejatraktivnější stavba obchodního domu v naší republice na který můžeme být pyšní široko daleko?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

14.01.23 21:54
hodnocení

2x

Ne.

ivana*
hodnocení

Ještě druhý obchodní dům se mi líbí.Bílá Labuť v Praze, je to něco úžasného dle Vás?

tonyx
hodnocení

2x

Nevím jestli je to myšleno jako vtip, ale naposled jsem v Kotvě byl snad před 15 lety a už tehdy to byl hrozný skanzen - poloprázdné prodejní plochy, pronajaté třeba vietnamci, výprodeje, nějaké domácí potřeby, Bílá Labut podobně. Jestli to od té doby předělali nemohu posoudit nenašel jsem od té doby odvahu tam vkročit. V Praze je je určitě celá řada lepších obchodních center jak velikostí tak nabídkou obchodů, namátkou Palladium (přímo naproti Kotvy), Chodov, Letnany, Černý Most, Zličín, Anděl, Flora, Harfa a další.

doplněno 15.01.23 23:40:

Největší v ČR asi Westfield Chodov - přes 100 000 m2, kolem 300 obchodů (asi jako 3 Vaňkovky), velké mi přišly i Letňany nebo Černý Most

hodnocení

0x
Bílá labuť dávno není, co bývala. Nedávno jsem tam byla a viděla jsem v jednom patře fitness. Bylo tam plno a cvičily i matky s kočárkem vedle sebe :-D. Šla jsem pěšky ze shora dolů a přístup byl akorát do toho fitka a pak úplně nahoře do restaurace. Jinak do ostatních pater nebyl přístup. Takže nevím, co je v jiných patrech. Asi nic. V přízemí je nově Electro World. Poběží za pár dní seriál Zlatá labuť. Tak uvidíme, jak to tam kdysi vypadalo, když my na světě ještě nebyli.
doplněno 15.01.23 11:29: A do přízemí byl přístup.

poiuztre
hodnocení

0x

největší - dle m2 prodejních ploch NE v rámci Prahy, natož v České republice.

nejznámější - hodně suběktivní, možná pro architekty v rámci Prahy možná. Pro Olomoucáky to bude Šantovka, pro Brňáky Vaňkovka, ...

nejatraktivnější - suběktivní, pro starou generaci možná v rámci jejich vztahu s výběrem sortimentu v jejich mladším období

ivana*
hodnocení

Proč říkáte atraktivní obchoďák pro starou generaci, copak dnešní obchoďáky jsou něčím odlišné, když sortiment je podobný?

poiuztre

V předešlé době tam byl sortiment jiný, byly tam třeba deodoranty...

hodnocení

0x

Dle Wikipedie

Kotva byla v Československu největším OD tedy v letech od otevření v roce 1975 do roku asi 90? nebo déle? Prodejní plocha 22 160m2

Bílá labuť byla v době svého otevření v roce 1939 největším a nejmodernější OD ve střední a východní evropě-prodejní plocha 15 000m2

Osobně jsem ve druhé půlce sedmdesátek jako návštěvník Prřahy byl v obou OD. Bílá Labuť mi přišla lepší , přehlednější ...ale to je jen mů skromný názor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]