Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik máte cukroví?

Od: mario® odpovědí: 18 změna:
Zdravím , kolik a jaké máte cukroví? Já osobně mám 11 - ( rumové a medovníkové koule , úlky , linecké , střapáče , vanilkové rohlíčky, kokosky , klášterní rohlíčky , slepované oříšky, octovky a pracny :)
Přeji všem krásné Vánoce a ještě lepší celý nový rok
Mario

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vzpomínala jsem, jak táta, kterému jeho otec, stařečk, propil a prohrál v kartách grunt. V noci ho přivezli na trakači a on řval: "Stará, všecko sem prohrál, stěhujeme se." 7 dětí! se nastěhovalo do obecní pastoušky. *alene* Na Štědrý večer měli totéž jako ve všední den, brambory s podmáslím. Ale na těch bramborách byly škvarky. Děcka je vypivovaly do dlaní a pak, až byl klid, tak je cucaly jako "cokrlata", bonbonky, dobrotu. *alene* Dnes dcera měla paniku v hlase, aby všechno stihla. Tak jsem měla krátký proslov. Žili jsme kus života skromně a na Štědrý večer muselo být obrovské množství jídla a cukroví. Dnes máme hodně a kvalitní jídlo po celý rok, takže nikoho jídlem, tedy i cukrovím nevyvedeš příliš z rovnováhy. Budeme šťastní, že jsme spolu, že máme skvělou rodinu. Ale že není dosolená polévečka nebo málo cukroví, to nikomu vadit nebude. Ale bude nám všem vadit, když budeš strhaná a děcka budou po sobě štěkat. Mám jeden žaludek a ještě citlivý, druhá babička též, děcka si vybírají, frfňají. Opravdu oceníme všichni klid a pohodu. Tohle vyměním za všechno cukroví světa. *srdce*

Tenhle váš komentář by měl být v hlavním zprávách, ne jen pořád to strašení kdečím.

ahoj*

@babkazov Tak to bylo jeste za Rakouska Uherska, s tou prohrou gruntu v kartach, ze? Podle popisu dedu nepamatujete.

Dnes maji byt vanoce svatky klidu a ne obzerstvi, a presto jsou obchody vzdy vymetene

Já měla dědu, byl z Ostravy a stařečka, ten byl z Hané. Oba pamatuji. Stařeček, ten co prohrál grunt, toho pamatuji, jak stále seděl v kuchyni na posteli, v bílé košuli, v bílých spodkách, šňůrky plandaly kolem kotníků, na hlavě měl černý klobouk, plival do nočníku a kouřil. Sekal si kopřivy na strojku, sušil je a pak kouřil. A mračil se, nemluvil. Bála jsem se ho. *alene* Právě jeho jsem, když jsem začela s počítačem, zadala do Gůglu a došla jsem do 1670 roku, kdy byl první zápis na faře o narození mého praprapra předka s tím, źe dva bratři došli ze Sibiře.:-D Pamatuji na malého, chundelatého koníka, ve stáji, prý z Ruska. A ten kousal každého, kdo se přiblížil.

Páni... to jsou událostě (jak by řekl klasik. Hrozně rád bych viděl ten zápis v pozemkové knize u převodu vlastníka toho prohraného gruntu.

Gotreku, jaká debta a kolik vzpomínek kolem otázky na cukroví :-D Představte si, že mi mozek z té siláže, které se říká paměť, vyplavil vzpomínku na nějaké problémy, které vypluly po revoluci, kdy se nějaký úřad ozval tátovi, že potřebuje vyjasnit majetnictví kusu lesa. Vyplulo to s restitucemi. *sok*

hodnocení

4x
Dva druhy letos. K tomu sušená jablka krajená na plátky, křížaly. Z cukroví má každé z našich dětí jeden svůj oblíbený druh. Pracny s ořechy a strouhanou čokoládou v těstě. A druhé jsou kokosové rohlíčky. Další druhy jsem několik let jedla jenom já sama. Nějakou směs cukroví máme i z obchodu.

hodnocení

3x

Ještě tak 3 - 4 kila z loňska a už se mi tu hromadí letošní... a to ani nepeču... *smich*

hodnocení

Jo jo , příbuzní to ještě jistí *haha*

hodnocení

3x

Za mě je 11 hodně. My máme 3 druhy úlů, kakaové z mašinky, slepované ořechy, marokánky a linecké. Od kamarádů dostaneme další a ještě dcera dodá, tak to nebude tak málo. Dělám jen to, co si kdo objedná a sní se to. Dříve jsem dělala i výborné vanilkové rohlíčky, ale u nás to nikdo nejí a kvůli sobě to dělat nebudu.

hodnocení

3x

Hmmm musím se stydět z cukroví mám zatím jen láhev Ryzlinku a půl láhve slivovice, to nejzákladnější - RUM - stále chybí. *smich*

pul lahve slivovice...*smich*

To se hned pozna povedene cukrovi, kdyz se chodi mlsat jeste pred stedrym dnem. A nejlepsi se uzdibuje hned pri peceni...

hodnocení

3x

Jsem třetím rokem o Vánocích sama. Cokoli hodně sladkého není u mě na prvním místě. Upekla jsem vanilkové rohlíčky, protože to považuji za jeden z tradičních symbolů Vánoc. Od sousedů jsem za jakýsi dobrý čin dostala sáček kokosek. Snacha, která je sice amatérská, ale výborná cukrářka a peče ve velkém, přiveze krabici cukroví. Něco sním, něco skončí v mrazničce. Loni jsem pekla tři druhy, ale jen proto, že jsem šla těsně před Vánocemi plánovaně k lékaři a měla jsem pocit, že malý tácek s cukrovím se fakt dobrému praktikovi a sestře hodí předat. Z dětství si pamatuji situace, kdy se teta chlubívala, že má 24 druhů cukroví. To u nás nehrozilo. Maminku to chlubení asi dost deptalo. Smysl Vánoc není v kvantitě dobrůtek.

Někdo dokáže dvacet druhů jen z lineckého. Plněné marmeládou, povidly, nutellou, cukrované, pocákané, máčené, polomáčené, kakaové atd... *smich*

etana*
hodnocení

3x

Mám prd, protože jsem měla dostat domácí cukroví od přítelkyně, které hlídám přes vánoce kocoura (fakt kočku, ne manžela), ale zapomněla ho na chalupě na schodech (cukroví, ne kocoura).

Aspoň se nespravím a nebudu muset po vánocích držet nějakou hladovku.

makak
hodnocení

2x
Tady se uz skoro všechno sežralo*plac*

hodnocení

0x

- 0 -

Přeji všem krásné vánoce, hodně zdraví.

sallyn
hodnocení

0x
Mám nějaký takovýhle 2 patrový box. Z tradičního máme jen linecké a kokosky, jinak já dělám pistáciová kolečka, kakaová kolečka s kakaovo kokosovou náplní, medové trubičky s kakaovou a pistaciovou náplní, kávové a arašídové cukroví (takové rohlíčky plněné krémem). Standard jako pracny atp u nás nejedou. Od každého mám pár kusů, ponesu do práce, protože my to moc nejíme. Dám si 2 kousky ke kafi a stačí mi to (zato salátu sežerem kotel)
Kolik máte cukroví?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]