Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemožnost volit

Od: chromy odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

bohužel jsem si zlomil nohu, ale i tak bych rád hodil hlas svému kandidátovi. Trvalé bydliště mám vzdálené 30 km, auto nemám a chůze na berlích mi dává zabrat. Proto jsem se rozhodl zavolat na ministerstvo vnitra a zjistit, jestli za mnou přijede volební komise. Nepřijede. Prý si musím jít vyřídit voličský průkaz osobně na úřad. Chápe někdo tu logiku? Nemůžu se dostavit k volbám ale na úřad pro průkaz můžu? Jsem rád, že zdravotní indispozici mám jen na chvíli, nevím, jak to řeší nemohoucí důchodci...

Co si o tom myslíte?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahoj*
hodnocení

5x

Měl jsi čas se do dneška 14:00 nechat zapsat mvcr.cz/...

takže je otázka v kolik hodin jsi na vnitro volal?!

ještě bych tedy zkusil zítra ráno brzo zavolat na tu okrskovou volební komisi zda by tě zapsali

Řešit se svým nemocničním zařízením, že tě o tom NEinformovali!

Ps: myslím že nemohoucí důchodci mají jiné starosti než naházet obálku do krabičky :)

id
hodnocení

4x
I o berlích vyjdete před dům, taxi vás zaveze na úřad a pak i volit. Já bych kontaktovala někoho z rodiny nebo kamaráda. Nehledejte problém kde není.

hodnocení

3x

Kdybych byla ve stejné situaci, tak bych si hned začala vyřizovat voličský průkaz pro druhé kolo. Nevím to jistě, ale pro druhé kolo snad termín ještě běží. Kdybych chtěla volit někoho z těch "slabších" kandidátů, asi bych se volby vzdala. Kdybych chtěla volit někoho z té silnější trojky, požádala bych o pomoc některého z jejich fanoušků. Vím, že ve všech třech případech bych ve svém okolí našla někoho, kdo by pro ně byl ochoten "cedit krev" a cestu s jedním hlasujícím by za příspěvek na benzín neodmítl. Jinak i kombinace berlí, taxíku, MHD a vlaku či autobusu je v případě velkého zájmu o účast ve volbách možná.

Nemohoucí důchodci? Někteří na volby kašlou, jiní požádají o příchod volební komise v trvalém bydlišti.

hodnocení

2x

Co si o tom myslíte?

že hledáte problém, kde není a většina lidí ho vyřeší lehce.

huweq
hodnocení

0x
Mít zlomenou haksnu a nebýt skoro schopný chodit, tak to poslední, co by mě zajímalo, by bylo házet lístek někde do urny.
liska5

Naše známá, těžce chodící babička na prahu devadesátky, se nechala odvézt 25 km k volbám nějakým zásobovacím autem z pečovatelského domu. Když ta si to uměla vyjednat, tak mladej kluk by to mohl umět taky.

hodnocení

0x

Není třeba volit v trvalém bydlišti 30 km vzdáleném. Kdybyste trochu poslouchal a o volby se zajímal v předstihu, jistě byste věděl, že byla možnost zařídit si voličský průkaz a volit tam, kde nyní marodíte. Už je pozdě. Mohl jste oslovit i volební komisi, aby přišla s urnou za Vámi. Ovšem, ten voličský průkaz byl třeba. Když jste přesvědčen, že volit chcete, proč jste si průkaz včas nezařídil? Zřejmě o tom problému nevíte nic. A to je ta hlavní chyba. Z ministerstva vnitra za Vámi rozhodně nikdo nepřijede. *smich* Ani bych tam nevolala, jsem jste se ztrapnil.

Takhle sehnat někoho, kdo Vás do Vašeho bydliště zaveze těch 30 km, vhodíte lístek do urny a pojedete zpět. K tomu voličský průkaz nepotřebujete. Dotyčnému ovšem za tu cestu zaplatit. Nějakou kamarádku, kamaráda, tetu, strejdu, bratrance...pokud chcete volit, však si už poradíte. Jaga.

makak
A vy víte,kdy si tu nohu přesně zlomil? Ze hned píšete sahodlouhe elaboraty o jeho nezájmu a neschopnosti? Protože v době polozeni dotaz už nebyla možnost ho distancne zařídit minimálně na první kolo.

racio
hodnocení

0x

Logika je jasná. Každý, kdo chce voličský průkaz, tak si ho v předstihu vyřídí. Samozřejmě není nutné nikam chodit, protože si jej může vyřídit elektronicky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]