Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
vytáhl jsem z bankomatu nějaké dvoulitry a všiml jsem si, že jsou číslovány po sobě. Ale taky jsem si všiml, že je na nich tisková chyba. Každá bankovka má jiný tiskový kaz. Není to špína. Má to nějakou sběratelskou hodnotu?
Jedná se o šmouhy pod nápisem "Státní tískárna cenin Praha"
děkuji
Dobrý den, to, že jsou při výběru z bankomatu bankovky číslovány po sobě, se stát může a také se to stává. Ty "šmouhy" tam asi zanechal bankomat (jeho podávací zařízení/tisková barva, či co tam uvnitř je). Hodnota bankovek je stejná, jako ta na bankovkách uvedená a to potřísnění snad vadit nebude. Zdravím!
diesel - ano, když jsou to "funglovky", tak jdou po sobě.
je možné, že to potřísněné barvou je. Ta má ale zelený odstín dvoutisícovky. Potřísněné to muselo být už v tiskárně cenin. Hodnotu má určitě v takovéto výši. Mi jde ale o to, jestli to má sběratelskou hodnotu.
děkuji
Ne, nejde o chybu tisku.
Kontroloval jsem své a některé mají tyto šmouhy z bankomatu také, ale menší.
Také jsem si toho někdy všimnul, speciálně u dvoulitrů. Asi nějaká technologická záležitost (spíš než na podavač bankomatu bych to tipoval na nějaký stroj v tiskárně). Otázkou je, jak je to časté a jakou tomu ti sběratelé přikládají hodnotu.
Mě se stalo někdy něco jiného. To že bankovky mají čísla po sobě je běžné, poud má bankomat nálož "z tiskárny". Taky mám někdy pocit, jakože se jim při plnění bankovky rozsypaly a oni je shrnuli, prostě pár čísel po sobě pak díra pak další pak třeba zase původní. Ale to si ještě umím vysvětlit. Stalo se mi ale něco nevysvětlitelného. Svazek bankovek měl ta šestimístná čísla po sobě, ale asi v půlce se změnilo to předčíslí, aniž by se narušilo to číslování. To mi přišlo divné. No ale byly to myslím dvoustovky starého vzoru, takže jsou už utracené. Ale snad jsem si to vyfotil, zkusím to dohledat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.