Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc lidi volili babise?

Od: tamirak odpovědí: 197 změna:
Proc tolik lidi volilo babise?

197 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

22x
Protože má nejlepší předpoklady být skvělým prezidentem.
break
Například který?

break: Je to přece krizový manažer, který se bojí veřejnoprávní televize, odmítá polovinu národa. Bojí se názorových oponentů. Bojí se všech. Ale chtěl by domluvit mír *smich* Zbabělec, lhář a ukňouraný psychopat, stejně jako Zeman.

racio

To bylo včera vidět ve volební diskuzi pořádané Deníkem. Koktání, třepání, zloba, neschopnost "normálně" odpovědět na jedinou otázku ... on chce válku, on vám zvýší daně ze zahrádek, on dělal v NATO jenom zapisovatele, on je vládní kandidát, bývalá Jugoslávie a Ukrajina nejsou v Evropě ... poprvé jsem snad viděl Petra Pavla se smát, o moderátorce nemluvě.

zmizíče - které veřejnoprávní televize?

lojza
hodnocení

17x
Protože je demokracie a lidé si můžou volit koho chtějí a prostě si myslí že bude lepší. Chápete to?

Potíž je v tom, že 80 % lidí, kteří volí prezidenta, vůbec nezvládají běžný život a podle toho ta jejich volba vypadá.

sisi, to jste ale přehnala, páč já znám spoustu lidí, kteří bylu u voleb a zvládají svůj život OK. Třeba u nás 72,1% osob volilo, a vesnice vzkvétá..

A koho volili?

Všechny kandidáty,

nejméně 4 hlasy, nejvíce 134, 129, 66, 31, 11, 7, 7, 4.

ahoj*
hodnocení

13x

Petr & Pavel to bude mega jeste pruser :)

Aby se nekdo v kampani oslovoval General Pavel, no sorry jako.

Ja bych kandidatum nechal predepsat IQ testy.

jendad
Přesně. Oligarcha a komunistický rozvedčik. To je výběr.

Agent KGB a CIA v jedné osobě je zárukou blahobytu.

makak
Ještě dělá pro mossad, tak bys měl vedet
etana*

Copak kandidátům, ale voličům :)

hodnocení

9x

Protože umí hodně slíbit - a nikdo jiný vám nedá, co on slíbí...

doplněno 14.01.23 16:56:

Ale z výsledků bych spíše přidal k zamyšlení druhý dotaz - jak může sehnat někdo 100tis podpisů, a pak jej přijde volit jen 30563 lidí?

doplněno 14.01.23 17:04: áha - tak opravuji - nasbíral 37 tisíc
kveta1
Protože podpisem petice člověk pouze souhlasí s tím, aby dotčený mohl kandidovat. To nemá nic společného s tím, koho kdo bude volit. Letos byl můj podpis na třech peticích.

hodnocení

7x

Možná proto, že proklínání pražskou lůzou je to nejlepší doporučení ..

Na vesnicích se mají většinou lidi rádi a většinou si všichni pomáhají.Nenávist tam není.Zeptejte se třeba svých příbuzných, určitě nějací bydlí také na vesnici a nejsou všichni z Prahy.

To mne nemusíte říkat, já jsem z vesnice;)

To řekněte těmhle

Proc lidi volili babise?
Proc lidi volili babise? #2
etana*

Na vesnicích se mají většinou lidi rádi a většinou si všichni pomáhají.Nenávist tam není.

Jo, to sedí.

Na vesnici jsem dost dlouho bydlela, mám leckde plno známých, těch, co z vesnic pocházejí nebo v nich stále žijí. Takové vztahy jako tam nejsou ani v horrorech. Stovky let trvající, stále živené křivdy, závisti, naschvály, pomluvy a občas donesený talíř koláčů (aby dárce obhlídl, co má obdarovaný u baráku nového). Jednou za čas v hasičárně společně popijou (a poperou). Však literární i filmová díla jsou leckdy pěkně popisná.

Já nevyvyšuji ani městské lidi ani vesničany, obě kategorie mají svůj půvab i účel, poněkud nechápu nadávky pražákům (z nichž už většina jsou náplavy právě z těch vesnic), bydlí tu i pár blbců (viz ukázky), ale i statisíce úplně normálních, upracovaných lidí...co sakra máte všichni za problém? Když nesvedu volby, co se mi nelíbí na důchodce (nebo mladé), tak na město či vesnici. Hlavně se zbavit vlastní zodpovědnosti a najít viníka. Proto je stát v takové prdeli, v jaké je. Za to nemůže politika, ale jeden občan vedle druhého. Bez výjimky. Buď je sám hamižný, hloupý nebo líný anebo není, ale sám nic neudělá proti špatnosti. Jinde po světě ve vyspělých civilizacích je to o chlup lepší (fakt o chlup), většinou tam, kde lidé pochopili, proč žijou - že ne kvůli svému těřichu nebo jen jako kanonenfutter nějakého oportunistického kariéristy.

Oportunistický kariérista a profesionální zrádce - bych doplnil.

"Takové vztahy jako tam nejsou ani v horrorech. Stovky let trvající, stále živené křivdy, závisti, naschvály, pomluvy a občas donesený talíř koláčů (aby dárce obhlídl, co má obdarovaný u baráku nového). Jednou za čas v hasičárně společně popijou (a poperou). Však literární i filmová díla jsou leckdy pěkně popisná."

Pani @etano právě jste přesně popsala náš (můj) panelák ve městě*smich*

etana*

Ve vašem paneláku se ale lidé mění, kupují a prodávají byty...křivdy se občas rozpustí právě tím stěhováním. Ale já psala o tom, že idealizovat si jednu nebo druhou entitu je pitomost.

break
Bez rozdílu je to všude stejný

Dvě sousední vesnice, jejich děti chodí do stejné školky, či školy, na pivo chodí chlapi navzájem, hasiči spolu soutěží, ženská cvičí v sokolovně..

a kouknu na výsledek, jedna vesnice zvolila pana Babiše, druhá pana Pavla..

Tak jak je to s těmi vesnicemi?

jendad

Milancukrař .

V jedné vesnici Babiš dává lidem práci a v druhé jim prodává své výrobky *smich*

Jeníku, tak to asi nebude, ale v neděli dopoledne, u kávy jsme to probírali, proč to asi je, když se známe navzájem...

jediné nás napadlo, že tam co vyhrál pan Babiš, volilo více osob paní Nerudovou..

jendad

Milancukrar

Vy to berete moc vážně . Vždyt je to směšné . Dva kariéristní komančové se perou o hrad . Pro mě žádná volba . To opravdu nemáme nikoho lepšího *nevi* Navíc oba zastupují stejné zájmové skupiny (oligarchy) .

etana*

Jak Pavel zastupuje oligarchy? Konkretizujte, prosím, pokud možno na základě nějakých doložitelných faktů. Děkuji

smode2
Paní Etano, celý Váš příspěvek lze popsat jediným slovem: "Zdroj?" :-D nevím však, zda tím někoho potěšíte :)
jendad

etana

e15.cz/...

Navíc Pavel a Danuše jsou kandidáti vládní koalice . To jsou ty strany co zrušili progresivní zdanění (chybí 400 miliard) . No a teď budou sockám zvedat DPH , aby zaplácli rozpočet . Což se jim nepovede a ještě více potopí ekonomiku zdražováním.

archiv.hn.cz/...

Problém je , že těm co zvýšili příjmy , tak to nevrací do spotřeby . Víc chleba , aut , benzinu nezkonzumují . Naopak nakupují zlato , akcie , nemovitosti . Jenže ekonomiku dělá masová spotřeba jak ukazuje krásně USA . Tam mají progresivní zdanění , vyšší korporátní daně a obce jsou financovány z daní z nemovitostí . Ono totiž většinu nemovitostí vlastní horních pár procent a to jak v USA , tak u nás nebo rusku , či číně . Tím že zdanujete bohaté , tak vracíte peníze zpět do ekonomiky . Tím že jsou nízké spotřební daně , tak levně postavíte , nakoupíte atd. a vzniká masová spotřeba a tedy rust životní urovně (pruměrná podlahová plocha v USA je třikrát větší než u nás) .

U nás je to přesně naopak . Kapitál má minimální zdanění a naopak je zdaněna spotřeba (kolonie) . Oba kandidáti toto v žádném případě nechtějí měnit . Logicky patří k horní vrstvě a současný systém v čr je nezajímá a řešení neposkytují a ani nemohou. Rozumné řeči měl vcelku Fischer .

Jendo, vážně, to každý cítíme jinak. Pro Vás žádná volba, když si počkáte 14 dni, tak zjistíte, pro kolik lidí to byla volba a pro některé vynikající volba.

Již procento voličů značí, že to je důležité. Asi lepšího nemáme, když nám zůstali tito. Taky lze říci, že ti dva nejlepší se utkají ve druhé volbě.

.Navíc Pavel a Danuše jsou kandidáti vládní koalice****i kdyby byli, co je na tom špatné? Kdyby hnutí ANO vyhrálo minulé volby, tak by pan Babiš nekandidoval?

Když píšete o danění, minulý týden mluvil odborním na daně (z cizí školy) a sdělil,: Buď můžete zdanit práci, nebo spotřebu.

Buď lidem dáte větší daně, nebo lidem zdražíte to, co kupují.

Co byste raději?

etana*

jak to může měnit prezident? Nepletete si ho s carem? Chápu, že posledních deset let, po které si prezident vytíral ústavou ...víte co, se to může jevit jako norma, ale není tomu tak.

nox®
Nebylo by špatné přestat opakovat lež, kterou Babiš točí jako kolovrátek, že Nerudová nebo Pavel jsou vládní kandidáti.

Koukám diskutér jendad je přesvědčen, že prezident ČR může cokoli si vzpomene. Evidentně naprosto nezná prezidentské pravomoci a jen plácá své (chybné) domněnky. Jo a mimochodem, jestlipak víte pane jendo, kdo prosadil nedávnou daňovou reformu? No přece Babiš se Schillerovou. Ale může za to současná vláda :-D

Noxi, nějak netuším o co vlastně jde, ale co já jsem pochytil z rozhovoru, tak Pavel volil spolu, je s nima spokojený a spolu mimo jiné podpořilo Pavla. Co na tom vidíte lživého,že je ruka v rukávu? Ano Pavel nekandiduje za spolu, to je fakt. Ale jedná se spíš o formální stránku věci. Případně je to jen slovíčkareni (vládní/provládní)a na podstatě věci to nic nemění. Ve výsledku je to vlastně jedno, protože spolu na ferovku říká, že je prezident netrápí a vetovat může jak chce. Takže maximální vliv je například při jmenování. Víc z té funkce vytěžit nejde, co se týče exekutivy.
jendad

Milancukrař .

Buď mužete zdanit spotřebu a nebo práci .

To je ta propaganda bankéřu (horních pár %) . Ono totiž nevynáší práce , ale majetek (tak je to všude na světě ) . To že navrhují že zdaníme spotřebu a práci , znamená jen že stát financuje nižší třída . Ale většinu HDP(zisku) spolkne vršek pyramidy . To vám samozřejmě neřeknou . Jen vám média meldujou , že nejlepší je zdanit spotřebu .

Kdyby chrěli , tak mají bezproblému vyrovnaný rozpočet . Ale nechtějí . Za prvé nechtějí danit sami sebe (bohaté) . Tudíž nehovoří se o progresivním zdanění , vyházení vyjímek u korporátního zdanění a už vubec majetky . Za další dluhy státu jsou nejlepší dluhy . To znamená , že bankéři vlastně pujčují státu (většina dluhu patří bankám) . A první kdo přijde na řadu jsou vždy banky (očešeme , zdravotnictví , duchody , zavedeme školné) .

Za další financování kraju a obcí . O tom se vubec nemluví . O plýtvání a přihrávání zakázek netřeba mluvit , dotace atd . Nikoho to nezajímá (pod svícnem je největší tma) . Byl zamítnut návrh aby tohle mohl kontrolovat nejvyšší kontrolní uřad - proč asi? . Protože všichni zastupitelé a podnikatelé si chtějí smočit prsty . Ano určitě tam jsou šikovní lidé a dělají to poctivě . Ale 90% lidí to dělá kvuli penězum (zaměstnání) . Proto si zvyšují platy a rozdělují peníze ostatním . Je to normální . Za všim jsou peníze a tak je to správně . Ale má to být nastaveno tak aby to pohánělo systém a nikoliv likvidovalo .

Orion . Samozřejmě vím , že zrušení superhrubé mzdy zavedl Babiš a odklepla to ODS . Proto říkám , že jsou to oligarchové co táhnou za jeden provaz . Jen vám tady mávají červeným hadrem a vy se mužete sbřídit a řešit hovad ...

A ano prezident je v principu kladeč věncu. Babiš to má za pár (68 roku) , ten už předseda vlády nebude.

nox®
Jde právě o to pojmenovat věci správně. Slovíčko sem, slovíčko tam a máme tu jednu z nejsilnějších dezinformačních scén v historii. Pavel je nezávislý kandidát opřený o podpisy lidí. Tečka. Vláda pouze vyjádřila podporu těmto kandidátům. Tečka. Jestli se někomu něco líbí nebo nelíbí je věc úplně jiná.
Ale proti tomu já nic nemám, je to tak. Ale že je provládní je taky pravda.

jendad
hodnocení

6x
Protože byl 8 let ve vládě za dob ekonomického růstu. Pavel je voják a mám pocit, že lidé nechtějí válčit. Asi to hodili na protest vládě a Bašta je odradil, Danuše se ukázala jako slabý kus.

hodnocení

5x

Ptal jsem se prarodicu koho budou volit a proc. Dostal jsem odpoved: Babise, protoze nam dal 5tis kazdemu extra k duchodu. A Takhle bohuzel premysli valna vetsina duchodcu.

etana*

Tomu nevěřím, vždyť přeci důchodci jsou tak blbí, že si nic nepamatují, ten pětilitr dávno zapomněli.

ale on přece jezdil po okolí a důchodcům to do hlavy mlátil několik let - "já můžu za to, že máte vyšší důchod, ostatní můžou za to, že máte drahý jídlo"...

jendad
Teď jim petikolka nasypala. Neměli by spíš volit generála?

Ale tím se nikdo nechlubil... Chlubí se tím jen Babiš (čímkoliv, co je pozitivní) - a to ani nemusí být jeho přičiněním. Bohužel málokdo vidí ty negativní věci jejichž je původcem. Lži stokrát opakované se stávají pravdou - a toho se drží.

ahoj*

Babis dal i zivnostnikum. Bohuzel, ti co dostavaji, casto degeneruji a ztraci usudek.

neu

Přesně. Dotace jsou základ EU.

AB jsem nesledoval, ale jedno z jeho pozitiv je prý odmítání eura.

ahoj*

Ja bych ho nechal vyhrat, sliboval jak vyresi CEZ. :))

Ted se na tom bude vozit po Pavlovi a stane se Premierem? :)) A bude to nejlratsi prezidentstvi v historii CR

hodnocení

5x

Nechtějí válku?

makak
Jenom aby ten Andrej nebyl taky skrytý banderovec, ze slovenska je na ukrajinu kousek...

Většina Slováků je proti pomoci banderovcům. Asi ještě někteří mají paměť ..

hodnocení

5x

Asi proto, že se bojí války a generál jim ty záruky, ani naději nedává. Jen bych ráda viděla, jak ti, co by nejraději všechno řešili vojensky, šli s nadšením bojovat.

break
Proč by měl zatáhnout Česko do války? Protože je voják?

Ano, bude podporovat fialovou vládu ..

break
Takže typický připosraný čecháčství. Proto se tady za tři desetiletí nikam nic neposunulo dobrým směrem. Pořád se jen čumí dozadu jak bylo dobře a hlavně ať se přes náš nic nepřežene.

Můžete v pohodě nastoupit bojovat za banderovce. Prezident (starý) Vám slíbil amnestii.

Ra, nech se už s těmi banderovci vyšetřit.
Protože nacpat je úplně všude, to je na doktora. Doporučuji Chocholouška.
break
Ta: to by bylo určitě fajn dobrodružství. Třeba Wehrmacht měl moc hezky uniformy, ale když jsem po tom pátral, tak ten banderovskej kroužek byl nějak v roce 1956 rozpuštěn pro velkou neúčast. Tak jestli ty si nepleteš Wagnerovce a Banderovce. Tu historii tady tak nějak mícháš jak boršč, to by mě to ani nepřekvapilo.
break - celý problém je v tom, že co tu píše Ra není historie, alébrž jeho přání. Jeho vidění světa. Bohužel zcela mimo realitu.
break
Jenyku: kdepak. Ten člověk vidí naopak pod pokličku světových problémů, šíří osvětu a chce nás denacifikovat v míru než to budou muset udělat rusové. Je jako ta hipísačka , co při protestech proti válce ve Vietnamu dávala vojákovi květinu. Už tu položil nekonečno otázek a osvětlil nám tím historii , která začíná po roce 1918. Předtím lidé stavěli katedrály a malovali obrazy .
Číst jeho příspěvky je opravdu pohlazení po duši. Ra252 na hrad! On už zatočí s banderovci *srdce*
Když ono přes rudé brýle se na svět dívá špatně.
A když ještě je veškeré osobní myšlení potlačeno a řízeno styčným důstojníkem z Moskvy...
neu

Proto nám teď bude v rámci vyváženosti velet styčný důstojník z Pentagonu.

A ještě klasický vtip do všech režimů:

Kdo je kariérní guma? Ten, koho v době míru živíš, aby tě v době války poslal na frontu.

break
To je bolševická propaganda , že to vyhraje Pavel.
Vyhraje to Andrejko. Zase bude dobře. Aspoň na začátku. Na všechny se dostane, Koruna zůstane a úroky se sníží.
No, a pak to tu půjde hezky do prdele...
michalverner
Break...do háje to půjde s jakýmkoliv kandidátem.

Michale, proč myslíš, že to pujde do háje s jakýmkoliv kandidátem?

Samozřejmě, ať vyhraje kdokoliv, vždy se najde dost velká skupina lidí která bude maximálně nespokojena. Ale ať už vyhraje kdokoliv, vždy to bude lepší než to, co tam je teď.

break
No, pokud podle Babišova receptu začneme inflaci hasit kerosinem a národ si zase v bankách udělá vingl, tak to bude žůžo až ta bublina praskne...
jendad

Break . Inflaci v současnosti dělá vláda . Ta si pujčuje 400 miliard a leje je mezi lidi . Místo aby zvedla daně a stáhla ty peníze z ekonomiky . Samozřejmě od těch co mají peníze. Zvedat DPH je nesmyslné a jen to postihuje nejchudší a zároveň tu inflaci zvedá . Tudíž použít ty běžné daně co se používají na západě.

Jinak Pavek nebo Bureš není rozdíl . Oba dva jsou to komunističtí kariéristi . Tragedie co se děje 30 let po sametáku.

michalverner
Jenyk...naše zem je pomalu ale jistě na úpadku,životní úroveň obyvatel se snižuje,stát nic nevytváří,státní dluhy rostou a nedají se splatit,vláda plánuje dluhy další,další plánování solidarity na kterou nemáme... s tím nic nezmůže Babiš ani Pavel.Oba budou jen figurkou.Pokud vyhraje Babiš tak bude jen handrkování s Fialou který si bude stejně dělat co chce a pokud vyhraje Pavel tak ten bude se vším co udělá Fiala souhlasit.

Čí figurkou budou?

break
On není problém tolik ve vládě jakožto v samotných občanech. Za úpadek si můžou lidí sami nehledě na to, koho zvolili...
michalverner
Jenyk...nemyslím něčí.Myslím to tak,že budou jen figurkou co se ukáže jednou za čas v televizi,konstatuje skutečnost,položí věnec,třeba i řekne svůj názor který ale stejně nic neovlivní.Prostě kde nic-tu nic.
break
A jak nás těmi věnci dostane Pavel do tý slibovaný války?

Michale, jak z toho tedy ven?

michalverner
Break...místní fabrika zavřela jelikož nemá na energie.Dělníci propuštěni.Za to si majitelé a dělníci mohou sami?
break
A vláda za to může? Nevím co to bylo za fabriku a jakto že si nemohla dovolit zatáhnout za energie? Třeba mohli třeba ne. Vždy každý nese svůj díl viny. Přímo i nepřímo...každý z jednotlivců může zabránit krachu a ztrátě práce aniž by čekal na cizí pomoc.
michalverner
Toto jsou následky špatného vládnutí.

místní fabrika zavřela****která to je?

Děkuji

jendad

Teď už je pozdě . Vsadili jsme na porážku ruska , takže levno už nebude . Musíme válčit do konce a vyhrát. Jiná cesta už není . Mosty jsou spáleny ;) Bylo rozhodnuto

break
Michale: jiný fabriky jedou. Buď si vymejšlíš nebo šlo o špatně vedenej podnik.
nox®
Není to pravda, ale mohla by být...
ne*

Jaká fabrika?

Proc lidi volili babise? #3
jendad - jako že porazíme Rusko?
break
Botas neustál zdražení materiálu, oslabení exportu , málo kvalifikovaných dělníků a zdražení energií byla jen poslední kapka.

tebi
hodnocení

5x
Babiš nemá rád Fialu- takže tím to u mne vyhrál. Ne že bych byla nějakým skalním příznivcem. Jenže z mého pohledu nebylo koho volit.

Tak jsem proběhl několik českých i zahraničních tiskovin, zatím jsem nenašel článek, chválícího pana Babiše.

ben®

tebi - to jako fakt? Jeden nemá rád druhého? To máte opravdu nízké požadavky na prezidenta.

tebi
Nízkými požadavky to není - Babiš není ok, Pavel není ok, Nerudova je tragédie. Neměla jsem z koho vybrat, volila jsem to menší zlo.Z mého pohledu..Ostatní nemělo cenu volit, bylo jasné, že šanci nemají ..
etana*

Výborně, to je logická úvaha jak víno.

Letos byli na výběr celkem kvalitní kandidáti z všemožnými minulostmi, názory a sliby. Vůbec ale nevím proč, stačili dva, vyhlásili by "mám rád, nemám rád" a bylo by po dilema. "Nemám ráda Fialu, protože jistě jen on může za můj zpackaný život", případně "Mám ráda Fialu, protože on nemůže za můj zpackaný život". A ušetřila by se spousta peněz, elektřiny za televizi a internet, vztahů, narušených rozdílnými názory a místa na poradně, kde se furt omílá to samé.

michalverner
Etana...Fiala nemůže za něčí zpackaný život.To je Váše (kulantně řečeno) dezinformace -jinak také lež.Fiala může pouze za klesající životní úroveň.

Pane Michale, já se domníval, že každý pochopí příměr paní Etany.

Ano, opět jsem se zmýlil.

protozeproc
hodnocení

4x

Protože Čížci z Čech nemají rádi Slováky. Moraváci jsou konzervativnější a zvyklí na Slováky, vlastně jižní Morava je jich plná. Asi je jedno, zda vládne Moravákům cizinec z Čech nebo ze Slovenska.

break
Na hradě byl jen jeden Čobol , tak se to musí vyvážit...
pmvddgh
Já myslel, že byli dva Masaryk a Husák?
Masaryk nebyl rodu slovenského, alébrž rodu moravského.

jenyku - to by Vám v Kopčanech dali ..

pmvddgh

@jenik Myslel jsem to mimo původ rodičů, se Masaryk narodil se asi na úzení dnešní Moravy na Slovácku v Hodoníně. Obyvatel Slovácka je Slovák/Slovačka, obyvatel Slovenska je Slovák/Slovenka. Tak či tak to byl Slovák. Proto taky Masaryk nerozlišoval mezi uherskými a moravskými Slováky, což byl jeden z důvodu vzniku Československa.

Ovšem v Kopčanech na Slovensku má rodný domek ..

Ovšem přiznejme si, že s Masarykem je to kdovíjaké. Jeho matka byla vesnická hlupaňa, otec alkoholik a nejdnou tento synek mohl studovat ve Vídni? kdoví jak to bylo!

liska5

Právě to otcovství je sporné. Tehdy tudy projížděla vídeňská vrchnost.:-D

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, protože chtějí mít Monike první dámou . Zdravím!

doplněno 14.01.23 17:46:

A teď čtu, že už zase fňuká a vyvolává soucit, že prý bude oběť podrazu a že neví proč je zlo . Pozor - ten člověk něco ošklivého chystá!

doplněno 21.01.23 13:27:

A už je to tady. Lhaní, že "pětikoalice"má svého prezidentského kandidáta a dobře načasovaný údajný útok na Monike, za který může kdo asi? Ale on to vydrží a neodstupí.

idnes.cz/...

ahoj*

A to je vetsinkocka nez Pavlova

007cz
Když je řeč o Monike, co myslíte, stydí se za svého muže, nebo je na něj pyšná?
ben®

007cz - co si Monike ve skutečnosti o něm myslí nevím, ale jestli není zcela hloupá, tak mu pravdu neřekne .

makak
Pokud mu záleží na tom nejcennějším co má,tak by měl asi kandidaturu vzdát...
ben®

makak - aby za tím nebyl (pro pana Babiše všehoschopný) pan Prchal .

007cz
21.01.23 20:16
makak
To určitě nebyl on. Je teda trochu divný, že Monike přijde ve čtvrtek nabojnice a v pátek ji vezme na plné náměstí lidi...
ben®

Dnes jsem četl takový komentář, že Monike měla štěstí, že dostala náboj s obálkou. Mrázek ho dostal bez obálky .

okolik

Bene, to je fakt dnes se šetří všude i papírem.;)

hodnocení

4x

pro break : víte, ono se všechno hodnotí lépe z tepla domova, ale kdybyste měl opravdu jít někam do zákopů, za každého počasí , promočený, unavený, tak by to bylo jiné / třeba se dnes válka vede jinak /. Možná jste jako ti SILNÍ mladí, co při cestě z diskotéky rozkopou odpaďáky, urážejí u aut zrcátka,mají přebytek energie, kterou potřebují vybít. Nerada bych vás urazila, ale kdybyste byl starší a měl děti, třeba byste to viděl jinak. Myslím, že my vojensky nic neovlivníme, jen by bylo víc něšťastných dětí a vůbec lidí.

break
To jsou hloupý řeči, že nás voják zatáhne do války.
Nejsu zas tak mladej , na diskotéky nechodím, bordel nedělám.
Ale jsem si jistej, že vyhraje Babiš.
michalverner
Já to vidím jinak.Lidé jako p.Pavel nebo break u nás válku nechtějí a mají z ní také strach.Tito lidé však volí cestu "výpalného". Sponzorovat jiné kteří za ně budou umírat a oni budou velet a radit z obýváku. Můj názor je, že jde o zbabělost nejtěžšího kalibru popř. vy××××nost.
Raději budou posílat peníze na granáty.Pokud granát zabije rusáka tak se budou plácat po ramenou že je to díky nim.Pokud granát dopadne např. omylem mezi civilisty tak oni za nic nemohou protože vlastně nestřílejí.
break
Čoveče Michale, to je zapeklitá situace. Jak z toho vybruslit aby zavládl světový mír?
Kdybych to býval byl věděl, tak bych býval byl volil jinak. Vůbec mi nedošlo, že těmito volbami ukončíme válku na Ukrajině.
Pro začátek zruším sipo na Ukrajinu , aby ubylo peněz na granáty. A posílám do Kyjeva písničku. Třeba tu od Marlene Dietrich Sag mir wo die Blumen sind.
007cz
Pokud by p.Baštovi těsně neuniklo vítězství, mohl by odvolat Putina. Máš pravdu break, bude to těma volbama.
michalverner
Break...dělejte si co chcete.Já pouze konstatoval váš přístup k věci který osobně považuji za zbabělost a vyč×××nost.
break
007cz Pámbu s námi se všemi. Teď místo blahobytu nás čeká vojna s Rusem. A my srabové hrdinně položíme životy za pana prezidenta a Štěpána Banderu!
Jdu se rozcvičit na diskotéku a cestou převracet popelnice a ukopat zrcátka ...
break
Michale : nikdo mi neřekl , že nevolit Andrejka je zbabělost. Jednal jsem z lehkomyslnosti.
Ale dostanu odpověď jak se do ty války dostaneme?
makak
Bože tka Pavel je vojáky tak je jasné že hned vyhlásí Rusku valku,ne? Kdyby volby vyhrál aspoň nějaký pekař, mohly být levnější rohliky...moment, jakto že to Andreje ještě nenapadlo?
break
Ještě, že nekandidoval Robert Rosenberg...
makak
To by zabolelo...
007cz
S Robertem se chystá kompro na Andyho, prej to nebude fotomontáž.
michalverner
Break...pokud vím tak vláda hovoří že ve válce již jsme.

jiofa
hodnocení

3x

Tak budeme mít patrně prezidenta generála,výborně. Rarita s Rumunskem. Bůh s námi.

ben®

jiofa - nebo osobu, která se bude pohybovat mezi soudem a Hradem .

Lůza vymyslí další lež?

nox®
ra252: Můžete začít.
007cz
Soudruh se zase trefil, lůza už měla projev. Jen kousek toho projevu byl v angličtině, takže p. Aleně někdo musí část těch lží přeložit.

007cz
hodnocení

3x
Protože Sáblíkové slíbil stadion, zná fšecky prezidente a Ergodana.
dylin
I včele a motýle ho milují :-D
break
Andy je hrdina! Bohatým bral a chudým mával !

jiofa
hodnocení

2x

Jednu výhodu mají oba dva. Nebudou si v duelu vyčítat komunistickou minulost. To jsme to po více jak 30 letech dopracovali.

liska5

Oba totiž byli v něčem dobří a jinak než se stranickou legitimací by profesních úspěchů nedosáhli. Co si o tom mysleli, to se nikde nepíše. Taková byla doba.

mathew
hodnocení

1x

Tak se jich zeptejte, akorát se asi skoro nikdo nepřizná, protože se stydí a ten zbytek bude reagovat stejně jako Babiš.

glp
hodnocení

1x
Protože mladí lidi nejdou volit a důchodci ano.
Žijeme V době kdy důchodci dostávají 20tis+ zatímco pracující se mohou sedřít aby zaplatili právě tyhle důchody. A takový důchod mají díky Babišovi, takže ho s radostí jdou volit v naději, že opět dostanou přidáno. No a my ostatní si rovnou můžeme jít shánět druhou a třetí práci
ahoj*

A general sel na slofika

Proc lidi volili babise? #5
jendad
Na důchody se dává u nás 8% z HDP. V Rakousku je to 12% z HDP. Německo, Francie obdobně. Opravdu si myslíte, že si užívají?
podlipska.blog.idnes.cz/...

Někdo vidí jen důchody, ale to, že ti lidé celý život většinou pracovali a přispívali do rozpočtu, to již nevidíí, spíše NECHTĚJÍ vidět, Nejraději aby každý kdo odejde do důchodu den před 1.výplatou důchodu zemřel?!

Jistě autor této odpovědi má - měl zodpovědné rodiče, kteří nečerpají důchod, ale žijí jen a pouze z uspořených peněz?!

glp : kdo jste? Představuji si vás jako mladého, ambiciózního muže zvyklého žít z víc jak 16 000,- Kč, nebo i z těch 20 000,- Kč. Průměrný důchodce celý život pracoval, odváděl nemalé částky do rozpočtu,aby jeho rodiče a prarodiče ještě mohli žít a nemuseli čekat, až pojede vlak, který by jim pomohl uvolnit místo pro mladé. Vaši rodiče a prarodiče, pokud jsou 2 a mají oba důchody, tak jim není špatně, určitě mohou jet do lázní, na dovolenou, ale pokud je jeden, tak to je složitější. Dnes mladí mají jiné nároky než důchodci, tak jim nezáviďte a zkuste si představit sám sebe jako jednotlivce v důchodu. A pokud chcete remcat, tak jděte volit, je to přece jen vaše budoucnost. Pokud vyhraje ten, kterého jste nevolil, pak si stěžovat můžete.

id
Glp, proč jako mlaďoch máte jen jednu práci? Děsí vás představa, že si budete muset najít ještě brigádu? Když něco umíte lépe než druzí, dělejte sám na sebe a budete za vodou. Ale jestli milujete své pohodlí a 8mi hodinovou pracovní dobu, tak neremcejte.
Málo které období v mém životě jsem měla příjem jen z jednoho zdroje. I nyní v důchodu nespoléhám jen na Babiše. Tak vytáhněte ruky z kapes a snažte se, práce je dost.

@glp - zatímco pracující se mohou sedřít aby zaplatili právě tyhle důchody
Máte recht, "dědeček a babička ujídaj´ nám chlebíčka". Co byste navrhoval - sebrat důchody, povinný "odchod" do tří dnů po dosažení důchodového věku, nebo humánně likvidovat jako drůbež s chřipkou? *blee*

break
Mladí hlavně nejdou makat a čekají až jim do huby přiletí pečení holubi.
makak
Ale holubi nikde...a proč? Protože jim je snědli nenazrani důchodci!
ahoj*

Fakt je, že pracující i osvč (§6, 7) ze své práce odvede na důchody důchodcům přesně 28% ...

Takže příjemce důchodu (diesel i lenulakr pobírají důchod, což jde vidět i z názorové skladby) bude volat, jak celý život dřel a že má nárok a volat po zvýšení renty a naopak pracující udělá maximum pro to, aby tuhle čím dál víc neudržitelnou show platit nemusel (Šedá ekonomika, práce načerno + současně podpora v nezaměstnanosti dávky, snaha o invalidní důchod ve 20 letech)...

počítám: Zdrav. 13,5+ socpoj 31,3+ DPFO 15 = 59,8 % zdanění, zbyde mi 40,2% :))

Když si půjdu koupit něco, zaplatím DPH 21%, takže jsem ze 100% na zbytku 35,8% z mé práce - to znamená, že mi 2/3 oholil stát (chudým pak méně díky slevě na dani, bohatým více protože mají+8% zvýšenou daň).

Jsem zvědav, koho budou holit, až práci budou konat roboty (roboti).

Za mě tady chybí jasná páka na to, aby se o seniory dílem postarali i jejich vlastní potomci..

jendad

Ahoj . Přesně jste to popsal . U nás je obrovsky zdaněn ten kdo pracuje . Naproti tomu kapitál minimálně a nejvíce plní kasu zaměstnanci jak jste právě krásně uvedl . Taková klasická kolonie kde kapitál se privatizuje a náklady se dají na ty trubky co makaj. Jak se říká dnes vydělává majetek , nikoli práce.

Někteří důchodci jsou hodně nemocní a vydávají až čtvrtinu důchodu za léky.Jiní platí poplatky v domech pro seniry a z důchodu jim zbývá sotva na trochu sladkostí a na kávu.

etana*

Proč to ti důchodci dělají, když mají nárok na vracení doplatků od zdravotní pojišťovny?

Tedy důvod je celkem jasný...buď kecají nebo utrácejí za všemožné potravinové doplňky a ptákoviny v lékárnách, ne za léky.

To jsou hrozné žvásty o těch důchdcích, co jim jedni nadávají a druzí se s nimi zašťiťují při svých úmyslech. Jak ten Babiš, na jednu stranu oplakává stařenky, jak mají draho a na druhou jim zdraží v tom svém obchodnickém vesmíru lautr všechno. Humanista :)

Já su stará baba a těch důchodců mám taky plné zuby. Důchodci už dneska nejsou chudáci - to jsou jen ti nejblbější, kteří se na nic nezmohli. Ostatní se mají jak prasata v žitě. Mám spočítáno, že pokud bydlí nějaký důchodce s dětmi, ti si ho hledí a on nerozhazuje, tak vám takový důchodce vygeneruje ze státních peněz za 10 let milion.Jenže to nikdo nechce slyšet. Zrovna tak jak s covidem - pár desítek tisíc lidí exlo, ale že každý den přibude na Zemi 220 000 lidí, to nikdo neví. Hanba těm, co neříkají pravdu!

sisi,

Jenže to nikdo nechce slyšet.

tak to musíte více zmiňovat, ať to více lidí ví.

liska5

Makaku, důchodci mladejm práci neberou! Mladí chtějí většinou hodně peněz, ale bez velké námahy. Když jsou trochu pod tlakem, vzdávají to. Byl u mne opravář. Když mi zprovoznil pračku, rychle spěchal dál, že nestíhá. Na prahu šedesátky uštvanej a nemůže nemůže sehnat nikoho mladého, který by chodil s ním a učil se, a jednou to po něm převzal. Stejně tak vedle v Lipové Lázních. Otevřeli slavnostně zrekonstruovaný hotel, ale do měsíce byl zase zavřenej, protože nebyl personál. Mladým se nechce dělat na směny... Starám se léta o velkou hotelovoou zahradu. Jsem 70+, tak sháním za sebe náhradu. Dvě mladé, že by mne v péči zastoupily, ale že je nebaví plít,...Takže bez pletí. *alene*

hodnocení

1x

hledám v této rubrice otázku proč lidé volili ge. Pavla

hodnocení

1x

Proč lidi volili Pavla?

Pase ho Kolář, který se snaží za každou cenu nás zatáhnout do války. Chtějí válku? Budou ji mít.

ben®

ra252 - a krky nám také budete kroutit, jak se to učil v Moskvě soudruh Gottwald?

makak
Pavel Kolář fyzioterapeut? Jako dava to smysl, bude plno zraněných, které může léčit a vydělat miliony. Diky za rozšíření obzoru, to jsem nevěděl!
15.01.23 11:07

Petr;)

ben®

juraja - ono to možná není skutečné příjmení, protože pan kolega zde ta jména různě komolí a naschvál je pitvoří. Navíc jde asi o nějakého chovatele dobytka, když pase.

@bene Tak já někde četl, že p. Petr Kolář stojí v pozadí kandidáta p. Pavla, tak jak minulé volby stál za p.Drahošem.

No říkal to prý p. Kalousek.Tak teď nevím,jestli je to pravda nebo fake:-D

ben®

juraja - aha, jestli to je tedy ten bývalý diplomat, tak je to OK. Já zákulisí voleb nesleduji a teď vidím, že za všechno zase může pan Kalousek . Už jsem klidnější.

etana*
hodnocení

1x

Protože obdivují mafiány...

hodnocení

0x

Nebojte, vyhraje P.P, *mala*

"Neb, dnešní doba si žádá, napraveného komunistického jenerála"*smich*

hodnocení

0x
Možná protože si je kupil. Gratuluju postupujícím spolustraníkům. Praha nečekaně nezklamala :)

rajskyprotlak
hodnocení

0x

Protože se jim na něm něco líbí. Co? Těžko říct, asi je zaujal jeho způsob projevu, jeho charizma, mají rádi tento typ lidí. Když byste si vzal všechny jeho charakteristiky - špatnou češtinou počínaje a STB minulostí konče - odmyslel si jeho jméno a místo něj napsal třeba Kováč nebo Horváth, tak si řeknete, že přece někoho takového by Češi nikdy nevolili, navíc Slováka, cizince do čela státu?! No a vidíte, najdou se takoví. A je jich dost. Babiš to prostě s některými umí. Ale co je to TO, co s lidmi umí, to si musí doplnit každý sám. Ale taky bych to rád od jeho voličů slyšel, čím je zaujal. Ale to by spíš víc vypovídalo právě o jeho voličích než o něm samotném. :)

neu

Zaujímat nutně nemusí. Pro některé je to protestní hlas proti demoliční vládě, pro některé menší zlo...

etana*
hodnocení

0x

O jaké volbě hovoříte?

Proc lidi volili babise? #6
Citace: jen blbec nemění své názory.
etana*

pokud se nemýlím, pavlosi, citujete toho druhého lháře (jdu objímat stromy na Vysočinu a do politiky se nevrátím). Oukej, pro někoho je to guru, takže citaci beru a tudíž se ptám...proč tedy ten samý vyčítá P. Pavlovi jeho komunistickou minulost?

ben®

pavlos - to je ten alibismus pana Zemana, aby nemusel neustále vysvětlovat své názorové veletoče (např. obrátky v pohledu na pana Putina nebo na pana Babiše).

jm
hodnocení

0x
denikn.cz/...
Toto jsou ty důvody.

hodnocení

0x

Protože pod drsnější slupkou má dobré srdce a má rád všechny lidi,nejen ty s tituly.Moc lidí ani neví ,že už když byl premier tak dával celý svůj plat potřebným lidem a pořád v tom pokračuje.Mnoho lidí si také myslí,že je kariérista.Ale to by si vzal za manželku bohatou dámu s několika tiluly a nevybral by si ženu jenom srdcem.

ben®

arwi - tu první nebo až tu druhou?

16.01.23 09:44

Obě.

hodnocení

0x

Poněvadž velká část Čechů miluje politiky kteří zahodili rudou knížku a jsou z nich čistokrevní demokraté jak pravil major Terazky, ČO BOLO TO BOLO.

etana*
hodnocení

0x

Ad Jendad a daně:

Daně z nemovitosti - netýkají se několika horních deseti boháčů, ale v ČR většiny obyvatel, nemluvě o tom, že se zvýšení daně z nemovitosti projeví i v nájmu, tedy i těm, kteří vlastní nemovitost nemají. Pole, sady a lesy - vyšší daň zdraží konečné produkty ( i pro ty socky, které zmiňujete).

Korporátní daně mají smysl tam, kde sídlí matky, nikoliv v "montovně", která své zdanění řeší mimo ČR a má navíc možnost optimalizovat tak, že se vám o tom ani nesnilo. Efekt by byl minimální a důsledky pravděpodobně mnohem horší- například odchodem dcer do přívětivějšího zahraničí.

DPH nebo obecně daně ze spotřeby nezvýší jen jídlo sockám, ale bude mít důsledky pro všechny. Nicméně svou spotřebu můžete ovládat a měnit podle potřeby, v tom je její výhoda.

Spotřební daně zde nejsou nízké a je to jistota výběru (proto se týkají komodit, které lidi a firmy budou kupovat VŽDY, i kdyby zdanění bylo 80%. A zase...například pohonné hmoty přinesou důsledky, které například dnes můžeme zažívat na vlastní kůži.

Zrušení superhrubé mzdy byla jen náhrada superpopulistického nesmyslu, který naoko zdaňoval příjmy 15%.

Cestou je jen snížení nákladů a nezvyšování mandatorních nákladů. To se ale nelíbí nejen instittucím (žádným, ať už užitečným nebo těm naprd), ale i vám tak na srdci ležícím sockám, které by se musely začít starat samy o sebe, místo natahování ruky po cizích penězích.

Ono fakt nestačí číst předvolební a opoziční pindy, jejich motivace není něco vylepšit, ale dostat se k lizu ( a tím myslím jak levici, tak tu pseudopravici, co tu máme).

doplněno 16.01.23 17:25:

ne náhrada, ale náprava (viz superhrubá blbost)

liska5
hodnocení

0x

Projíždím programy a zrovna teď řekl Soukup něco důležitého:

Dejme si pozor, abychom neudělali z Babiše mučedníka.

id
Jak to řekl Soukup, tak to bude 100% pravda na apríla.
liska5

Tady nejde o to, že to řekl Soukup. Prostě jen dobrý postřeh. Když kouknu na internet, všude Babiše válcujou až zesměšňují, a obrovská skupina voličů to tak může vnímat a bude ho tím víc obhajovat a bude brojit proti této nefér hře. Média to mají v rukou, aby to ukočírovala.

Tak to palec, že jste si toho všimla. Já se dneska pobavil u článku ohledne transparentních účtu těch našich dvou exotů. Že prej generál má plný měšec a Babišovi tam chodí haléřové částky s nelichotivýma zprávama. Dali si práci i s citacema. No a nějak to vyznělo že teda Bambis je největší špína podle lidí a na generála jen samé chvalozpěvy. Aby to fakt nemělo opačný efekt ve finále tahle propagace. To samé se může stát u Babiše, protože teď se s tím mazat nebude a bude vymyslet ptákoviny. Uvidíme za dva týdny
etana*

A to měl pravdu (Soukup).

liska5

Čekala jsem kýbly špíny, ale pořád tu jde o post hlavy státu. Média by měla trochu zachovat dekórum. Jako ve sportu - úcta k soupeři. Ano, Babiš ve své frustraci začal trapnými nepravdami. To ale neznamená, že média musí spustit lavinu ponižujících primitivismů. Tady fakt chybí kultura.

@honzas a přitom si stačílo přečíst tohle.

anobudelip.cz/...

Pro úplnost se dovolujeme uvést, že pokud někdo v dobré víře zaslal peněžitou částku na transparentní účet kandidáta nebo hnutí ANO, byly mu tyto peněžité prostředky s poděkováním vráceny v souladu s rozhodnutím kandidáta nepřijímat na volební kampaň žádné dary a s pravidly vedení volební kampaně.

Pokud byly na transparentní účet kandidáta nebo hnutí ANO zaslány platby šikanózního charakteru (zejména s připojeným hanlivým komentářem), byly tyto peněžité prostředky v souladu s pravidly vedení volební kampaně odvedeny do státního rozpočtu.

Takže vlastně pro p.pětikolku do rozpočtu, ať má za co utrácet*smich2* (No a písmem pro jednoho pána "Hodně se tomu směju")

ben®

liska5 - za mučedníka, uplakánka, účelově poškozovaného a "fňuknu" se vydává pan Babiš od té doby, co vstoupil do politiky, začaly ho dohánět jeho průšvihy a neunesl oprávněnou kritiku. Faktem je, že tímto vyvoláváním soucitu umí "oblafnout" spoustu lidí. Počkejte, jestli se na Hrad nedostane, co z něho bude zase vypadávat za "perly" (třeba na tiskovce).

Dohánět průšvihy? Které? Co z těch průšvihů si strážní psi demokradsije nevycucali z malíku? Po léta z Babiše dělají estébáka a teď propagují vojenského špiona ze školy GRU?

ben®

ra252 - pane kolego, chci Vás požádat, jestli můžete ve svých komentářích VŽDY napsat, na koho vlastně reagujete. Nyní jsem se dovtípil, ale nemusí to být vždy a možná s tím má problém i někdo jiný. Ona by se diskuze i lépe tvořila. Dík.

Nehrej si na sysla , inteligentní lidé to pochopili

požádat slušně někoho, to není hraní na někoho, jako si hrát na učitele a napomínat druhé, za slušné požádání...

kdo dá definici nevhodného příspěvku?

ben®

ra252 - tak to vidíte, jaký zmatek jste zde udělal. Uživatel @pavlos v tom má taky zmatek a ještě Vám tyká.

Chodil jsem s ním do školy.

Jo, do několika škol jsem chodil, do některých i jezdil.

hodnocení

0x

Protože dnes jsou tak naprosto převrácené hodnoty, že čím je kdo větší ..., tím je pro více ... tím největším borcem.

sisi - ano, málokdo pracuje pro GRU a potom pro CIA.

hodnocení

0x

Na každém mítinku pana Babiše se chovají voliči pana Pavla jako nevychovanci a hulváti.Na mítincích pana Pavla se voliči pana Babiše chovají slušně a poslouchají názory pana Pavla.I to ukazuje,jací lidé za kandidáty stojí.Někteří si hrají na inteligety,uráží lidi z vesnic,že to jsou hlupáci,ale jako inteligentní lidi se nechovají.

ben®
arwi - to nemusí byt o slušnosti, ale o odvaze se projevit v táboře protivníka. Také pan Babis si o protesty svým chováním a minulosti “koleduje” a odpůrce přitahuje. Navíc, ti nevychovanci nemusí byt všichni voliči pana Pavla, ale jenom nemají rádi pana Babise.

Za odvážné bych považovala,kdyby někdo poprosil o slovo a řekl nějakou otázku,nebo svůj názor.Ale jen pokřikovat,rušit mítink a být přitom chráněný v hloučkem ostatních, za odvahu nepovažuju.Myslím si,že rozumnější je v klidu si vyslechnout názory obou kandidátů.

noxi
To je o jednotlivcích, ne prototyp voliče. Já třeba osobně znám několik babišovců, co jsou sprostí jak kanál, až agresivní, když se člověk zmíní o své volbě. I na záběrech bylo kolikrát vidět, jak se nějaké babišky tlačí na lidi, kteří přišli vyjádřit pokojně své opovržení nebo jim trhají transparenty z rukou. Takže bych z Babišových klientů nedělal zase takové světce.

bene - Odvaha henleinovců, odvaha NSDAP pod ochranou policie ..

ben®

ra252 - to přirovnání jsem nepochopil a ani to pochopit nechci (je to nemístný plk).

hodnocení

0x

Na Blesku je kalkulačka koho volit v druhém kole .Zajímavé vyzkoušet ji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]