Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studeny vzduch za skrinemi

Od: michaldolezal odpovědí: 7 změna:
Dobrý den za zateplenou obvodovou zdi mám skříně za kterýma mě proudí studeny vzduch .Skříně má asi10 cm od zdi prosím radu děkuji Dolezal

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Za mě je nejlepší nedávat k venkovním stěnám skříně. Taky jsme to doma řešili a nakonec jsme to přeskládali jinak. Než vymýšlet kdovíco, toto je nejlepší řešení. A je jedno, jestli je dům zateplen.

hodnocení

0x

O radu s čím?

Aby vzduch neproudil, nebo aby proudil teplý vzduch, nebo něco úplně jiného?

hodnocení

0x

Pokud proudí, pak tam možná nepěstujete plíseň.

michaldolezal
hodnocení

Aby neprosadil studeny vzduch je to neprijemne

Můžete skříně přisunout blíž ke zdi. Jenže potom Vám zplesniví zeď i skříně.

id
hodnocení

0x
K mezeře za skříní dejte teplovzdušný radiátor s ventilátorem. A ejhle, zjistíte, že studený vzduch se změní na teplý. Zázraky se dějí.

hodnocení

0x
Teplo se šíří také sáláním od topného tělesa.
Vaše skříň stíní stěnu za ní. Teda vzduch a stěna za skříní se neohřívá. Studený vzduch je těžší, proto vzniká to proudění.
Prouděním se ale odvádí VLHKOST vzduchu, ta se pak nesráží na CHLADNĚJŠÍM povrchu stěny za skříní.
Je lepší mít za skříní mezeru širší.
Jak správně upozorňuje @ra252
.
Není třeba radiátor s ventilátorem! Stačí donutit vzduch za skříní k pohybu.
Třeba jen malým, téměř nehlučným plastovým ventilátorem z počítače, s maličkou spotřebou. Am nemusí běžet v jednom kuse, mohlo by stačit nastavit časovač třeba jen na X minut několikrát za 24 hodin. Podle potřeby, zkusmo.
Já ním občas proháním línou cirkulaci vzduchu skrz radiátor, když potřebuji rychleji a rovnoměrně zvýšit teplotu v celé koupelně.
doplněno 27.12.22 04:23: Jako příklad
techfun.sk/...
mhprodukty.sk/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]