Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak představit přítelkyni ve společnosti

Od: baronkoo odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, jaký je prosím správný postup představení přítelkyně ve kolektivu kamarádů? Vyslovit nejdříve její jméno a pak až jméno kamaráda nebo ne?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Zuzanko, tak tohle je ta moje parta. Franta- fotbalista, horal David, rybář Milan, no a Zdeneček, to je náš vrchní bavič.

Kluci, tak tohle je ta moje krásná Zuzanka, co se mi kvůli ní s Vámi ani na to pivo nechtělo.

Ten významější má být informován dříve o společnosti, do které přišel..

Z předposlední věty bych já osobně vyhodil slovo "krásná" ( moje chyba, ale takto prostě nelichotím), jinak to nemá chybu. Dokonalé...*palec2*

liska5

Však může říct něco jiného. Třeba: milá, milovaná, zlatá, šikovná..., podle toho, jak to cítí. .Nebo i nic, než jméno. Já, když je veselo, zařadím nadsázku...

Nelichotíš? Nelichoť ale jednou se ti to vrátí... :)

Totak, vrátilo... Momentálně mám třetí pokus, první dva skončily špatně. Po sedmi a po jednadvaceti letech. Matematika říká, že tento pokus vydrží šedesáttři let, takže asi v pohodě...*smich*

hodnocení

0x

Ve společnosti je vždy někdo společensky významnější než ten druhý. Ve vašem případě ti druzí - kamarádi. Nejvýznamnější je tedy vaše přítelkyně. Je mimořádně důležitá pro Vás a je to žena. Budete tedy jí představovat své kamarády. Až potom ji kamarádům. Může to být velmi neformální a "hromadné".

Ahoj kluci, představím vás své přítelkyni. Aleš Novák, Libor Dvořák... A moje přítelkyně Lenka Novotná.

Nebo formálnější představování, kdy si navzájem podají ruce a pronesou něco jako Těší mě. Jsem rád(a), že Tě poznávám...

O představování se ve vysokých společenských vrstvách se píše třeba tady. Ale v kamarádském prostředí by mělo asi stačit, že dívka se jako první dozvídá jména přítomných mužů.

makak
hodnocení

0x
Není to jedno?když to řekněte naopak, tak se stane co? Lidi fakt resi nesmysly.
Až budete pozvání k prezidentovi, tak se teprve pridte zeptat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]