Nejste přihlášen/a.
Zuzanko, tak tohle je ta moje parta. Franta- fotbalista, horal David, rybář Milan, no a Zdeneček, to je náš vrchní bavič.
Kluci, tak tohle je ta moje krásná Zuzanka, co se mi kvůli ní s Vámi ani na to pivo nechtělo.
Ten významější má být informován dříve o společnosti, do které přišel..
Z předposlední věty bych já osobně vyhodil slovo "krásná" ( moje chyba, ale takto prostě nelichotím), jinak to nemá chybu. Dokonalé...
Však může říct něco jiného. Třeba: milá, milovaná, zlatá, šikovná..., podle toho, jak to cítí. .Nebo i nic, než jméno. Já, když je veselo, zařadím nadsázku...
Ve společnosti je vždy někdo společensky významnější než ten druhý. Ve vašem případě ti druzí - kamarádi. Nejvýznamnější je tedy vaše přítelkyně. Je mimořádně důležitá pro Vás a je to žena. Budete tedy jí představovat své kamarády. Až potom ji kamarádům. Může to být velmi neformální a "hromadné".
Ahoj kluci, představím vás své přítelkyni. Aleš Novák, Libor Dvořák... A moje přítelkyně Lenka Novotná.
Nebo formálnější představování, kdy si navzájem podají ruce a pronesou něco jako Těší mě. Jsem rád(a), že Tě poznávám...
O představování se ve vysokých společenských vrstvách se píše třeba tady. Ale v kamarádském prostředí by mělo asi stačit, že dívka se jako první dozvídá jména přítomných mužů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.