Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou mají mít barvu kokosky?

Od: cukrak odpovědí: 4 změna:

Modifikoval jsem recept z toprecepty.

Můj recept.

bílků 5

kokos 170g

cukr ~155g
Ušlehat bílek, promíchat a prohníst.Nutné dát na pečící papír; z plechu to nejde sundat.Nandávat lžící a dotvarovat do kopečků. Péct při 150° asi 12 minut (horní plech, dvě tělesa, střední plech déle). Dále péct při 140° a hlídat barvu.

No ale není mi jasné jak dlouho to mám dopékat, aby to uvnitř nebylo syrové.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Lehce nazlátlou. Barvy asi jako rohlík...Někde píšou růžovou..Když není peč. papír, tak na pomaštěný, moukou posypaný plech

cukrak
hodnocení

Tak asi jsem to nestih u mě to má světle hnědou barvu. Prvních 12 minut bylo světle hnědá až bílá, ale uvnitř to nebylo hotové. Tak jsem to dělal asi 25-34-40 minut na 140°C, tj. vrchní plech je dříve hotov. Ale jsou dobré. Myslím, že jsem ještě hodně cukru ušetřil oproti původnímu receptu.

liska5

To je hotové. Vevnitř bývají po upečení bílé a vláčné... Pokud nejsou hořké, tak je to v pořádku.

hodnocení

1x

Kokosky se spíš v troubě suší, než pečou. V těstě není žádná mouka, není tedy třeba vysoká teplota. A pokud jsou uvnitř vláčné, podle Vás tedy nedopečené, je to ta pravá doba na vyndání z trouby. Nemohou být zcela upečené a suché jako dříví i uvnitř. Právě tu vláčnost na kokoskách lidé milují. Takže jste to udělal dobře, už to do trouby nevracejte. Barva světle hnědá, taková okrová.

Moje rada už určitě přišla pozdě a kokosky jsou už stejně z trouby venku. Dobře jste udělal! *palec2*Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]