Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejaké rady ohledně auta a hypotéky

Od: daniel2121 odpovědí: 2 změna:
Dobrý deň
Chcel by som sa spýtať a možno si aj nechať poradiť od niekoho kto situáciu rieši denno denne.
Kvôli dávnejším cenami bytu na SK som bol donútený sa odsťahovať 55km od miesta svojho trvalého bydliska čo je rodičovský byt.
Byť som si kúpil svoj spolu s priateľkou ktorý je vzdialený 53km tiež od mojej práce.
Prácu ktorú vykonávam mám rád, som v nej už roky a ešte po dnes deň mi zvyšujú stále príplatky na cestovné.
Jedna vec mi nedá spávať a tou je práve to auto. Nie je už najnovšie a má aj dosť km. Aby som ušetril tak som pred 2 rokmi dával montáž LPG čo je neskutočný prínos. Každú chvíľu ma ale Stráža otázka čo keď sa auto pokazí? Ako budem do tej práce dochádzať. Denne je to 106km a žiadnu prácu tu na okolí som si nenašiel vo by ma nejak napĺňala. Vlaky ani autobusy nie sú priame v prípade núdze, takže do práce by som sa nedostal tak jednoducho.
Donedávna som mal ešte pomoc známeho ktorý je z rovnakého mesta, lebo auto nepotreboval, ale teraz ho potrebuje tak isto ako ja. On má výhodu tu že pracuje v meste kde býva, ale ja nie.
Trochu to je pre mňa teda strašiakom a chcel by som sa poradiť s vami na základe vašich skúseností.
Ďalšou vecou čo by som sa chcel spýtať. Pri kúpe bytu sme brali hypo kde bola aj poistka dosť veľká len pre prípad úrazu atď.
Už máme niekoľko mesiacov, skoro rok po refinance kde máme dobrý úrok aj platbu, len tam nemáme žiadne to poistenie.
Len sa chcem spýtať, či sa takéto poistenie aj oplati nejak riešiť a platiť. Samozrejme nie poistenie cez banku ale poisťovňu. Aby som príklad po nedajbože zlomenej nohe alebo dlhšej práceneschopnosti nezistil, že mi poistka nedá nič alebo to bude ozaj len minimum a ja budem nútený robiť aj tak všetko preto aby som splácal.
Tiež som počul že v prípade núdze je možné požiadať o pozastavenie hypo neviem na akú dobu, ale myslím že v tom prípade je už človek vedený potom na čiernu listinu ako neplatič a vraj už do budúcna nemusí dostať ani telefón na paušál.
Viete mi poradiť v týchto veciach?
Ďakujem krásne

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

K prvni otazce.

Kdyz se auto pokazi, nechate ho opravit nebo si poridite jine a mezi tim budete jezdit sockou nebo pozadate nekoho znameho nebo z rodiny, zda by vam nejake auto docasne nepujcil.

K druhe otazce.

Pokud je splaceni hypoteky zavisla z velke casti na jednom prijmu, vyplati se mit pojisteni pro pripad smrti nebo dlouhodobe neschopnosti splacet - trvala pracovni neschopnost. Pro kratkodobou ztratu prijmu se to podle mne nevyplati. Tam mohou byt ty podminky vyplaceni pomerne nedosazitelne - to si ale musite nastudovat konkretni podminky konkretni pojistovny. Co se tyce zlomene nohy, sice nevim, jake mate na Slovensku pracovni zakony a socialni a zdravotni pojisteni, ale predpokladal bych, ze pokud nejste OSVC, ale zamestnanec, tak ze pri zlomene noze bez prijmu nezustanete.

hodnocení

0x
Ohledně auta vám mohu poradit jediné..Kupte si ještě jedno levné jako záložní.Budete moci klidně spát, že v případě poruchy toho prvního máte čím jet do práce;) Anebo se domluvíte se šéfem,zda vám nějaké nepůjčí jako služební.. Třeba alespoň po dobu opravy toho vašeho..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]