Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
asi bych se chtěla vypovídat, je toho na mě moc...Podotýkám, že se léčím na psychiatrii...Lituji toho, že jsem se narodila a myslím, že by bylo lepší, kdybych umřela.Jenže vím, že kdybych se zabila, tak bych tím ublížila mámě a i některým z mých sourozenců (i když jeden z mých bratrů mi několikrát řekl, že kdybych se zabila, aspoň by bylo na světě o jednoho mag.ora méně. Na sebevraždu myslím už od dětství, když mi bylo 8 nebo 9, tak jsem se poprvé pořezala nožem a doufala jsem, že si ublížím natolik, abych umřela...
Neměla jsem moc pěkné dětství, když mi bylo asi 6 let, příbuzný se mě pokusil znásilnit, ale nešlo to, tak mě začal zneužívat jen orálně...Když na to přišla matka, tak mi jen řekla, abych to nikomu neříkala, protože tím bych jen ponížila sama sebe a jméno naší rodiny. Táta se několikrát pokusil o sebevraždu, vyčítal to nám, dětem, má zkažený život, protože kvůli nám musí chodit do práce, takže až chcípne, je zvědavý, co budeme dělat, nejspíše bez něho chcípneme hlady (což je dost možné, vzhledem k tomu, že máma nepracovala, rodila děti, já jsem se narodila jako 5. dítě, pak se narodily ještě další děti), nedivím se, že tátu štvalo, že je nás tolik dětí, ale to není vina moje ani mých sourozenců, že naši nepoužívali antikoncepci a pak bědovali, že nás nemají jak uživit.
Naši byli jako rodiče jinak dost přísní, hlavně, co se týče známek, když jsem dostala horší známku než 2, často byl velký výprask a nadávali mi, jak jsem debi.lní, neschopná kráva. Kamarády jsem neměla, všichni se mi smáli, že jsem ta divná holka, z té velké rodiny, co nemají pomalu ani na žrádlo, šikanovali mě jak psychicky, tak občas i fyzicky, kolikrát jsem přišla ze školy s modřinami...
Řešení by byl psycholog, ale já se tam bojím...Byla jsem už v souvislosti se sex. zneužitím u sexuoložky, bylo mi pak jen hůře, nesedly jsme si spolu, přišlo mi, že vůbec nechápe, co se ji snažím říct...Bojím se, že až půjdu k psycholožce, tak to bude jen horší...a už jsem tady měla jednu diskuzi, která souvisela s gynekologií a tam mi jedna uživatelka, která tvrdila, že je psycholožka, akorát dost svými komentáři ublížila, přišlo mi, že si z toho jen dělá legraci...Co když mi ani nebude věřit, bude si myslet, že si vymýšlím...Fakt si myslím, že u mě je to beznadějné, bylo by lepší, kdybych prostě umřela a celé trápení by bylo u konce...ale pamatuji si, jak bylo mě a mým sourozencům, když se pokusil o sebevraždu táta (zachránili ho), jak nám bylo hrozně a to nakonec přežil...Někde jsem četla, že sebevrahové jsou vlastně sobci, protože ubližují svým nejbližším...to je vlastně pravda, ale to mám opravdu žít jen kvůli tomu, abych tím sourozencům neublížila?
Jinak není to tak, že bych celé dny a noci jen ležela a litovala se, tuhle fázi jsem měla taky, ale (snad) jsem ji už překonala, dodělávám školu, pracuji okolo 35 hodin týdně v práci, co mě baví a věnuji se i dobrovolnictví, chodím vypomáhat do jedné rodiny, která má dvě děti a jeden chlapeček je postižený.
Děkuji Vám moc za možnost se vypovídat. Troll opravdu nejsem.
@kasala jenže vy pokud řešíte nějaké problémy, ať už sociální pracovník, zdravotník, orgán, no tak se zase setkáváte v 95% případů jenom s těmi špatnostmi...
Na svět nutno nahlížet komplexně a jen málokdo má tu možnost, nadhled...
@smode2 popravdě, nevíme, nikdo neví... kdyby tazatel měl schopnost se odstěhovat, vůli, tak by asi tady neřešil dotaz. Problém dnešních lidí je, že chtějí a nejsou ochotni nic obětovat, Společnost spěje k zlenivěni a degeneraci, A to je to, co způsobí zahubu civilizace, ne to co píše kasala, pohodlnost
Mozna tupy dotaz, ale vubec sem nepochopil, proc chcete umrit.
Rozumim tezkemu detstvi, ale dle popisu to je vse minulost, ne?
Jaky tak extremni problem mate v soucasnosti?
Ano, to co se stalo, je minulost, ale ty následky z dětství přetrvávají, úderem 18. narozenin psychické problémy jen tak nezmizí, zvlášť když moje psychická nemoc se začala projevovat už asi v 8 letech a léčit se začala až po dvacítce...
Svoje psychické problémy bych tu mohla rozepisovat celé hodiny, ale nemyslím si, že na to je někdo zvědavý...jako já vím, že na světě jsou lidé, kteří se mají o hodně hůř než já, lidi co bojují s rakovinou, s postižením atd. Těch je mi opravdu líto.
Dik za vysvetleni.
Takove kraviny, jako ze jsou na tom mnozi hure bych vubec nezminioval, neboj. To je pouze placnuti, ktere dozajista nikdy nikomu v nicem neulehcilo.
Ale neni to skoda se vzdavat? Skoncime tam driv nebo pozdeji vsichni, takze to je alternativa, kterou podle mne neni vubec potreba zvazovat, jelikoz se ji nevyhnutelne dockame tak jako tak. Je zkratka automaticky zahrnuta v zakladnim balicku.
Neni misto toho tedy lepsi se zamerit na moznosti, ktere automaticke nejsou, ale stat se muzou, pokud budeme skutecne chtit a pricinime se o ne?
Neni neco, co by Te lakalo? Nejaka touha, za kterou si jit? Neceho dosahnout? At uz by slo o prkotiny nebo celozivotni poslani? Zkratka si stanovovat cile a pak zit pokrokem v jejich postupnem dosahovani.
Navic vzdat to jde kdykoliv. Tim ze zkusis neco jineho tedy muzes pouze ziskat. Tezko ztratit. Vzdyt se (ne nadarmo) rika, ze nadeje umira posledni. Pokud uz tedy v Tobe umrela a panuje pouze beznadej, jediny smer, kudy se tvuj zivot muze ubirat je pouze pozitivni. Horsi to uz zkratka byt nemuze. Jen lepsi.
A pokud jeste neumrela, pak sama musis citit, ze ta nadeje vzdycky je. Staci chtit a nevzdavat se.
Mas praci, mozna se brzy postavis na vlastni nohy uplne, za minulosti pak muzes udelat tlustou caru... to nezni jako uplne spatny cil, pro zacatek, ne?
"sebevrahové jsou vlastně sobci, protože ubližují svým nejbližším" - jo, zejmena ti co se jim sebevrazda nepovede anebo povede a udelaji paseku (skok pod metro, pod vlak, zastavi dopravu a maji clanek v novinach)...
A co přesně chceš poradit, jestli máš jít psychologovi? Tak lecis se u psychiatra?
pokud píšeš že někomu pomáháš, tak by tě přece byla škoda, musíš to dělat, že tě baví někomu pomáhat, to je důležitý. A za mě pokud nemáš nějakou blízkou kamarádku, tak klidně bych vyzkoušel 5 je 10 psychologů, protože vypovídat se je pro většinu lidí velice důležitý! A proč klidně 10? Protože dobře vím co dělí ti úspěšné od těch neúspěšných. Neúspěšný jedinec to po dvou pokusech vzdá a začne se litovat, ti úspěšní udělej desítky stovky pokusů a nenechaj se odradit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.