Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč už nejsou koledy a vánoční písně v TV o svátcích

Od: okolik odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mne proč již není možno ani okem zahlédnout koledy a písně s vánoční tématikou. Kdysi toto byla běžná součást svátků a dětství, běžná součást těšení se na vánoce? Nejsem zcela TV doga, jen mne to tak napadlo. *smich*

Alžbětínská serenáda...Karel Gott...♥♥♥(Kety)♥♥♥ - YouTube

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Koledy k Vánocům nenahraditelně patří a české koledy jsou velmi krásné. Začala jsem je vnímat už někdy ve 3 - 4 letech. Babička, která uměla pěkně zpívat, mě houpala v kačenkách /dneska se prodávají houpací kohouti/ a zpívala mi koledy. To proto, aby rodiče ve vedlejším pokoji měli čas připravit nadílku. Dodnes vzpomínám na její: Slyšte, slyšte, pastuškové, Já bych rád k Betlému, Z jedné strany chvojka, Nesem vám noviny, Narodil se Kristuspán...Bylo to krásné. Vydržela bych v těch kačenkách poslouchat snad pořád. A koledy mám velmi ráda dodnes. Je fakt, že v televizi jsou poslední dobou nějak opomíjené. Pouštím si je aspoň doma na přehrávači. Zato přiblblých reklam je všude přehršel. Kdyby aspoň byla ta s kanečkem a kofolou, ale ta letos nebyla.

Nedávno jsem nakupovala v obchodě. V Tescu. Divné písničky. Pak najednou začaly vánoční. Těšila jsem se. Jenže předčasně. Jako první hráli Rolničky. Ovšem v angličtině - Jingle Bells, Jingle Bells...Hned nato sice pěkná, o jedličce, ale v němčině. O Tannenbaum, o Tannenbau, wie treu sind deine Blätter. Už jsem raději na další nečekala a vypadla z krámu. Bála jsem se totiž, aby v Tescu tu světovost nepřehnali a neozvalo se: Děduška Maroz, jolku nam priňós. *ee*

Jinak Alžbětínskou serenádu mám tak moc ráda, že jsem si na svou svatbu před 47 lety přinesla desku /orchestrální verzi/ a na moje přání nám ji hráli při obřadu. Ve starobylém Vlašském Dvoře to byl nádherný žážitek. Jaga.

okolik
hodnocení

Jaguško, netušila jsem, že vám navodím Alžbětínskou serenádou takovou milou vzpomínku.

A tedy za mě by se nikomu v TV nic nestalo, kdyby alespoń na Štědrý den vykopli reklamy a zaměnili za vánoční pohodu koled.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možná se někde v TV dávají, ale ono to není jako dříve, když se všichni dívali na jednu TV (maximálně na 1. nebo později i na 2. program). Navíc jsou nové možnosti, kde si to poslechnout nebo se na koledy podívat a to třeba opakovaně a v červenci (sama zde vkládáte video z YT a bude jich tam jistě s touto tématikou mnohem více). Jo, nostalgie je prevít . Zdravím!

doplněno 31.12.22 11:39:

okolik - nahradit reklamní blok koledou je utopie, resp. komerční TV žije z reklam a koledou se "nenají" (naopak, musela by platit autorská a vysílací práva). Ale dovedu si představit třeba zaplacenou reklamu na bulvární tisk s melodií Nesem vám noviny . Navíc, údajně většina lidí využívá reklamní čas k vymočení se nebo přípravě kávy, tak by diváků bylo málo.

okolik
hodnocení

Děkuji Bene,

rozvedu trošku otázku. Program když pominu obsahové točení starých programů stále dokola, tak přece jen máme spoustu krásných skladeb a tak nějak k vánocům patří koledy. Namísto ,,obézních ,,reklam na spoustu potřebných, nepotřebných předmětů např. sleva v lékárně. To bylo skutečně. Přišlo mi lehce komické, v době kdy jsou provozovny zavřené. Možná by dokreslilo atmosféru vánoc, která se vytrácí, některé bloky reklam zaměnit za koledy. Myšleno, aby reklamy zase tolik neutrpěly.

Co myslíte vy?

Děkuji

ltz
hodnocení

0x
Ony se časy mění a každá doba má asi to své. Možná že za nějaké to desetiletí nebo více, vymizí i vánoční trhy a nazdobené stromky na náměstích nebo i v domácnostech. A dnešní děti jednou budou vzpomínat...

hodnocení

0x

Doba se mění a co bylo dříve, to již nebude. Nezbývá, nežli si zvyknout na nové věci.

Jen mi to nedá, takovou poznámku. Zprznit takhle pěknou písničku takovýmto "videem" to je normálně na prokurátora.

okolik
hodnocení

*smich* Jenyk naštěstí nejsem autor videa, ale jsem potěšena, že píseň chytla za srdíčko v době ,,Ledového království,, myšleno pohádkou v reálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]