Nejste přihlášen/a.
Tak to mne překvapilo, představila jsem si osmileté děcko...To je citlivý věk, kdy se nabízí ještě něco jiného. Možná nešťastná láska, nejistota v orientaci, problémy ve škole, o kterých se bojí mluvit, skrytý konflikt s otcem, sourozencem...
Až vyleze, tak ho sprdnout, a pak léčba prací nebo sportem.
Jestliže děcko odmalička chová nějaká zvířátka, která mu přirozeně časem odcházejí, tak nepotřebuje filosofické traktáty o bytí a nebytí, vědomí a nevědomí. Pochopí a přijme "koloběh" života.
Dobrý den, jestli jste fanatičtí katolíci, tak chlapec asi neunesl tu realisticky vykreslenou představu Pekla. Vysvětlete mu, že tam bude v dobré společnosti a ještě má i šanci uspět v Očistci a jít do Nebe. Zdravím!
Co se stane po smrti, nelze "vymyslet".
V podstatě všechny představy o posmrtné existenci (jako opak neexistence v materialismu) se shodují na principu, že život po smrti závisí na životě před smrtí. Tedy že přijde nějaké vyúčtování a odplata v různých verzích příští existence.
Silný je třeba příběh Jamese Leiningera.
obr.: Ve tvém věku jsem na reinkarnaci taky nevěřil.
To by mě taky zajímalo, zatím ale to nikdo nezjistil, tak si představuju, že NĚKDE nějaký čas člověk je a pak se znovu narodí. Ale to je jen moje pohádka. Podle mě to mají jednodušší věřící, ale já si to představuju takhle. A v 17 letech by syn měl tohle chápat, netrpí depresí? Tahle jeho reakce mi připadá velmi přehnaná, možná, pokud by se tím začal nějak intenzivně zabývat ba bylo vhodné se poradit s lékařem. Dnes to mladí mají náročné, nikde neslyší nic pozitivního a často nejsou tak odolní, jak si ladaskdo myslí.
17 lety syn, jakou ma diagnozu? cs.wikipedia.org/...
Pokud je normalni, tak mu reknete pravdu, ze po smrti uz nic neni, je konec. Nebo mu vytisknete clanek cs.wikipedia.org/...
Myslim si, ze v 17 letech by snad temer muz mel byt nejak srovnan s kolobehem zivota - prinejmensim ze zakladni skoly.
To se dnes ve skole neprobira?
Tazatelka nikdy nebyla se synem na hrbitove za svymi pra/rodici?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.