Dobrý den všem, chtěla bych vědět jak skončil film "Zelená míle". Jde mi o postavu jménem Cofí,černého obra,který byl odsouzen za dvojnasobnou vraždu a znásilnění k trestu smrti. Myslím,že to neudělal,ale nevím zda to ve filmu bylo nakonec dokázáno,protože jsem usnula. Víte někdo jak to probíhalo? Děkuji.
Jeden ze spoluvězňů si choval myšku a ten zlý dozorce ji zašlápl. Cofi si ji nechá podat a vrátí ji k životu. Dozorci jsou v šoku a Cofi řekne postavě Toma Hankse (pokud se nepletu), že stejně to bylo s tou holčičkou kvůli jejíž vraždě ho odsoudili. Našel ji a snažil se ji přivést k životu. Už nevím, jestli na to neměl dost síly, nebo ji našel pozdě. Nu nepovedlo se a našli ho, jak ji drží v náručí, obvinili a odsoudili. Dozorci chtějí přesvědčit ředitele věznice, který má nemocnou manželku. Odvezou Cofiho k němu domů a on ji vyléčí. Bohužel nemají páky na to, aby přesvědčili soud o tom, že to Cofi neudělal a ten nakonec skončí na popravišti.
sony*
Gottrekzagary - děkuji za odpověď. Přála jsem si,aby to dopadlo jinak,protože Cofi ty dvě holčičky nezabil.( Ony byly dvě). Ale tak to chodí.. já vím. Osobně mě ten film zaujal tím,že dozorci v tomhle kriminale byli slušní lidé,chovali se lidsky k těm zlocincům a to se jen tak nevidí.. převládají filmy,kde vládne násilí mezi vězni i mezi personalem,jsou tam zaměstnáni často psychopati.
sony*
Gottrekzagary - děkuji za odpověď. Přála jsem si,aby to dopadlo jinak,protože Cofi ty dvě holčičky nezabil.( Ony byly dvě). Ale tak to chodí.. já vím. Osobně mě ten film zaujal tím,že dozorci v tomhle kriminale byli slušní lidé,chovali se lidsky k těm zlocincům a to se jen tak nevidí.. převládají filmy,kde vládne násilí mezi vězni i mezi personalem,jsou to často psychopati.
A neni jednoduzsi to nekd dokoukat? ) Treba tady - o2tv.cz/... nebo jinde.
Pokud si pamatuji, tak Kofi (jako kafe) jim pri jeho poprave myslim zkratuje elektriku - takze ho popravuji na nekolikrat. Dobry nesmysl.
Btw Zelena Mile i útěk z Šošengu maji stejneho autora predlohy (Stephen King). Jsou to fantaskni romanticke pohadky napsane tak, aby to byl dojak.
sony*
Ahoj - díky za odpověď. Proč jsem si to nepustila někde a nedokoukala? Chtěla jsem k tomu slyšet nebo číst něco navíc.. třeba jako to,co jste přidal vy - předloha od S.K...apod.
nov
Sony, zde si můžete přečíst o filmu, celkem 1 893 recenzí.
Pro nov -díky za ten odkaz,nakoukla jsem tam,nejsou to pouze recenze od diváků, ale navíc informace o tvůrci filmu,osud Cofiho,tedy nikoliv postavy z filmu,ale toho herce,který zemřel v 54letech a vše okolo filmů s podobným žánrem. Takže: velký dík
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.