Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace eternitu

Od: vladimirnovotn odpovědí: 6 změna:
Jedna dáma zde na poradně řešila problém se sousedovou eternitovou střechou a tak bych se rád zeptal co je to ta eko. likvidace.
Letos mi dělala firma střechu eternit za plech.S dělníky jsme se bavili o likvidaci eternitu a bylo mi nabídnuto ať se jedu podívat jak vypadá eko. likvidace.Za městem (stř. Čechy) je obrovská skládka kam se sváží bordel i z Prahy (v noci i z Německa).
Přijeli jsme na váhu,po zvážení... "zajeďte nahoru tam vám řeknou".Nahoře (obrovský kopec) nám řekli vysypte to kam chcete.Pak vzali buldozer a hromadu roztahaly mezi ostatní odpadky.Kusy padaly i po bocích kopce.Tenkràt foukal vítr a zvedaly se oblaka prachu.Po převážení jsem dostal papír o eko likvidaci a zaplatil značnou sumu.Ta ekologie je tedy kde?Kamarád kdysi na skládce dělal (asi 16 let zpět) a říkal že pod skládkou je položená fólie která je však totálně rozervaná.Když jezdil nakladačem tak ji kolikrát i roztrhal a prý nikdo nikdy nic neřešil.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

*smich* Vy jste nepochopil princip ekolikvidace, ať už eternitu anebo autovraků. Nejde o to, JAK se to zlikviduje, to je furt stejné, ale ZA KOLIK PENĚZ se to zlikviduje...*smich2*. O prachy jde až v první řadě.

hodnocení

1x
Viděl jste na vlastní oči,jak by to být nemělo..Ale děje se to.. Já když před lety dával auto k EKOLOGICKÉ likvidaci firmě, která to dělá dodnes a má jistě všechna povolení,tak to proběhlo následovně..Autem jsem normálně přijel.. nahlásil se..vyfotili vin atd..a řekli..zajeďte k tamhleté hromadě..Jen jsem stihl vystoupit a velký chňapák auto chytl za střechu..skla vyletěly všude okolo,hodil to na bok a zřízenec prorazil bodákem nádrž ..kopl tam lavór a co se do něj nevešlo,tak teklo po zemi..pak zpět na kola..ušmikl baterii i s kabely a celé auto,tak jak bylo hodili na obří hromadu..Pak to údajně drtí nějaký mlýn . Netuším,jak ten mlýn třídí hliník,litinu,plech,gumu atd..Olej asi proteče někam kamsi.Hezčí a mladší auta si dávali bokem..Vloni už to měli učesanější..auto nabrala ještěrka a dovolili mi vzít si kola a baterii..Pak ještěrka odvezla auto do útrob areálu a víc vidět nebylo.. Až na několik komínů ze kterých se hulilo jak ze zaoceánské lodi..Copak asi pálili..
liska5

To asi doutnalo to čalounění... Jinak obě popsané likvidace jsou na pokutu pro provozovatele takovéto firmy. Asi tam chybí kontrola.

Tam toho doutná víc, řekl bych*smich* Ta firma na ekolikvidace sousedí s mojí fabrikou a celkem často jsou slyšet i výbuchy.. Předloni tuším tam byl větší požár.. Takže tipuji, že auta lisují i s LPG nebo CNG nádržemi a "semtam" se něco nepovede..Nepřeháním!

hodnocení

0x

Děkujeme za informaci, to víte, že je to o lidech a jejich plnění pracovních povinností. Vše je v lidech a jejich chování.

hodnocení

0x

Azbest a látky s jeho obsahem se likvidují tak jak jste byl svědkěm, zavezou se zeminou (případně dalšími odpadky), v zemi totiž nijak neškodí. Že to dělníci dělají lajdácky je už jiná věc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]