Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká byla tehdy nejhezčí retro auta na světě

Od: oldrich odpovědí: 11 změna:

Sbírám různé sběratelské modely aut a zajímalo mne jaká retro auta Vás v životě nejvíce okouzlila designem? Mne se nejvíce líbí Ford Thunderbird z r.1955

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jsem lokální patriot, proto to bude auto české. Nejvíc mě potěší pohled na starou českou Felicii. Byla krásná, noblesní. Z auta se během chvilky stal kabriolet. Velice jednoduchý motor, žádná elektronika, žádné čipy. To bych snad zvládla udržovat i já. A na tu dobu se dělaly úžasné barvy, které předtím na Octáviích a Spartacích nikdy nebyly. Zářivě červená, sytě žlutá, azurová či modrozelená. Ani bílá nebyla marná.

Na parkovišti u jednoho obchodu mi majitel ukázal svou červenou Felicii, uměl o ní nádherně vyprávět. Vnitřek byl v rudé kůži. Bylo to pohlazení pro duši.

Snad proto krásné Felicie hrály v různých filmech. Namátkou vzpomínám na "Jen ho nechte, ať se bojí", kde měl pan Nárožný krásnou žlutou. Nebo film "Jak utopit doktora Mráčka."

Hrozně moc bych Felicii chtěla. Ale vzhledem k cenám zůstane navždy jen u "chtění." Jaga.

hodnocení

4x

Tak retro nebo stará? Retro je třeba C3-=CV2 Kachna v první generaci nebo VW New Beetle nebo nový Fiat 500 a pár dalších moderních aut ve stylu starých.

Ford Thunderbird z roku 55 není retro ale starý= veterán, old car... Pokud jen designem tak asi tatra T600 a její předchůdci T77 -T97 nebo Citroen DS, ale třeba také De Lorean

Jj a jak podotkla Baba Jaga . Felicia, Skvost od Škodovky ! Dvě střechy-v létě laminátka v garáži a plátěnka na střeše, v zimě pak opačně laminátová na auto a plátěná do garáže

hodnocení

1x

@babajaga a @Diesel už to napsali za mě... DeLorean a "první" Felicie.

Našlo by se asi i pár dalších, ale tyhle dvě na první dobrou.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jako děcko jsem u soudruhů v NDR obdivoval Wartburg 311 a hlavně v provedení Camping (oranžové prosklení vzadu pod střechou bylo úžasné). Zdravím!

doplněno 21.12.22 20:32:

auto.cz/...

JJ to byla taky hezká kára! Min. o 1000% hezčí než nástupce 353

hodnocení

0x

Alfa Romeo design super kvalita horší ale na oko 1 s hvezdou

hodnocení

0x

Mustang Shelby. Krása...

petrm
hodnocení

0x

Mě se jako klukovi v 60.letech nejvíc líbil Ford Capri. Připadal mi hezký i praktický. Možná to bylo způsobeno tím, že k nám jezdil na návštěvy pán, který žil v NSR a vždy mi přivezl katalogy aut s podrobnými fotkami.

hodnocení

0x

Mám trochu rozporuplný tip. Měli jsme v rodině škodovku 110R, samo o sobě krásné auto, ale strejda ho napadl a celý předek překopal plechy ze starého embéčka. Podle dnešních měřítek to je tuzing, ale ta kára byla překrásná. Chtěl bych ji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]